Ramas bun, domnule Antonescu! (Opinii)

Duminica, 27 Martie 2011, ora 22:48
3665 citiri
Ramas bun, domnule Antonescu! (Opinii)
Foto: Arhiva

Crin Antonescu. Prezentabil. Nonsalant in acuzatii si interviuri. Carismatic. Tanar. Singura hiba: legatura cu Patriciu. Aproape sigur urmatoarea optiune a electoratului roman. Era 2009!

Din pacate, asa cum glasuieste o veche vorba romaneasca, "timpul le rezolva pe toate". Si d-l Antonescu a facut si face tot ce ii sta in putere pentru a-si nimici frumoasa cariera politica ce ii pregatea poporul roman.

Fara sa se straduiasca prea mult, a avut grija sa distruga tot ce a castigat in campania electorala. Daca alianta cu Geoana sau indepartarea grupului Tariceanu isi gaseau explicatiile cuvenite, nu acelasi lucru putem spune despre constituirea USL, dar mai ales despre alianta cu Voiculescu.

Sincer vorbind cui a folosit? Lui Voiculescu in mod sigur, ca si PC. Nu si PNL, cunoscut pentru electoratul sau rebel si pretentios. De altfel, liderul penelist avea sa primeasca o palma usturatoare de la Dinu Patriciu, cosiderat guru-ul PNL si care s-a declarat in favoarea noului Cod al Muncii, ocazie cu care l-a asezat la masa "comunistului" Ion Iliescu. Cel putin acesta nu-si reneaga convingerile politice.

A gasit d-l Crin un raspuns, dar fara sa fie convingator. Asa cum este in toate discursurile sale. Fad, inodor si color PSD-PC. Iar noi nu putem decat sa ne bucuram ca nu am fost pusi in situatia de a mai regreta alegerea facuta.

Dupa imensa gafa facuta pe tema razboiului din Libia, acum trebuie sa mai suporte si frumoasa istorie a lui Severin. O istorie care se vede completata de cea a liderilor sindicali cu care s-a pupat in vazul lumii. Deh: "Spune-mi cu cine umbli, ca sa iti spun cine esti!"

Nu ne permitem decat sa ii reamintim ca in situatia actuala din Romania era de ajuns sa critice masurile guvernului si drumul catre Cotroceni ar fi fost pavat cu crini imperiali. Dar nu poate d-l Antonescu sa nu dea cu bata in balta.

Nu i-a fost de ajuns ca a indepartat cateva pr-cente de votanti din tara, s-a mai repezit sa loveasca si in emigranti, (re)cunoscuti pentru adversitatea fata de PSD. Nu era mai simplu sa si-i atraga de partea sa? Nu! D-l Crin Antonescu vrea cu orice chip sa arate ca este un lider autoritar, ca poseda raspunsuri la orice problema si ca este un al doilea Basescu.

Din pacate, copia la indigo nu este la fel cu originalul, mai ales cand acesta este plin de erate. Intelegem preocuparea pentru a evita alte "eforturi" pe la o sectie de votare din Franta si pe care ne facem ca nu le stim. Facuram noi niste bancuri, dar asta a fost asa ,ca sa facem haz de necaz. Din nefericire, frumosul nostru presedinte (de partid) nu a inteles nimic din politica. Poate si de aceea nu prea sta pe la Parlament. Sa nu se faca de ras, repetand acelasi laitmotiv: "Jos Basescu!"

Cat priveste problema impozitului pe care trebuie sa il plateasca emigrantii, d-l parlamentar Antonescu ar trebui sa stie ca Romania are acorduri semnate si ratificate cu celelalte state din UE, privind evitarea dublei impozitari. Si ca d-l W. Branza a propus mai demult sa fie taxate sumele trimise in tara. Sa spunem ca a avut noroc si a scapat ieftin. Poate ca o scurta conversatie cu d-l Vosganian sau cu BNR ar fi mai de folos, decat sa faca niste propuneri de-a dreptul indecente si daunatoare PNL. Pardon, USL!

Ca sa nu mai vorbim de finantele Romaniei, frumos masluite pe vremea guvernului Tariceanu. Si ne gandim in primul rand la cele aproape 4 miliarde obtinute din privatizarea unei banci si care s-au sublimat pur si simplu. Dar pentru care PNL este responsabil. La fel cum este si pentru supradimensionarea aparatului bugetar sau pentru deficitul de 5%, "masuri" pe care le resimtim si acum.

In sfarsit, retinem totusi ca d-l Antonescu nu are de gand sa participe la prezidentiale. Am putea spune ca este singura afirmatie inteleapta si ca speram sa nu fie repede uitata. Desi pana atunci mai este vreme lunga. Si se mai schimba omul...

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu vot diaspora, #Crin Antonescu USL , #presedinte PNL