Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revolutia nesimtirii a invins (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 12:47
11314 citiri
Revolutia nesimtirii a invins (Opinii)

Crin Antonescu este complet vadimizat. Boala nu se manifesta nu doar prin pusee nationaliste violente, ci si printr-o alergie foarte grava la orice critica si, in mod special, la aceea din presa.

Eruptia purulenta, colcaind de invective, ii schimonoseste chipul si il face tot mai nefrecventabil exact pentru acel public, e drept minoritar, pe care si-l punea la rever drept medalie de distinctie in trecuta campanie, pe vremea cand promova, nu-i asa, revolutia bunului simt.

Ultima criza alergica grava i-a provocat-o d-lui Antonescu, jurnalista Ramona Avramescu, pe care barbatul elegant si educat care conduce PNL a numit-o "servitoare de la TVR", probabil enervat la culme de faptul ca d-soara Avramescu nu-si incepe interviurile cu Traian Basescu si Emil Boc printr-o injuratura sau, mai bine, cu cate un pumn in plina figura.

O urmaresc pe ceva vreme pe Ramona Avramescu, corespondent la Cotroceni pe vremea lui Nicolau, apoi la Senat in vremea lui Giurgiu si din nou la Cotroceni de la Sassu incoace. Este unul dintre cei mai valorosi si onesti jurnalisti romani. N-am auzit-o niciodata spunand prostii, voluntare sau involuntare, n-a auzit-o jignind, n-am auzit-o ridicand osanale.

Impreuna cu alti cativa jurnalisti TVR, ca Alexandru Costache spre exemplu, a dovedit ca poti fi cumparat doar daca te vinzi si a rezistat valurilor politice, desi transmitea mereu din mijlocul lor. Si-a pastrat acelasi bun simt si echilibru si ca realizatoare a interviurilor politice ale TVR, indiferent ca il are in fata pe presedinte, pe premier, pe Crin Antonescu sau pe Victor Ponta. E drept, nu este nici acum o exponenta stitlului urlat, pocnit, isteric.

Crin Antonescu are tot dreptul sa nu-i placa stilul elegant al Ramonei Avramescu. Pana la urma, nu ne place tuturor Bach. Sunt multi care il asculta in extaz pe Guta pana la explozia boxelor. Este loc sub soare pentru toata lumea. Dupa cum este clar ca dl. Antonescu nu are nicio aplecare catre o presa independenta, caci altfel nu si-ar fi cumparat printr-o alianta contra naturii mangaierile catifelate din studiourile Antenelor.

Asadar, dl. Antonescu are dreptul s-o critice argumentat pe Ramona Avramescu, sa refuze invitatiile in emisiunea ei, sa protesteze la CNA daca socoteste ca se intampla nereguli. Nimic nu-i da insa dreptul sa o insulte. Crin Antonescu are dreptul sa fie nemultumit, dar nu are dreptul sa fie josnic, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o femeie.

Dar Ramona Avramescu este intr-o companie selecta. Dl. Antonescu duce un razboi furios si cu Andrei Plesu, pe care (inca?) nu l-a insultat, ce-i drept, dar pe care se tot se tot straduieste, ca un tantar nervos, sa-l arunce in derizoriu.

Cu Adriana Saftoiu in schimb, si-a aratat toata masculinitatea alfa, trimitand-i in plina figura un suvoi insoltent, atunci cand s-a aratat nemultumita de aliantele cu Dan Voiculescu si cu PSD. Atunci cand il critica, colega sa de partid este "o femeie pedista care scoate tipete ascutite". Sigur ca Noica Nicolai, dezlantuita impotriva lui Traian Basescu, spre exemplu, emite doar armonii de soprana, in vreme ce d-na Firea nu poate fi decat o inalta doamna a presei romanesti chiar si atunci cand il insulta in mijlocul emisiunii pe Traian Basescu.

Si ca tot veni vorba despre Traian Basescu, si presedintele este celebru pentru derapajele sale stilistice si vorba de coverta scapata te miri cand, inclusiv la adresa unor jurnaliste de calibru. Episodul Gherghisan RFI nu trebuie uitat.

Dar Crin Antonescu nu se multumeste sa-si imite modelul obsesiv, vrea sa-l si intreaca. Mai ca ii iese, doar ca Traian Basescu a avut si cateva proiecte politice majore in cariera sa, in vreme ce liderul liberal inca nu a reusit sa-si puna nici macar unul in CV-ul politic plin doar cu fente si fonfleuri.

Este treaba lui Crin Antonescu daca il satiface postura de "Rica Venturioano care se joaca de-a Vlad Tepes", dupa cum magistral il definea noul sau dusman Andrei Plesu, dar ar face bine ca macar sa se joace in mod civilizat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu limbaj, #Antonescu insulta jurnalista TVR, #Crin Antonescu proiecte politice , #presedinte PNL