Tismaneanu, despre Crin Antonescu: Labil, cameleonic, terchea berchea

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 16:50

   

Tismaneanu, despre Crin Antonescu: Labil, cameleonic, terchea berchea
Politologul Vladimir Tismaneanu l-a atacat dur, intr-o postare pe blog, pe presedintele PNL Crin Antonescu, pe care il asemuieste cu cantaretul de manele Nicolae Guta si despre care spune ca a ajuns in varful politicii fara a avea vreun merit, citand in acelasi timp un text despre acesta, de scriitoarea Angela Furtuna.

"Cand, pe 1 decembrie 2009, dupa penibila descindere de la Timisoara, l-am numit "Guta Antonescu", liderul penelist a explodat furibund. Se intreaba unii de ce ii acord atata atentie unui personaj labil pe care l-am descris (...) drept un Zelig al politicii romanesti, deci ca pe o fiinta cameleonica, imprumutand mereu stilul si aparentele celui cu care a decis sa se alieze", scrie pe blog Vladimir Tismaneanu.

El citeaza si doua fragmente din insemnarile pe blog ale scriitoarei Angela Furtuna, despre care spune ca se asteapta ca personajul cu apucaturi "grobiene" Antonescu s-o numeasca sinecurista:

"Dominantele acestui discurs se traseaza prin cateva constante: e de tipul isteric, intolerant, impertinent, inconstient, indolent. E o retorica de copil rasfatat si idealist, rupt de realitate. Obsedat ca un adolescent imatur de o noua jucarie teleghidata, fie ea si o tara", se arata in textul acesteia din 2009.

Tismaneanu reia si concluziile acesteia de acum, in care arata ca Antonescu a evoluat... in rau.

"Sincer, regret capcana in care au cazut liberalii romani, pricopsiti cu un lider fara viitor, care nu e in stare sa fie mai mult decat un gigolo pentru amantele politic-oligarhice ale lui Medvedeev sau Putin".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de6443 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cine-uita-nu-merita
rank 5
antenescu= un caz patologic , "Un caz de ratacire"
Citam din Angela Furtuna: antenescu, "in realitate un caz tipic de ratare cocoțată in varful piramidei politice romanești fără a avea alt merit decat lipsa de merite), nu numai că nu a invățat nimic din experiența eșecului 2009 pentru a se dezvolta pentru bătăliile politice ulterioare, dar a luat-o binișor in direcția inversă, involuand: din alianța temporară cu adversarul doctrinar (Geoană) a făcut un cal troian (USLaș) prin care a bușit in ultimii doi ani toată doctrina propriului partid; discursul său, inițial politicianist-isteric, a devenit populist-psihotic și e axat numai pe imprecație și defăimare și niciodată pe elementele constructive ale unui program de țară propriu și credibil; singurul program “politic" al lui Antonescu este definit de obsesia antibăsesciană parcursă in itemi holliwoodieni, nu in termeni de rigoare politică; declarațiile sale politice sunt construite, de altfel, numai pe resentimente frivole, de fițe, și nu pe afirmații mature, de aceea nici nu se ridică măcar cu un angstrom peste jalnicele emisii de țățisme și mahalagisme oferite de antene și de alte televiziuni specializate in război psihotronic (decontate de amicii lui Gorby și de patrihoții oligarhi ruso-romani)."..."El nu a avut forța autentică de a se ridica la inălțimea exigențelor momentului istoric actual, pentru că in afară de gură-mare și hau-hau (insușiri bune pentru politruci sau dinupăturici) este un om gol, nu e un profesionist sau un manager, nu a produs niciodată nimic decat iluzii și curenți de suprafață, buni pentru creduli și fripturiști."...impostura lui Crin Antonescu adaugă acum și o tușă de insanitate: in toiul unui proces instabil de redresare și de salvare a Romaniei, bufonul antibăsescian, nu e capabil să bată măcar un cui pe care ar putea fi eventual răstignit dușmanul său. Strigă mereu, in schimb, Hoțul! Hoțul!, pentru a sabota adevărul și a abate privirea lumii către o halucinație media, iar lumea să nu vadă cum, de fapt, partidul său USLaș și deciziile aberant-populiste ale aceluia din anii 2008-2009 au lăsat electoratul și fără salarii, și fără pensii, și fără economiile bănești, și fără speranțe pe termen mediu. Recentele atacuri ale lui Crin Antonescu față de Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Pleșu și Vladimir Tismăneanu, (capcana-monomaniei-crin-antonescu-intre-fatuitate-si-vacuitate/ ) denotă că arsenalul liberalului comunist mai conține o armă folosită dintotdeauna de bolșevici: intelectualofobia. Intre logica lui Crin Antonescu (omul care a ajuns piesă de muzeu după ce a părăsit muzeologia de dragul celei mai vechi profesii din lume) și nebunia vera nu mai există nicio diferență. Pentru că nu logica, ci rațiunea, va alege intotdeauna omul politic bun de cel eminamente prost."
Nu se mai poate adauga nimic, s-a spus tot.
mameluc
rank 5
Crin Antonescu: Labil, cameleonic, terchea berchea ...numai acum ati aflat!?
Dar are si multe calitati:
....Istoria trece pe langa el,fara sa observe,fara sa invete nimic din greselile trecutului.
....A dovedit ca are demnitate,consfiintind alianta PNL-PC recunoscand calitatile multilaterale ale sefului Felix-Voiculescu.
Topul penibil
rank 1
Crin nu face politica
.
Hadreian copilu corupt
rank 1
Se zbenguie ca porcii. Cand se joacă porcii se schimbă vremea. Din păcate nu se schimbă si vremurile!
.
I.E.Feher
rank 1
"Crin nu face politica", de acord; Dar am si eu o curiozitate: ce face acest crin de 20 de ani
Eu stiu ca face N I M I C.
anonymus
rank 1
Nu stiu daca este labil, cameleonic, terchea berchea ...dar UMIL este cu siguranta.
Si numai in fata sefului direct.
In rest vrea sa para ceea ce nu este...un COCOS.
COTOI
rank 1
MAI COPII PORTOCALII.................FRIGEEEEEEEEEEEEE....
Mai resfirati baieti, mai resfirati!
Sau la unitatea portocallor stricate A SUNAT ALARMA?
E GROASA, VEDETI CA SE STRANGE LATUL SI NU MAI STITI CUM SA SCOATETI CAMASA!
Un sfat: paresiti corabia matrozului beat cat mai puteti!
NU MAI E MULT !!!!!!!
MIAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Nastratin
rank 1
portretul lui Crin este f reusit, cu o mica scapare...Crina este un pedofil notoriu, ca si Pontacul....
Crin=marioneta Patriciului, Il padrone...mafioti
opus9
rank 5
Putine sunt lucrurile care mai pot fi puse pe tapet dupa acest discurs ... fantele de mahala coborat cu noaptea in cap din trenul unei gubernii rusesti indepartate, nici macar pozitia unui gigolo urduro, nu o poate duce pana la capat !
.
Ghilotina
rank 5
Ce bine l-a etichetat pe Mister Lene ......
Antenescu a strans purcoi de banet din trafic de influenta . Un Severin local .

Asta unde isi tine banii ?
Cu cine face banking ?
adevar
rank 1
...Antonescu la un sondaj real si ...adevarat nu va avea mai multe voturi ca SI pe acest forum!
...adica 11,36%...procente!

Mai nou ,pragul de intrare la...Cotroceni va fi

de...5%,special pentru Porumbacu!
PNLPC
rank 4
Porumbacu-Antonescu n-o fi labil pshihic,dar terchea berchea stim ca este
Si impreuna cu celalalt turnator Felix-Voiculescu,vrea sa readuca Romania la inceputul anilor 1990.
exit
rank 2
terchea berchea...
deja suntem in 1990, suntem mai sclavi ca niciodata, mai manipulati ca in perioada comunista si mai saraci ca iobagii din epoca fanariota! asta cu ajutorul lui dumnezeu, boc si basescu!
Hadreian copilu corupt
rank 1
exit, nu mai contează cine vine după tatăl tău Iliescu-KGB. In urma lui nu mai pot creste nici măcar mătrăguna, cucuta, holera, rusinea tigăncii, băsina porcului, PNL. Să vină si Porumbacu sef suprem, dar voi o să avansati de la "iobagi", la "ti-o bagi".
.
b22
rank 5
cotoi=Anti vi rus = AnTonescu
bravo baietilor luati-l pe PoumbBacu si duceti-va la plimbare...
Crinulet pufulet v-a trebuie sa faca curatenie ..la partea de jos a mesei..
sa nu uite sa-l i-a si pe poNta fletul...
Comentariu inadecvat
Mihai1
rank 1
Traiasca lupta pentru pace!
Daca stia coana Marcusohn si militantul comunist Tismenitki ce putoare cresc la usa lor nu te mai lasa sa te joci cu ai lu' Ceasescu, Rautu sau Brukan.
Anti-Virus
rank 1
Tovarasul Vladimir Timenski propagandist PCR, pupator de dos(in scris fireste) la Secolul XX, Scanteia tineretului, Munca de partid... fiul lui Leon Timenski tortionar si kominternist de frunte
Tovarasul Vladimir Timenski propagandist PCR, pupator de dos(in scris fireste) la Secolul XX, Scanteia, Scanteia tineretului, Munca de partid, profesor de socialism stiintific, economie politica comunista, fiul lui Leon Timenski tortionar si kominternist de frunte...
Va dati seama cat de profunda si obiectiva este analiza tovarasului Vladimir Timenski. Uitati-va in guritza lui bogata precum pe vremuri va uitati la mos Brucan Jumara!!!
Si acum imi aduc aminte cu netarmurita emotie cum tovarasul securist Traian Basescu citind informarea politica a tovarasului politruk comunist Vladimir Timenski, a infierat cu manie proletara si a condamnat comunismul. Asa e tovarasi: numai comunistii au fost de vina iar securistii... nu!!! Securistii tarii in frunte cu cel mai iubit securist al ei tovarasul Traian Basescu sunt cei care acum vegheaza somnul de veci al natiunii si tranzitia catre un ev mediu intunecat si portocaliu!
Comentariu inadecvat
ghighi
rank 5
Mai Anti Virus !
Te pomenesti ca ai fost dizident politic si nu o scula ca si cel pe care-l critici in postare.
Mai-mai ! Ce rade ciob de oala sparta.
A.Cantemir
rank 5
Domnul Politolog Prof.Dr.TIZMANEANU merita yiate laudele
Crescut din copilaria frageda intro casa cu o morala indiscutabila,de nixte parinti patrioti romani convinsi,dusmani neabatuti ai cominternistilor si comunismului si-au cucerit recunostinta intregului polpot.Pe timpul dictaturii conubiste au gfist umiliti sa se aprovizioneze la magazinele indicate de PCR,au avut domiciliul obligatyoriu in caserler nomenclaturii,iar ei personal a fgost obligat sa fie menbrisor,membru,si membroi in UTC si PCR,Scrierile sale de valori inestimabile au ajuns ca o capodopera a literaturti Romane stand ci cinste langa fructele culese in Povestea Povestilor lui Ion Creanga,cu care se poate compara(poate)Traiasca Tov,Corifeu al Politicii noastre Sociale
iancugheorghe
rank 5
NOI,CU NOI !!!.
UN NOU PARTID
Este nevoie de un nou partid ,și dacă da,cum să se numească ?. Este in stare actuala clasă politică pentru a renaște speranța in societate și a restabilii increderea in clasa politică ?. Este capabilă actuala clasă politică ca la viitoarele alegeri să ne ofere o adevărată alternativă ?. Este capabilă și vrea ,actuala clasă politică,ca odată terminate alegerile din 2012,să formeze un guvern de largă majoritate națională,ca un prim pas pentru a asigura pacea socială,și acționind in interes național să poată pornii toate motoarele societății romănești ?. Este imperios necesar ca actuala clasă politică parlamentară să dezgrădească dreptul la accesul liber la asociere politică a cetățenilor romăni ,abrogind articolele corespunzătoare din legea partidelelor și legea electorală,care face să moară din fașă orice inițiativă de inființare de noi partide și de a putea candida ?. Este necesară o altă alternativă politică la alternativele politice de pină acum ,și dacă da,de care,de stinga ,centru sau dreapta ?.
b22
rank 5
Crin nu face politica???
atunci inseamna ca face numai galagie si PI..PI..PI
de fapt cu prezenta lui in parlament...este si normal sa fie numai pe Buda...
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Porumbacu s-a stins deja....
Daca el isi imagina ca pana in 2014 va putea s-o tina in ritmul asta..jos basescu, Jos Boc, jos Guvernul, inseamna ca e mai redus decat am crezut.
USL nu mai are absolut nimic de scos la bataie.

Sindicatele s-au facut praf, de la sine, leul creste incet fata de euro, economia incepe sa porneasca, incet dar sanatos, romanii s-au linistit, au inteles ca de unde nu e, n-ai ce sa iei, mai ales dupa ce au vazut colapsul Greciei, Irlandei, Portugaliei care au fost nevoiti sa ia sute de miliarde pe datorie...

Romania are nevoie de inca un an-doi pt a-si stabiliza economia si pt a incepe o crestere sanatoasa, cu 1,5-2% pe an, crestere care stimuleaza investitiile.
Codurile de legi au devenit si ele compatibile cu cele europene, munca la negru incepe sa fie combatuta si uite asa, incet dar sigur, Romania o sa iasa din colapsul crizei mult mai usor decat multe alte tari europene considerate pana acum ca fiind mult deasupra.

Porumbacu e deja pierdut. Si el stie asta.
Hassoti deja a inceput sa viseze la un premier de la PNL, excluzandu-l pe Ponta.

Pana in toamna, praful si pulberea se va alege de USL.
Anti-Virus
rank 1
Domnul Crin Antonescu este viitorul Presedinte al Romaniei!
Puteti sa si crapati de ciuda asta e! Poporul roman s-a saturat de Bashinescu-PDL! Si inca ceva intoxicatilor: poporul roman nu sta sa va citeasca ineptiile pe acest forum! are lucruri mai bune de facut!
Sal'tare uratzilor uranjutani!
Comentariu inadecvat
Gonzo
rank 1
iar tu vei fi prim ministru
muahahahahahahahahahaahahhah
vrabia malai viseaza si nebunu praznic
asa si tu mai antivirus lingi lingi si iara lingi ca macar te-or vedea anton escu si pontacu
hahahahahahahahahahahahahahh
ghighi
rank 5
@ Anti Virus.
Poate fi presedinte la ROMANII DECEDATI, la fantome si umbre, unde era si prim ministru anul trecut la ,,partidul din umbra,,
Tu ce UMBRA ERAI ?
Si atunci ca si acum,tu, doar un ,,baiat vesel,,!

Cunostem marfa ! Dar vezi ca......podu-i rupt !
wert
rank 5
MA TISMANENE, TU CHIAR ASA SLUGOI AI AJUNS?
dupa ce ca iei degeaba bani de la buget, dupa ce ca esti bagat in seama pe bani publici, tu acum esti trompeta lui Basescu.

jalnic bai Tismanene, jalnic!
PNLPC
rank 4
Antonescu este un MARE mincinos dovedit.
Asa ca nu te mai agita degeaba.
koko51955
rank 5
wert, cand vi se spune adevarul, atacati persoana, fara a putea demonstra ceva real
Obiceiul vostru este depasit, desi santeti constienti ca luptati cu morile de vant(u). Sant curios pana cand ve-ti rezista, ptr ca toata intelectualitatea il cunoaste de-acum ce-i poate capul. Raman doar pro.STII sa-l ridice in slavi, asa cum ar face si chinezii cu seful lor. Pe aia, insa, ai indreptatesc, sant comunisti declarati, dar voi va ascundeti sub un pompos USL, care, tradus, tot comunism inseamna. Deci, linjeti mai departe turul lui Antenescu, Tonta si voiculescu, ptr ca asta ati ales. Am zis.
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
Anti-Virus
rank 1
Vladimir Timenski... sluga a fost slugoi a ramas!
Vladimir Timenski... sluga a fost slugoi a ramas!
Comentariu inadecvat
I.E.Feher
rank 1
Este adevarat ca crin antenescu a castigat concursul "Romanii au talent", la categoria "cel mai chiulangiu roman"?
Am aflat "pe surse", de la "antenele serioase", kiatra, bolibia, etc
Emi-Grant
rank 5
pozitia lui antonescu in societate
societatea poate fi asemuita cu un stup de albine,unde functiile si activitatile sunt bine repartizate,antonescu face parte din gasca "trantorilor" si detine rolul de TRANTOR SEF
Mickey_Mouse
rank 5
Trantorul are totusi un singur rost folositor familiei de albine. Porumbacu nu are chiar nici unul (folositor).
.
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
bobinstein
rank 1
cam asa e,tismenitki are dreptate
insa el e ULTIMUL care trebuie sa deschida gura,el si familia lui de tortionari stalinisti
pupaza
rank 5
Famiglii de tortionari stalinisti
Clanul Voiculescu,securist si tortionar dovedit.
Geoana,tatal
Oprescu,tatal
.
.
.
mihnapostol
rank 5
Cu voia dumneavoastra sa mai adaugam si pe:
1. ofiterul de securitate sub acoperire - pres. traian ba-secu;
2. Inalt Prea Sfintia Sa Daniel Patriarhul Romaniei (fratele sau Gh. Ciobotea a dezvaluit ca era col. de securitate cand a primit misiunea de a se calugari la Manastirea Secu);
3. Catalin - Ministrul Justitiei in 6 guverne consecutive - cocotat de tatal sau gen. de securitate Predoiu (care a fraudat alegerile din 2009 la ambasade);
4. Gigi Becali si Patriotul Nationale VC Tudor - clienti vechi si actuali ai securitatii criminale;
5. Sfintia Sa Ilie Sarbu (ofiter de securitate sub acoperire) - socrul lui Ponta, care a inchis usa catedralei Timisoara, iar tinerii au fost impuscati pe trepte); Etc.
tiberiu bovin
rank 1
mai rasfirati baieti, mai rasfirati
16,55 pe urma 56, 58 17...
Lucreaza bine fabrica din Modrogan dar lucreaza degeaba : SE STRANGE LATZUL copilasi oranj
yo-man
rank 1
de urmarit acest personaj trist tismanenu'
dupa ce a trait in anii 50 pe cadavrele unor romani patrioti nevinovati, s-a bucurat de o viata de lux pe cadavrele romanilor mei inchisi de ventici de-ai lui acum vine sa jigneasca un OM pe care milioane de romani,repet mai bolsevicule,romani,il apreciaza...

cin e esti mai tismaneanule si ce vrei ?

du-te de unde ai venit si lasa-ne-n pace ...

oare in slujba cui te vei pune dupa ce va cadea basesq? sper ca nu vei aduce osanale pnl-ului si viitorul;ui presedinte antonescu ? nu ca nu ai putea... o sa vedem...

rusine de 1000 de ori rusine... daca iti e cunoscut conceptul...
danix61
rank 1
TISMANEANU E SCLAVUL LUI BASESCU
CRIN ANTONESCU VA FI CU SIGURANTA NOUL PRESEDINTE AL ROMANIEI
marko
rank 4
"grobianul" Antonescu
Il cunosc de peste 30 ani, fara sa lucram impreuna. Am o mare stima pentru acest om, dar alierea cu Ponta, nu pot spune ca nu m-a socat. S-ar putea sa fie sfarsitul sau politic. Bine, dedesubturile, doar D-zeu le stie!
dinum
rank 2
de cand usl a vorbit despre deconturi
multi au frisoane. de ce nu numai ei stiu stim si noi dar nu fiti speriati ca aveti rezervate celule orange....aaa portocalii.
marko
rank 4
si totusi Antonescu
Avand in vedere societatea romaneasca, ce isi promoveaza cu dezinvoltura nonvalorile, un Antonescu este totusi ceva.
florinft
rank 5
Tismăneanu
l-a intuit și descris perfect pe Antonescu. Nu mai este nimic de adaugat. Poate doar: atenție romani, fiți vigilenți!
laurent47
rank 1
Ba da, mai este ceva!
Antonescu este si o "tinichea veritabila"!
Te-o
rank 5
Crin-nul Antenescu
Individul este un oligofren,narcisist,fara cea mai mica notiune de "principii".Un bidon gol care a inselat prin discursul gol de continut, dar sunand frumos pentru o parte din electoratul "semi-intelectual",cca 20% din alegatori.Acum cred ca realizeaza si cei ce l-au votat in prima runda,ce catastrofa ar fi fost pentru Romania daca ajungea presedinte aceasta nulitate.
Interesanta este alunecarea lui Crin-nul de la discursul gol de continut spre cel al invectivelor gen mahala,si al manipularilor grosolane.
Alianta lui cu turnatorul Voiculescu a dus PNL in prapastie!
In tot acest marasm al USL,se coc in cuptorele Antenelor si Realitatilor,"sondaje"de manipulare a opiniei publice ,care-l scot castigator la presedentie(cu trei ani inainte de alegeri!!).
Ridicolul situatiei este enorm,deoarece Antenescu este dat castigator fata de nimeni,deoarece alti candidati la viitoarele prezidentiale,nu exista inca!!!!!Teo
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor