Crin Antonescu: Statutul parlamentarilor va fi modificat in acord cu decizia CCR

Luni, 04 Martie 2013, ora 14:17
1777 citiri
Crin Antonescu: Statutul parlamentarilor va fi modificat in acord cu decizia CCR
Foto: B1 TV

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat, luni, ca Statutul parlamentarilor va fi modificat astfel incat sa respecte decizia Curtii Constitutionale.

"Lucrurile sunt foarte simple aici, nu e foarte mult loc de dileme. Camerele reunite s-au pronuntat intr-o prima forma, s-a ajuns la reexaminare, s-au pronuntat in ultima forma, s-a facut sesizarea Curtii Constitutionale si este evident ca in acest moment, in conformitate cu observatiile de natura constitutionala - nu mai discutam pe continut - ale Curtii Constitutionale, statutul va fi modificat. (...)

N-avem a rediscuta tot statutul sau alte articole, este ceva foarte clar in sentinta", a declarat Crin Antonescu intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu liderii USL.

CCR: Statutul parlamentarilor, neconstitutional

Judecatorii CCR au decis, saptamana trecuta, ca Statutul nu este constitutional deoarece se prevede ca parlamentarii pot contesta hotararile de incompatibilitate date de ANI intr-o perioada de 45 de zile, in timp ce functionarii publici au la indemana o perioada de numai 15 zile.

"Daca faceam 45 de zile la toti functionarii, atunci era constitutional?", a intrebat ironic premierul Ponta, dupa anuntul lui Crin Antonescu.

Basescu, despre decizia CCR in cazul statutului: Yes!

Statutul a fost adoptat in 13 februarie cu 298 de voturi "pentru", 36 de abtineri din partea UDMR si 101 voturi "impotriva", din partea PDL si PP-DD. La sedinta comuna si-au inregistrat prezenta 455 de deputati si senatori din numarul total de 587. Nu au participat nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu.

Senatorii si deputatii au votat modificarile la statut in urma reexaminarii cerute de presedintele Traian Basescu. Ei si-au marit perioada de contestare a deciziei de incompatibilitate data de ANI la 45 de zile, desi pentru toti ceilalti peste 300 de mii de functionari publici din Romania aceasta este de doar 15 zile, conform legii de functionare a ANI.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Crin Antonescu statut parlamentari, #Crin Antonescu CCR, #Crin Antonescu ANI , #presedinte Senat