Crin Antonescu: Am zis eu ca voi candida la prezidentiale?

Luni, 09 Iulie 2012, ora 15:52
5694 citiri
Crin Antonescu: Am zis eu ca voi candida la prezidentiale?
Foto: Digi 24

"Am zis eu ca voi candida? Nu va grabiti atat de tare, pentru ca imbatraniti repede", a fost replica presedintelui Senatului, viitorul presedinte interimar al tarii, atunci cand jurnalistii l-au intrebat, luni, despre intentia de a ajunge definitiv la Palatul Cotroceni.

Comentand prezenta presedintelui suspendat Traian Basescu la sedinta Curtii Constitutionale de luni, care discuta sesizarile legate de constitutionalitatea suspendarii sale, Antonescu a apreciat ca "Traian Basescu avea dreptul sa participe la sedinta".

In viziunea presedintelui Senatului, "Traian Basescu vrea sa faca pe dracu' in patru sa nu existe un interimat pe care nu-l poate controla".

"Cred ca presedintele suspendat ar vrea sa obtina de la Curte fie invalidarea suspendarii, fie pe cea a celor doi fosti presedinti ai Camerelor Parlamentului", a adaugat Crin Antonescu.

Antonescu a vrut sa scoata apoi in evidenta ca membrii Curtii Constitutionale au tergiversat constatarea interimatului functiei prezidentiale, prevalandu-se de faptul ca suspendarea a avut loc la inceputul week-end-ului.

"In mod normal, Curtea Constitutionala ai carei membri, o majoritate, se aflau in ziua de vineri, in Romania, in Bucuresti, unde va aduc aminte ca au judecat pana spre orele 14, daca nu ma insel, stiau foarte bine ca urma la cateva ore o sedinta (a Parlamentului, n.r.) care era destul de probabil sa duca la suspendare, sedinta s-a terminat nu foarte tarziu, nu s-a terminat la 3 noaptea, s-a terminat spre ora 21, Curtea se putea reuni si in acea seara, pentru ca este vorba de vacanta celei mai inalte functii in stat, nu a facut-o.

Nu a facut-o nici sambata dimineata, nici sambata dupa-amiaza, nici duminica toata ziua, evident este dreptul Curtii, aici nu avea termen, cand aveam dreptul sa cerem un termen Curtii, l-am cerut, aici nu aveam acest drept, e decizia Curtii cand se reuneste", a mai explicat liderul PNL.

Intrebat ce se va intampla dupa 29 iulie, data la care a fost stabilit referendumul pentru demiterea presedintelui, Crin Antonescu a explicat ca, in cazul in care Traian Basescu va fi demis de catre popor, iar interimatul sau la Cotroceni va fi prelungit, Daniel Chitoiu va ramane presedinte interimar al PNL.

Crin Antonescu despre retragerea din politica, ce va face la Cotroceni si somnul de poveste

In cazul in care "romanii il vor ruga pe Traian Basescu sa ramana presedinte, eu imi voi da demisia din politica si va fi organizat un congres pentru alegerea presedintelui liberal", a mai spus Crin Antonescu.

"Dar sa nu ne gandim acolo, sunt sigur ca referendumul va reusi. Campania pentru referendum va fi organizata cu toata seriozitatea. Nimeni in PNL sau PSD nu considera aceasta batalie dinainte castigata, desi empiric si sociologic, stim ca romanii nu-l mai vor pe Traian Basescu", a adaugat presedintele Senatului, care asteapta decizia Curtii Constitutionale pentru a deveni presedinte interimar al Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Crin Antonescu candidatura prezidentiale, #Crin Antonescu presedinte interimar , #presedinte Senat