Crin Antonescu vrea bani de la Becali: Pomana curata, ii cerem sa ne sponsorizeze

Duminica, 17 Martie 2013, ora 14:00
4507 citiri
Crin Antonescu vrea bani de la Becali: Pomana curata, ii cerem sa ne sponsorizeze
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca ii va solicita lui Gigi Becali sa sponzorizeze grupul de rugaciune al Parlamentului, aflat in criza financiara. Becali s-a declarat incantat ca este nevoie de el, sustinand ca "eu si pestisorul ii indeplinesc dorinte".

In sedinta din 11 martie a Biroului Permanent al Senatului, pesedistul Cristian Dumitrescu s-a plans ca nu sunt bani pentru plata cotizatiei la Adunarea Parlamentara a Ortodoxiei.

"Desi am facut demersurile necesare, noi, de vreo 11 ani, de cand a avut loc o sesiune a Adunarii Parlamentare a Ortodoxiei la Bucuresti aici, nu am platit cotizatia. Lucru pentru care noi suntem invitati acolo benevol, asa, in calitate de reprezentanti ai Ortodoxiei, adica a unei tari, a unui Parlament dintr-o tara ortodoxa, preponderent ortodoxa, pe banii, cum ar veni, ai celorlalti membri.

Solutia cea mai serioasa si cea mai corecta ar fi sa platim acesti 10.000 - nici nu e un capat de tara. Primul demers - si eu cred ca e corect - este sa cerem postul, sa fie reprezentat si Senatul si, dupa aceea, intr-o etapa urmatoare,sa vedem daca vrem sa platim cei 10.000 si eu cred ca ar trebui vorbit si cu Ministerul de Externe... Nu vrem sa-i platim?! Nu vrem sa-i platim, nu...", a spus senatorul PSD, potrivit stenogramei Senatului, citata de Romania TV.

Solutia a venit imediat din partea presedintelui Senatului, Crin Antonescu.

"Pomana curata. (...) Il rugam pe domul deputat Becali sa ne sponsorizeze",a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu, ironizat de un deputat PNL: Prin oi insine!

Propunerea lui Antonescu insa nu este viabila, deoarece contributiile trebuie sa vina dn partea statului.

"Nu, ca am incercat eu din sponsorizari. Nu se poate primi. Ideea este sa contribuie statul respectiv, Parlamentul respectiv ca sa ai statutul... Si am fi primit si o functie de vicepresedinte, si un sef de comisie, in sfarsit, ceea ce se negociaza in chestiunile astea", a explicat senatorul PSD.

"Pai atunci, propun sa adoptam punctul de vedere prezentat aici si sustinut de mai multi colegi, sa facem demersurile si sa intram in randul lumii ortodoxe. Sa ne dea locuri", a adaugat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Gigi Becali, un soi de supervedeta comica a politicii romanesti (Video)

Insa Gigi Becali s-a aratat incantat ca are ocazia sa contribuie, chiar daca banii sai nu ar putea fi primiti legal.

"La prima ora, luni, voi face act de donatie si voi sponsoriza", a promis Becali la Romania TV, sustinand ca nu va sponsoriza Senatul, ci o "actiune". El s-a declarat magulit ca Antonescu s-a gandit la el.

"Are o simpatie pentru mine. Este o suma foarte mica, niciun fel de problema. E o onoare si o mandrie pentru mine pentru ca oricand este nevoie de o sponsorizare, primul nume pe buzele tuturor este Becali. (...)Eu si pestisorul ii indeplinesc dorinte", a subliniat Gigi Becali.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...