Antonescu: O intelegere electorala Ponta - Udrea - Basescu pare plauzibila

Luni, 23 Februarie 2015, ora 08:10
4273 citiri
Antonescu: O intelegere electorala Ponta - Udrea - Basescu pare plauzibila

Daca Victor Ponta devenea presedinte, mare parte din functionarea regimului Traian Basescu ar fi continuat, a afirmat duminica senatorul PNL Crin Antonescu.

El considera o intelegere electorala Ponta - Udrea - Basescu ca fiind plauzibila.

"Conditiile existau. Nu pot spune eu, aici, ca au existat sau nu. Eu am spus la un moment dat un lucru de care sunt convins, si anume ca, in ciuda bataliei politice si adversitatii probabil sincere dintre Traian Basescu si Victor Ponta - au cateva motive extrem de puternice pentru a se uri unul pe altul - dar, daca domnul Ponta devenea presedinte, mare parte din functionarea regimului Traian Basescu ar fi continuat.

Marea speranta pe care mi-a dat-o faptul ca domnul Ponta n-a devenit presedinte este ca asta nu se va intampla si este o speranta pe care o urmaresc. (...) Cred ca, in ciuda asigurarilor date de domnul Ponta, era mult mai probabil ca domnul Maior sa devina prim-ministru decat domnul Tariceanu", a declarat Crin Antonescu la postul B1 TV.

Crin Antonescu: Foarte probabil, ma retrag din viata politica la sfarsitul mandatului

Fostul presedinte PNL considera ca fiind plauzibile si afirmatiile Elenei Udrea conform carora problema numirii procurorilor ar fi fost rezolvata in casa premierului Victor Ponta.

"Nu am de unde sa stiu. Din pacate, imi pare plauzibil. Nu pot sa spun ca este adevarat, domnul Ponta nu mi-a pomenit, evident, de o asemenea discutie, cu d-na Udrea nu am discutat niciodata. Noi am avut discutii despre acest subiect si discutiile acestea au fost aproape publice. Stiti foarte bine ca si aceasta a fost o neintelegere intre noi. Dar ca ar fi discutat, ca ar fi negociat d-na Udrea chestiunea asta, in locul indicat, loc pe care il cunosc, dar in care nu am fost vreodata in acelasi timp cu d-na Udrea si dl. Ponta, asta nu am de unde sa stiu. Din pacate insa trebuie sa spun ca mi se pare plauzibil, ceea ce nu inseamna vreun proces de intentie", a detaliat Antonescu.

Intrebat daca a simtit vreo actiune care sa-i impiedice candidatura la prezidentiale, in conditiile in care fostul presedinte Traian Basescu a promis in 2012 ca "nu va fi niciodata presedinte", Crin Antonescu a negat.

"Eu nu am simtit alte actiuni decat cele politice ale d-lui Basescu. Nu am luat in serios nici atunci, nu am luat in serios nici acum vorbele dlui Basescu pentru ca dl. Basescu a promit multe multora. In afara de ce le-a promis romanilor si nu s-a tinut de cuvant, a promis ca niciodata dl. Ponta nu va fi prim-ministru.

Eu nu am cunostinta si nu mi se pare corect sa spun de niciun fel de actiune oculta, ascunsa, nedemocratica, ilegala impotriva mea din partea cuiva, din partea vreunui serviciu, din partea cuiva din sistemul judiciar, din partea lui Basescu personal. Era vorba de un razboi politic care, din punctul meu de vedere, s-a purtat cu arme politice, insemnand si articolele mincinoase publicate in presa straina cu ocazia referendumului, prin agentii de influenta. Dar nu mai mult de atat", a precizat senatorul liberal.

El a reafirmat ca s-a opus vehement protocolului de coabitare semnat de USL cu Traian Basescu.

"Sigur ca eu am fost acolo, am sustinut si acolo in toate chipurile posibile ca nu e cazul sa semneze. Dl. Basescu a insistat pana la plecare, intr-un mod pe care vi-l puteti imagina ca tenacitate, si eu sa semnez cumva. Nu am semnat. (...) Au avut la un moment dat niste discutii in legatura cu niste pasaje din text. Eu n-am mai fost la partea asta a discutiei, pentru ca era superflua. In camera aia erau dl. presedinte Basescu, dl. prim-ministru Ponta, dl. Dragnea si cu mine. Am considerat inacceptabila si absolut inutila semnarea unui asemenea document", a mentionat Antonescu.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#Crin Antonescu PNL, #intelegere Ponta Udrea Basescu , #senator PNL