Suspecta nervozitate a domnului Antonescu (Opinii)

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 15:01
6866 citiri
Suspecta nervozitate a domnului Antonescu (Opinii)
Foto: Ziare.com

Pentru un om care se uita de dimineata pana seara la sansa lui istorica de a deveni presedinte de tara, la oportunitatea de a ajunge, daca are un pic de rabdare, unde s-a straduit o vara intreaga calcand in picioare statul, domnul Crin Antonescu este prea nervos.

Fiecare aparitie a sa publica ar trebui sa fie o trecere lina prin fata camerelor de filmare, avand in ochi linistea pe care o aduce certitudinea unui destin stralucit.

De regula. Caci presedintele Partidului National Liberal este din fire mai nabadaios, deci un comportament de manual de psihologie nu se aplica mereu in cazul dumnealui. Aproape niciodata, caci ma gandesc ca noaptea nu se cearta in somn.

Dar chiar si asa, in ciuda temperamentului coleric, ar fi mai normal sa aiba o prezenta cu functiune de algocalmin, asa cum isi duc traiul milionarii pe puntea iahtului, al caror singur efort este sa se intinda din cand in cand dupa paharul cu umbreluta sau sa-si puna vesta si labele de scufundare.

Dar domnul viitor presedinte crapa de nervi de dimineata pana seara. Chiar si atunci cand isi stapaneste limba, il tradeaza mana pe care si-o duce mereu prin par, ochii care sar de la un perete la altul si rictusul care se intentioneaza a fi zambet.

Cand chiar nu mai poate sa-si tina firea se rasteste la jurnalisti, le da lectii de gramatica facand misto de ei (de acord, multi si-o cer cu spume). Cam prea repede, dupa mine. Lui Traian Basescu i-a trebuit ceva pana sa vada gaozari si tiganci imputite, si el avea deja legitimitate.

Crin Antonescu nu are. Si dupa cat de iritat este in toate momentele vietii sale, cu exceptia clipelor cand se barbiereste, am senzatia ca se teme de ceva.

La prima judecata as spune ca ii este frica sa nu se intample ceva pe ultima suta de metri, cum a patit Mircea Geoana. Dar lucrurile sunt diferite. Fostul presedinte al PSD avea un contracandidat redutabil, iar Crin Antonescu nu are. Doar are chitanta si stampila de la USL.

Ce este USL? Locul unde l-a adus pe Klaus Werner Iohannis (ii trec acest nume deoarece imi aduc aminte de reclama respectiva, si aproape ca se potriveste, hahaha!), ca sa maraie la Victor Ponta si sa fie perceput drept alternativa de premier, nu de presedinte de tara. Dar si locul unde Sorin Oprescu nu se afla in carti. Decat in cele de tarot.

Cei doi primari ar fi prezidentiabilii cu schepsis, deloc de neglijat pentru cineva cu un graunte de minte. Dar convenim ca in USL este liniste. Insa daca apare o figura noua, sau veche, dar bine imbalsamata, ce se face? Nimic, caci nu apare. Si atunci de ce pusca de draci?

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Crin Antonescu alegeri prezidentiale, #Crin Antonescu presedintie , #presedinte PNL