Antonescu, la motiune: Nu putem admite ca niste hoti sa batjocoreasca votul romanilor

Luni, 23 Mai 2011, ora 17:31
3670 citiri
Antonescu, la motiune: Nu putem admite ca niste hoti sa batjocoreasca votul romanilor
Foto:Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a acuzat pe cei din PDL, la motiunea pe politica externa din Senat, ar fi niste "hoti" care vor sa fure voturile romanilor din Romania si din diaspora. El l-a atacat si pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pe care l-a ironizat si l-a numit "slugoi".

"In legatura cu diaspora-va intereseaza doar pentru ca ati reusit sa impuneti romanilor care traiesc in Romania, care primesc salarii in Romania -acum spuneti ca nu mai vreti 100.000 de voturi (...) Nu putem admite ca niste hoti sa batjocoreasca votul romanilor din Romania si a celor din diaspora", a spus Antonescu de la tribuna Senatului.

El l-a ironizat pe Baconschi, caruia i-a spus ca e nepotrivit de relaxat si surazator la aceasta motiune si ca "ne tratati ca pe niste minori care va incurcam demersurile cu aceasta motiune."

"Asteptam cu totii ca vine generatia unor oameni care au avut sansa ca in timpul comunismului, ca in anii astia de tranzitie sa invatati, sa vedeti lumea, sa vedeti cum se face politica, sa cititi niste carti, sa scrieti niste carti, sa va comportati altfel decat slugoii Partidului Comunist Roman. Va spun ca ne intristati, ca sunteti, in aceasta directie, mai penibili carieristi si mai slugarnici slugoi deca toti cei pe care ii injuram ca au facut politica in ultimii 20 de ani", a mai spus Antonescu.

Presedintele PNL l-a acuzat mai ales pentru faptul ca a promis ca votul prin corespondenta si a spus ca "nu vrea sa se harjoneasca" alaturi de acesta.

"Ne tot harjonim, desi n-as vrea s-o fac, cu dumneavoastra in niciun caz, cu diaspora. E inacceptabil ca un ministru sa promita un milion de voturi. Ma uitam la un coleg de-al dumneavoastra, cu caracteristici din PD - ale Armatei Rosii - am spus ca e inaccepabil, am spus "atat, domnule Baconschi".

Antonescu l-a acuzat si pentru relatiile cu Franta, de unde a spus ca Baconschi a primit "Legiunea de Onoare", dar ca e o problema in felul in care reprezinta cu onoare tara, dar si pentru ca seful diplomatiei ar fi spus ca Ungaria a fost culoarul nostru de integrare euro-atlantica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu motiune Baconschi, #Antonescu hoti vot romani , #senator PNL
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Nu stim cita hotie se ascunde in declaratia lui Baconschi,
I
I.E.Feher
rank 1
antenescu crin vad ca insira vorbe fara a spune nimic.