Antonescu: Nu a fost o intalnire secreta. Basescu nu avea ce sa clarifice

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 22:53
3870 citiri
Antonescu: Nu a fost o intalnire secreta. Basescu nu avea ce sa clarifice
Foto: Arhiva (Antena3)

Crin Antonescu a comentat iesirea in conferinta de presa de miercuri seara a presedintelui Traian Basescu si faptul ca seful statului a sustinut ca vrea sa clarifice detaliile intalnirii de marti seara dintre ei doi, alaturi de premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Antonescu nu crede ca aceasta lamurire era necesara.

"Nu cred ca a existat o problema de incorectitudine. Victor Ponta s-a referit la un anumit element din discutie. M-am referit si eu. Am precizat ca nu a fost subiectul intalnirii, ci unul colateral. Nu cred ca Traian Basescu avea vreun motiv sa simta nevoia sa clarifice lucrurile", a declarat Antonescu la Antena 3, referitor la discutia despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa aiba loc in acelasi timp cu alegerile europarlamentare.

Acesta a precizat ca nu a existat nicio conventie in ceea ce priveste intalnirea de marti seara si faptul ca nu ar fi trebui sa fie expusa in presa.

"Nu, nu am avut nicio conventie in sensul acesta. Nu a fost o intalnire secreta", a subliniat presedintele Senatului.

Liderul USL a vorbit si despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie devansate cu cateva luni si sa fie organizate in acelasi timp cu alegerile europarlamentare in mai 2014.

"Eu am avut niste discutii cu premierul si am spus ca, daca am putea avea alegerile impreuna, ar fi de dorit. (...)Nu a facut parte tema asta din subiectul discutiei si nu a fost o propunere. Pur si simplu, premierul i-a destainuit presedintelui la ce se gandeste sau ce si-ar dori. Nu a fost deschiderea unei negocieri. Nu a pus nimeni o intrebare la care sa astepte un raspuns", a adaugat Antonescu.

Ponta i-a propus lui Basescu devansarea prezidentialelor si cuplarea cu europarlamentarele (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca marti seara a discutat cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa aiba loc simultan cu alegerile europarlamentare.

Presedintele Traian Basescu si-a aratat disponibilitatea de a demisiona din functie odata cu toti cei 588 de parlamentari pentru a se putea organiza simultan alegeri prezidentiale si legislative, dupa revizuirea Constitutiei.

Traian Basescu a vrut sa lamureasca subiectele aflate in discutie la intalnirea celor patru de marti seara si sa clarifice pozitia sa in anumite chestiuni de politica interna si externa.

Presedintele a subliniat ca nu ar fi facut aceasta conferinta de presa, daca nu era fortat de imprejurari, in presa aparand speculatii referitoare la subiectele discutate si informatii partiale oferite de Crin Antonescu.

Basescu: Demisionez odata cu parlamentarii. Ponta nu a incalcat protocolul

"Foarte sincer vorbind, nu-mi propusesem sa am vreo iesire publica. Probabil din eroare, din stiu eu ce alta conjunctura, au aparut discutii in spatiul public relatate de participantii la intalnirea pe care am avut-o ieri seara cu presedintele Antonescu, cu domnul presedinte Zgonea si cu domnul prim-mistru", a spus Traian Basescu, precizand ca face declaratia de presa pentru ca doreste sa se stie integral "varianta reala a celor ce s-au intamplat".

Seful statului a tinut sa spuna ca premierul Victor Ponta nu a incalcat protocolul semnat alaturi de el, pentru ca a vorbit despre aceasta intalnire abia dupa ce subiectul a aparut in presa: "Victor Ponta nu a incalcat protocolul, pentru ca el nu a adus in spatiul public discutia, a reactionat dupa ce discutia era deja in spatiul public, dar eu nu am acelasi tip de protocol si cu domnul Zgonea si domnul Antonescu".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Antonescu intalnire Basescu lamuriri, #Antonescu intalnire Basescu, #Antonescu intalnire Basescu Senat , #presedinte Senat