Tismaneanu, despre Crin Antonescu: Labil, cameleonic, terchea berchea

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 16:50
6763 citiri
Tismaneanu, despre Crin Antonescu: Labil, cameleonic, terchea berchea
Foto: Arhiva Ziare.com

Politologul Vladimir Tismaneanu l-a atacat dur, intr-o postare pe blog, pe presedintele PNL Crin Antonescu, pe care il asemuieste cu cantaretul de manele Nicolae Guta si despre care spune ca a ajuns in varful politicii fara a avea vreun merit, citand in acelasi timp un text despre acesta, de scriitoarea Angela Furtuna.

"Cand, pe 1 decembrie 2009, dupa penibila descindere de la Timisoara, l-am numit "Guta Antonescu", liderul penelist a explodat furibund. Se intreaba unii de ce ii acord atata atentie unui personaj labil pe care l-am descris (...) drept un Zelig al politicii romanesti, deci ca pe o fiinta cameleonica, imprumutand mereu stilul si aparentele celui cu care a decis sa se alieze", scrie pe blog Vladimir Tismaneanu.

El citeaza si doua fragmente din insemnarile pe blog ale scriitoarei Angela Furtuna, despre care spune ca se asteapta ca personajul cu apucaturi "grobiene" Antonescu s-o numeasca sinecurista:

"Dominantele acestui discurs se traseaza prin cateva constante: e de tipul isteric, intolerant, impertinent, inconstient, indolent. E o retorica de copil rasfatat si idealist, rupt de realitate. Obsedat ca un adolescent imatur de o noua jucarie teleghidata, fie ea si o tara", se arata in textul acesteia din 2009.

Tismaneanu reia si concluziile acesteia de acum, in care arata ca Antonescu a evoluat... in rau.

"Sincer, regret capcana in care au cazut liberalii romani, pricopsiti cu un lider fara viitor, care nu e in stare sa fie mai mult decat un gigolo pentru amantele politic-oligarhice ale lui Medvedeev sau Putin".

#Tismaneanu atac Antonescu, #Tismaneanu Antonescu labil , #presedinte PNL