Ziare.com

Senatorii isi reduc "drastic" cheltuielile: Frunda, pe banii Senatului la APCE

de Camelia Badea
Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 17:16

   

Senatorii isi reduc "drastic" cheltuielile: Frunda, pe banii Senatului la APCE
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat luni, la finalul primei sedinte a Biroului Permanent din acest an, ca au fost luate in dezbatere urgentele legislative, printre care Legea degrevarii instantelor, nu si "chestiunile bugetare", adica cheltuielile senatorilor in actualul mandat.

Daca Legea degrevarii instantelor, discutata si cu ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a fost pusa pe ordinea de zi a primelor sedinte de plen, despre cheltuielile bugetare se va discuta in primele sedinte ale celor doua camere, cel mai probabil marti, 22 ianuarie.

Presedintele Senatului a subliniat faptul ca se vor face "reduceri drastice" de cheltuieli, atat la Senat cat si la Camera, printre primele afectate fiind deplasarile in strainatate ale parlamentarilor.

Astfel, Senatul a respins cheltuielile cu deplasarea unei delegatii parlamentare la Manilla pe tema "combaterii coruptiei" si nici pe cele pentru participarea lui Mircea Geoana la traditionalul "Mic dejun de rugaciune" care are loc, anual, la Washington.

In schimb, Senatul va achita costurile deplasarii lui Gyorgy Frunda la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, in ciuda faptului ca acesta nu mai este senator, ci doar consilierul personal al premierului Victor Ponta.

Crin Antonescu a justificat decizia spunand ca Gyorgy Frunda a reprezentat cu cinste institutia Senatului timp de 20 de ani in acest organism international.

"Mie mi se pare ca este un gest care nici nu propune costuri exorbitante, e un gest de demnitate fata de sine insusi a Senatului, in raport cu senatorii sai cei mai respectabili", a explicat Crin Antonescu.

O alta masura votata vineri de conducerea Senatului se refera la reducerea schemei de personal. De suma pe care o va avea la dispozitie fiecare parlamentar pentru cazare se ocupa secretarii generali si chestorii camerelor.

"Facem eforturile de a ne incadra in suma de pana in 4.000 de lei pe luna", a mai spus Crin Antonescu, subliniind faptul nu doreste sa vorbeasca despre "austeritate", pentru ca nu ii place cuvantul, fiind demonetizat de vechea putere, ci de "constrangeri bugetare", iar acestea trebuie sa inceapa chiar de la Parlament.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2520 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prostănacul!

Nici de rugăciune nu mai e bun? I-ar prinde bine că vrea ăstia să-l de-a afară.
Săracul prostănac! De unde nu e...

 

Prostanacul sta acasa, normal, dua negocierile cu

hahaitul din campania electorala ce voia, sa se mai plimbe?
Ungurul sa remarcat printro atitudine corecta tot timpul, si este recunoscut ca un profesionist in drept international.

 

participarea lui Mircea Geoana la traditionalul "Mic dejun de rugaci

atunci sa aprobe deplasarea lui Jiji la Monaco la casino poate castiga acolo vreo herghelie

 

Daca maine vin consilierii presedintelui Senatul da bani??

Cum, si in ce condsitii poate da senatul bani persoanaleor care nu rudesc in parlament!

De ce nu-i plateste guvernul banii d-lui Frumda daca ii angajat la premier??

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor