Leafa lui Crin Antonescu (Opinii)

Vineri, 10 Mai 2013, ora 12:01
7136 citiri
Leafa lui Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

In varianta in care serviciile secrete il vor convinge pe Crin Antonescu de faptul ca nu acolo la ele este pericolul care-l pandeste, dimpotriva, destinul presedintelui liberal va capata o polita casco.

Numai ca, deoarece se ocupa cu revizuirea Constitutiei si nivelul discutiilor din templul ideilor democratice il depaseste cu mult pe cel al dorintelor pentru care romanii isi intrebuinteaza intreaga simtire, si nu pentru ca ar fi imbecili, va trebui sa-i platim o leafa foarte mare.

Si asta pentru doua motive: efortul de a presta pentru noi, adolescentii statului de drept, adica remunerarea amorului artei, si efortul de a presta in conformitate cu ce ne imaginam ca ar trebui sa faca pentru natiune.

Citesc in Adevarul: propunerile expediate de cetatenii alegatori Forumului Constitutional nu prea au legatura, sau doar intr-o mica masura, cu durata mandatului presedintelui, atributiile acestuia, introducerea regiunilor in Legea fundamentala sau misiunea premierului.

Prin creanga mintii celor mai multi circula o alta arhitectura a scopului demnitarilor. Oamenii isi doresc reintroducerea pedepsei cu moartea (unii precizeaza: prin teapa sau streang), schimbarea Zilei Nationale, a imnului, scurtarea vacantei alesilor, introducerea votului obligatoriu si - se putea? - posibilitatea demiterii parlamentarilor prin referendum, daca fac prostioare.

Ce ne spun aceste idei? Nimic nou, o arata toate cercetarile sociologice: starea natiunii de zi cu zi incepe cu un calduros "sa moara capra vecinului" si se termina cu "plimba ursul!"

Nu trebuie cunostinte avansate de psihologia multimilor pentru a descoperi ca acesti furnizori de idei sunt votanti, nu absenti de la urne, si nici nu vreau sa afirm ca sunt reprezentativi, ca ar fi ca si cum as fi descoperit gaura de la covrig.

Probabil ca domnul Crin Antonescu, cel care detine acum pozitia de incasator-impingator in materie de revizuire, se distreaza teribil: uite ce-si doresc romanii, ce lipsa de constiinta civica! Sau nu!

Numai ca dorinta existentei acestei constiinte este exact ceea ce vor romanii sa transmita, iar daca, cumva, presedintele PNL va pricepe ca inlaturarea dispretului fata de politicieni este singura fisa a postului sau, poate va incepe sa se comporte ca atare.

Numai ca are o problema serioasa: nu e de capul sau, si chiar daca agentiile de rating ajuta Romania, activitatea Guvernului ii va fi incarcata in spinare cand se va astepta mai putin.

Prin urmare nu are de facut altceva decat sa o ia frumusel prin tara si sa-si foloseasca sarmul pentru full-contact. Sa-si merite leafa! Ca asa naivi cum suntem, mai ca l-am vota. Mergeti, domnule Antonescu, si scrieti si dumneavoastra o adeziune!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Antonescu modificare Constitutie, #propuneri modificare Constitutie , #presedinte Senat
Comentarii
Poza calculator
calculator
rank 1
de ce le este frica ticalosilor basisti,de Crin nu scapa
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Iar Chis, iar aberatii! Se mai satura lumea de tine, mai, baiatule,