Crin Antonescu a prezidat prima sedinta la Senat - S-a trezit fara sistem electronic si a suspendat-o

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 17:33
5143 citiri
Crin Antonescu a prezidat prima sedinta la Senat - S-a trezit fara sistem electronic si a suspendat-o
Foto: senat.ro

Crin Antonescu a prezidat luni prima sa sedinta in calitate de presedinte al Senatului. Sedinta a inceput cu o intarziere de jumatate de ora si s-a incheiat in cateva minute, sub pretextul unei defectiuni la sistemul informatic.

Intarzierea a fost cauzata de o sedinta a USL in care Victor Ponta si Crin Antonescu, alaturi de alti reprezentanti ai celor doua partide, au discutat despre alegerile din toamna si impartirea colegiilor intre cele doua blocuri din uniune.

Crin Antonescu a ajuns la tribuna Senatului la 16,37 si a anuntat ca din numarul de 122 de senatori sunt prezenti 87. In aplauzele colegilor sai, liderul PNL a precizat ca prezideaza sedinta de plen impreuna cu secretarii Vasile Nicula si Gheorghe David.

Crin Antonescu a supus la vot ordinea de zi si programul de lucru, care le fusesera distribuite anterior senatorilor. Din nefericire, el a avut probleme cu sistemul de vot electronic. "Votam acum? Deci apas iar?", a fost auzit el zicand in microfon, dupa care a oftat.

"Avem o problema cu calculatorul, va invit sa votam intr-un mod clasic, prin ridicare de mana", a continuat Crin Antonescu. Numaratoarea extrem de rapida a scos la iveala ... 92 de voturi pentru, in conditiile in care fusesera anuntati ca prezenti doar 87 de senatori.

"Sunt comentarii in legatura cu programul de lucru? Par a nu fi. Supun votului. Tot 92", a continuat imperturbabil senatorul PNL, anuntand ca la primul punct pe ordinea de zi figureaza numirea unor membri CNI.

Crin Antonescu i-a dat apoi cuvantul liderul senatorilor PDL Cristian Radulescu, pentru a exprima un punct de vedere "pe procedura", dupa care transmisiunea live a sedintei Senatului pe site-ul camerei s-a intrerupt.

Conform Digi24, senatorii au decis o pauza de consultari de 5 minute, dar dupa mai bine de jumatate de ora, Crin Antonescu a revenit la tribuna si a anuntat ca problema sistemului de vot electronic nu se poate rezolva astazi, asa ca a suspendat sedinta urmand ca ea sa se reia marti.

Una dintre legile importante care figureaza pe ordinea de zi la Senat este introducerea Bacalaureatului profesional prin ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern la propunerea ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu (senator PSD).

Aceasta s-a aratat suprinsa de decizia lui Crin Antonescu de a amana sedinta de plen. "Este un caz fara precedent!", a declarat ea la Digi 24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Crin Antonescu prezidat senat, #Crin Antonescu senat bacalaureat, #Crin Antonescu presedinte Senat , #presedinte Senat