Alegeri parlamentare 2012: Averea lui Antonescu - loc de parcare si cont in coroane daneze

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 18:24
4725 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Averea lui Antonescu - loc de parcare si cont in coroane daneze

Presedintele PNL Crin Antonescu si-a trecut in declaratia de avere, printre altele, un loc de parcare in Bucuresti, mai multe conturi bancare, printre care si unul in coroane daneze, dar si doua masini BMW. In plus, in declaratia de avere depusa de candidatul USL la Biroul Electoral Central, liberalul a trecut si pensia de urmas si alocatia fiicei sale.

In declaratia de avere postata pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate figureaza un teren intravilan de 3.942 de metri patrati, in comuna Drajna, judetul Prahova, dobandit de sotia lui Antonescu, europarlamentarul Adina Valean, in anul 2003. Totodata, sotia sa mai are o casa de locuit cu o suprafata de 84 de metri patrati, in aceeasi comuna, dobandita in anul 2007.

Crin Antonescu mai are un apartament cumparat in anul 2001, in Bucuresti. In plus, impreuna cu Adina Valean mai detine, tot in Bucuresti, un alt apartament, de 205 metri patrati, dar si un loc de parcare de 31 de metri patrati, ambele dobandite in 2011.

La capitolul masini, Crin Antonescu are doua autoturisme marca BMW, fabricate in 2005 si 2007, respectiv o Dacie din 2004. Liderul liberal are si bijuterii in valoare totala de 18.000 de euro.

Conturi de 116.000 de euro si datorii de 103.000 de euro

Presedintele PNL are 9 conturi si depozite bancare la doua banci diferite - BRD si KBC (o banca belgiana - n.red.) - cele mai multe dintre ele in euro, dolari si lei, care totalizeaza echivalentul a 116.000 de euro. Intr-unul dintre conturi, insa, deschis in anul 2011, presedintele PNL are 231 de coroane daneze, echivalentul a circa 140 de lei.

Totodata, liderul liberal mai are un credit contractat la Unicredit Tiriac Bank, in anul 2011, scadent in 2021, din care mai are de platit 103.000 de euro.

Nu in ultimul rand, la capitolul venituri, Crin Antonescu a obtinut o indemnizatie de 50.784 de lei, in ultimul an fiscal, din activitatea de senator in Parlamentul Romaniei, in timp ce sotia sa, europarlamentarul Adina Valean, a castigat mult mai bine - 74.445 de euro, indemnizatie de la Parlamentul European.

In plus, liberalul a trecut, la mentiunea "venituri din alte surse", suma de 4.200 de lei primita de fiica sa, Irina, drept pensie de urmas, dar si alocatia de stat de 504 lei.

Alegeri parlamentare Teleorman 2012

Crin Antonescu va candida in Colegiul 2 Senat din judetul Teleorman, pe listele USL din partea PNL, alaturi de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care va candida in Colegiul 3 Camera Deputatilor din acelasi judet. Adversarul lui Antonescu va fi profesorul Marin Tole, propunerea ARD din partea PDL.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#avere Crin Antonescu, #Crin Antonescu declaratie de avere, #Crin Antonescu candidat PNL Senat, #Crin Antonescu candidat parlamentare Teleorman , #senator PNL