Se poate si mai jos, domnule Antonescu? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 13:16
11409 citiri
Se poate si mai jos, domnule Antonescu? (Opinii)
Foto: PNL

In opinia intelectualului, domnului profesor, liberalului, promotorului "revolutiei bunului simt", prezidentiabilului si presedintelui unui partid istoric, Crin Antonescu, jurnalista Rodica Culcer, directoarea stirilor TVR, o doamna ajunsa la varsta pensiei, deci in jur de 60 de ani, si care, dupa stiinta mea nu l-a insultat niciodata, este o "pensionara nesimtita" pentru ca dupa iesirea la pensie continua sa lucreze.

Tras de maneca de moderatorul emisiunii in care a comis grosolania, liderul liberal a reactionat ca un barbat adevarat, nu-i asa?, si in singurul mod pe care-l cunoaste: a dat vina pe Traian Basescu, cel care a emis sintagma "pensii nesimtite".

Pe de-o parte, nu inteleg de ce Crin Antonescu nu pierde nicio ocazie, in nicio prestatie publica, sa-l atace pe Traian Basescu din moment ce il copiaza cu sarg. Apoi, din cate inteleg din replica Rodicai Culcer, de pe blogul domniei sale, trimiterea la presedinte este si eronata, pentru ca doamna Culcer nu incaseaza ceea ce presedintele numea pensie nesimtita, adica o pensie speciala calculata in raport cu veniturile pe ultimele luni asa cum mai au doar magistratii, ci una obisnuita, in raport cu contributia consemnata in cartea de munca.

Mai mult decat atat, daca aceasta pensie ar depasi salariul mediu brut pe economie, doamna Culcer n-ar fi putut-o cumula cu salariul intr-o institutie de stat. Sa intelegem de aici ca, in opinia lui Crin Antonescu, sunt niste nesimtiti toti pensionarii obisnuiti care refuza sa traiasca doar din pensie si muncesc in continuare, contribuind astfel la pensia pe care o primesc? Macar toti acesti "nesimtiti" chiar se duc la serviciu pentru banii incasati, ceea ce despre Crin Antonescu nu se poate spune.

Dincolo de recursul "curajos" la presedinte, eu cred ca domnul Antonescu, ca platitor de taxe si impozite, are tot dreptul sa exprime orice fel de nemultumire in raport cu orice persoana platita din bani publici, deci si in raport cu directorul stirilor din TVR. Nu-i convine statutul doamnei Culcer, nu-i convine prestatia doamnei Culcer? Crin Antonescu are tot dreptul sa-si exprime aceste nemultumiri unde si cand doreste, argumentat, institutional sau nu, dar in mod obligatoriu intr-un limbaj civilizat. Cand insa critica degenereaza intr-o insulta grosolana, mai ales la adresa unei doamne, ea descalifica esenta nemultumirii, care nici macar nu mai conteaza. Forma face imposibila si inutila orice posibila discutie pe fond.

Dar doamna Culcer este intr-o companie numeroasa. Caci lista celor insultati de Crin Antonescu este foarte lunga. Sa ne amintim: Ramona Avramescu, tot de la TVR, este o servitoare, Sebastian Lazaroiu este o omida, Adriana Saftoiu e o femeie pedista care scoate tipete ascutite, Andrei Plesu este un las si un comunist prieten cu Ceausescu, Mircea Marian si Ioana Lupea sunt niste ratati, Ludovic Orban este un propagandist, Dinu Patriciu (omul care l-a suit in fruntea partidului, nota bene!) e comic si mincinos.

Sa ma scuze cei pe care, cu siguranta, i-am omis, involuntar desigur, din lista mojiciilor, fara discriminare de varsta si sex, a lui Crin Antonescu. Cred ca, sarmanul de el, trebuie sa resimta extrem de dureros contemporaneitatea cu o fauna atat de infama.

Ma intreb ce spera domnul Antonescu sa obtina cu acest discurs si ce electorat tinteste? Sigur cei care l-au votat in 2009, ca pe o aparenta alternativa la Traian Basescu, nu digera un astfel de discurs vadimist. De altfel, numele cele mai respectabile, in frunte cu Neagu Djuvara, deja s-au distantat public de Crin Antonescu.

Vrea electoratul pesedist? Nu are basca si nici priza la oamenii simpli.

Vrea electoratul lui Traian Basescu? N-are substanta, caci cei care au ramas alaturi de actualul presedinte i-au iertat comportamentul de coverta, pe care Crin Antonescu se straduieste nu doar sa-l imite, ci sa-l si intreaca, tocmai pentru ca dincolo de el existau si niste proiecte, o substanta politica si o viziune, adica exact ceea ce Crin Antonescu nu are.

Vrea electoratul peremist? Cu regret il informez ca Vadim Tudor are un anumit tip de carisma si, uneori, o jovialitate pe care domnul Antonescu nu le exerseaza nici macar in cele mai bune momente ale ale.

Crin Antonescu a asistat la discursul din Parlament al Regelui Mihai si s-a aratat impresionat. Ce i-a placut? Costumul Majestatii sale, pantofii pe care-i purta sau tunsoarea? Caci nu da semne sa fi inteles o iota din ceea ce a incercat sa transmita Majestatea Sa.

Aceasta este revolutia bunului simt? Atunci prefer nesimtirea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu pensii nesimtite, #Antonescu pensie Rodica Culcer , #presedinte PNL