Antonescu: Basescu face rau Republicii Moldova

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 08:19
2145 citiri
Antonescu: Basescu face rau Republicii Moldova

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, cu ocazia vizitei in Republica Moldova, ca presedintele roman, Traian Basescu, face rau traseului european al tarii, prin declaratiile privind unirea Romaniei cu Moldova.

Presedintele PNL a subliniat diferentele de abordare intre guvernarea USL si cea PDL, in ceea ce priveste R. Moldova, scrie Adevarul.

"Suntem foarte diferiti de fosta putere. Eu sunt foarte diferit de presedintele Traian Basescu. Mie nu imi plac numerele de iluzionism si vorbele mari. Eu stiu ca tot ce se poate oferi Republicii Moldova trebuie sa fie in acord cu obligatiile pe care Romania si le-a asumat fata de partenerii sai din UE, eu stiu ca proiectele de tara trebuie discutate, inainte de a fi lansate, cu cei pe care ii implica", a explicat Antonescu.

In opinia sa, "nu este greu sa arunci petarde de genul 'cetatenia romana pentru toti', 'eliminarea vizelor pentru toti', 'noul proiect de tara al Romaniei'. Sunt niste vorbe foarte efervescente, dar sunt numai vorbe. Ce se poate face in mod real si concret din ele este altceva. Mi se pare un gest de iresponabilitate sa arunci astfel de vorbe care creeaza sperante oamenilor - sperante care nu pot fi implinite - este un gest de cruzime".

"Cred ca cu astfel de declaratii - care par atat de iubitoare si calde si bine-intentionate de la Bucuresti - se poate face mult rau Republicii Moldova", a aratat Antonescu.

Jurnalistii moldoveni au remarcat ca Antonescu nu a mai fost la fel de volubil cand a vorbit despre actiunile concrete ale Guvernului USL in favoarea cetatenilor moldoveni.

Liderul PNL a fost intrebat, direct, de ce nu a acceptat initiativa de micsorare cu 90% a taxelor pentru redobandirea cetateniei romane de catre basarabeni.

"Cred ca aveti de ales intre o fosta putere, care atunci cand a detinut puterea la Bucuresti nu a inclus si aceasta masura - desi daca dorea cu adevarat sa o faca nu vad cine ar fi oprit-o - si actuala putere, care face eforturi foarte mari pentru a asigura procesarea cat mai rapida a dosarelor depuse si multe alte eforturi pentru a usura mersul lucrurilor, dar care nu poate realiza acele lucruri care sunt impuse de contextul legislativ al UE. Unii vin sa propuna lucruri care erau atat de usor pentru ei sa le realizeze cand detineau puterea - de ce n-au facut-o?", a criticat Antonescu guvernarea PDL.

"Eu vad ca acum cele doua Guverne fac mult mai mult decat in trecut, acesta este lucrul cel mai important. Noi vrem sa mergem inainte cu cooperarea noastra, sa o aprofundam, sa o adancim. Nu caut vinovati, dar nu trebuie sa fim multumiti; pana acum puteam realiza mai mult", a incheiat Crin Antonescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Crin Antonescu unire Moldova, #Antonescu Moldova Basescu , #presedinte Senat