USL cere comisie de ancheta la Senat pe tema restituirii proprietatilor

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 15:26
1441 citiri
USL cere comisie de ancheta la Senat pe tema restituirii proprietatilor
Foto: TVR Info

Co-presedintele USL Crin Antonescu a anuntat marti ca Opozitia a decis ca, indata ce va prelua majoritatea la Senat, va sustine doua demersuri politice: introducerea votului uninominal pur si infiintarea unei comisii de ancheta a Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

Liderul PNL a recunoscut ca situatia este inca neclara la Senat, unde vreo doi parlamentari ai Puterii au demisionat din grupurile lor, iar alti doi sunt bolnavi, nefiind cert inca cine detine majoritatea si daca se poate asigura cvorumul de sedinta.

Chiar si in aceste conditii, USL a decis marti sa sustina proiectul legislativ care prevede alegeri in sistem majoritar intr-un tur (uninominal pur), reducerea numarului de parlamentari la 312 si sanctionarea traseismului politic prin pierderea mandatului, a anuntat Crin Antonescu, precizand inca o data: "in speranta ca avem majoritate".

"O sa cerem sa il dezbatem si sa votam, urmand sa mearga la Camera Deputatilor care e decizionala", a mai spus Antonescu, reamintind ca atat Sulfina Barbu de la PDL, dar si mai multi "fruntasi UNPR" s-au declarat de acord, in principiu, cu votul uninominal pur.

De asemenea, tot in contextul preluarii majoritatii la Senat, USL a decis infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privitoare la activitatea Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor de la 1 ianuarie 2009.

"Este o tema foarte importanta, exista intrebari majore in legatura cu anumite aspecte ale activitatii acestei institutii(...) Sa vedem ce s-a intamplat acolo intr-o perioada de criza, in care nu au fost bani", a adaugat liderul PNL.

Acesta i-a ironizat pe premierul Mihai Razvan Ungureanu si pe democrat-liberali pentru plafonarea despagubirilor acordate proprietarilor caselor nationalizate de comunsti.

"Maniera spectaculoasa in care marele om de dreapta care s-a declarat premierul si marele partid de drapta, pedelistii, au dat ce au avut de dat si acum ar dori sa dea maximum 15 % proprietarilor", a mai comentat Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#comisie ancheta senat restituire proprietati, #USL vot uninominal pur, #USL lege traseism politic , #presedinte PNL