Cristian Dumitrescu preia interimatul la sefia Senatului (Video)

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 10:54
2204 citiri
Cristian Dumitrescu preia interimatul la sefia Senatului (Video)

Cristian Dumitrescu (PSD), vicepresedinte al Senatului, a fost desemnat, miercuri, de Biroul Permanent sa preia in calitate de interimar functia de presedinte, dupa ce Crin Antonescu si-a anuntat, marti, demisia.

Dumitrescu a precizat ca la sedinta BP au fost prezenti 10 din cei 12 membri, iar acestia au adoptat o hotarare care prevede la articolul 1 ca el va prelua atributiile de presedinte al Senatului cu puteri depline, ca urmare a constatarii demisiei lui Crin Antonescu, si la articolul 2 ca hotararea "va fi publicata imediat in Monitorul Oficial".

Senatorul PSD a mai subliniat ca "Senatul isi desfasoara activitatea fara probleme" in ciuda demisiei lui Crin Antonescu si a explicat ca urmeaza ca liderii de grupuri parlamentare, in baza negocierilor, sa propuna cand va avea loc sedinta de desemnare a presedintelui Senatului.

"Procedura este prevazuta in regulament", a subliniat Cristian Dumitrescu, reamintind ca toate grupurile parlamentare pot face propuneri pentru sefia Senatului, urmand ca decizia finala sa se ia prin vot in plen.

Intrebat cand va avea loc votul, Cristian Dumitreascu a spus ca decizia va fi una politica si va fi luata de liderii de grupuri parlamentare.

Presedintele interimar al Senatului a mai spus ca are la mapa demisia lui Crin Antonescu, dar a refuzat sa le arate documentul jurnalistilor.

"A prezentat-o, e un act unilateral de vointa", a completat acesta.

Crin Antonescu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Senatului, marti, in timpul sedintei plenului reunit al celor doua camere parlamentare.

Guvernul Ponta 3, in stand by: Ponta nu l-a convins pe Basescu. Mai incearca maine

Crin Antonescu a decis sa demisioneze din functia de presedinte al Senatului, dupa ce Victor Ponta i-a reprosat ca desi sustine ca USL nu mai exista, el continua sa ocupe o functie primita de la USL.

Totodata, Crin Antonescu i-a cerut lui Victor Ponta sa demisioneze si el din functia de premier, pe care a primit-o tot de la USL, dar co-presedintele uniunii a refuzat.

Premierul Ponta a declarat, marti seara, in calitatea sa de presedinte PSD, ca functia vacanta ii va reveni tot unui membru al fostei USL, spunand ca nu exclude candidatura lui Calin Popescu Tariceanu, singura pe care o exclude fiind cea a socrului sau, Ilie Sarbu, care a spus ca nu isi doreste presedintia Senatului.

Ponta: Nu exclud ca Tariceanu sa candideze la sefia Senatului

Senatorul, care a demisionat saptamana trecuta din PNL, a votat Guvernul Ponta 3 si a avut, marti, o discutie cu Victor Ponta, in biroul lui Valeriu Zgonea de la Camera Deputatilor. La finalul intalnirii, Tariceanu a negat ca s-ar fi discutat despre sefia Senatului.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....