Intra dihonia in USL (Opinii)

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 09:52
5908 citiri
Intra dihonia in USL (Opinii)
Foto: Curentul

Ciorovaiala iscata de Voiculescu-Felix, nemultumit ca liberalii nu-l iau tot in carca lor si la europarlamentare, pare mai degraba un mic tambalau, decat un mare scandal.

Scandal era in cazul cand Crin Antonescu, care a replicat scurt ca "relatia cu PC nu mai exista", ar fi retras din guvern ministrii aferenti inexistentei relatii, adusi acolo in rucsacul liberalilor si ramasi acum in rucsacul nimanui.

Dar n-a facut-o si asta spune multe. Daca o facea, risca sa provoace un urias taraboi, nu un mic tambalau. Ponta are nevoie de Antene ca de oxigen, deci si de Felix ca de apa potabila. Logica spune ca n-ar fi exclus sa profite de asemenea ocazie, ca sa-i demonstreze lui Crin, prieteneste bineinteles, ca el e jupanul si numai el decide atunci cand schimba sau nu schimba ministri.

Painea si cutitul

Neputinta lui Crin Antonescu, in legatura cu ministrii din relatia care nu mai exista, se vede si din reactia neasteptata a lui Daniel Constantin, care a prins pentru prima oara curaj iesind la atac in apararea celor vexati si protestand in gura mare contra lui Crin si a epitelelor sale: "nerusinat", "subordonat" si "parsivel".

De altfel, i-a trimis lui Crin Antonescu un mesaj foarte clar: "... eu, alaturi de 10 colegi liberali, sunt in echipa guvernamentala a lui Victor Ponta". E ca si cum ar spune ca si liberalii stau acolo tot pentru ca-i tine parsivelul, nu pentru ca i-a trimis Crin.

E clara diferenta: Ponta are in mana painea si cutitul, el taie si spanzura, pe cand Crin este a cincea roata la caruta si nimic mai mult. Trebuie sa fi inghitit cu noduri amare domnul Antonescu declaratia aliatului sau de mai alaltaieri, din ACD.

Fireste, toate acestea sunt fapte consumate si ar fi greu sa anticipam cum vor evolua lucrurile de acum inainte. In orice caz insa, ele nu pot ramane asa cum sunt.

Pericolul de infectie

De exemplu, nu-mi vine sa cred ca printre liberali nu s-ar gasi doi amatori, ahtiati sa sara ei in scaunele celor care nici nu mai exista, dar nici nu pleaca. Poate ca, in acest moment se si gudura vreunul pe langa respectiva a cincea roata, ca sa fie in vizor la momentul potrivit.

Daca insa i-ar veni in cap cuiva din PSD sa se gudure pe langa Ponta in acelasi scop - pentru ca ceea ce nu exista e ca si vacant - l-ar pune pe premier intr-o situatie de-a dreptul jenanta.

Acestuia, pe de o parte ii prinde bine apa potabila de la izvorul Antena 3, iar pe de alta parte stie intregul PSD ca Felix e o apa statuta, care lasa in jur un miros atat de neplacut, incat ar infesta tot partidul, in cazul cand ar mai sari iarasi dintr-o barca intr-alta, cum a tot sarit, de doua decenii incoace.

Pe scurt, Partidul Conservator care fusese pana acum un rau necesar, devine dintr-o data indezirabil pentru unii si incomod pentru altii. Ca urmare, Felix e un fel de cui al lui Pepelea in USL. Insusi Crin a bagat de seama ca, daca rupe protocolul cu ACD, ar putea sari in aer intreaga alianta si respectiv guvernarea.

Daca este asa, inseamna ca in mana lui Felix apare o arma nesperata: sa-i ameninte el pe ceilalti cu ruperea protocolului, ca sa-i puna la respect si pe unii, si pe altii.

Cum insa asa ceva nu risca nimeni, ramane in picioare numai solutia ce mai imorala dintre toate: PC sa ramana juridic aliat cu PNL, dar sa practice simpatii reciproce cu PSD, totul in cadrul aliantei care nu mai exista.

Solutia igienica

Evrika! Protocolul e salvat, USL ramane nezdruncinat, Antenele raman si ele la fel de independente ca si pana acum, canalele lor se umplu cu deontologie, iar ministrii raman nemiscati toti la locul lor, fiecare cu ciolanul din dotare.

Aproape as zice ca se instaleaza armonia in tara, daca n-ar fi de banuit ca asa ceva inteteste tachinarile intre Ponta si Crin, asmute loviturle de copita intre PNL si PSD si incita convorbirile ca la usa cortului, atunci cand apar la televizor entuziastii unora si razvratitii altora, fata in fata.

Rezulta o asemenea harababura, incat ma minunez observand cate dreptate avea Crin Antonescu, cand ne vorbea de o formalizare "cat se poate de igienica".

Nu-mi dau seama exact ce a vrut sa spuna referindu-se la partea igienica, dar e usor de inchipuit ca, dupa asa ceva, nu-ti mai ramane altceva de facut, decat numai sa tragi apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Voiculescu Crin Antonescu alianta, #alianta PNL PC , #presedinte Senat