Antonescu, onorat de venirea lui Frunzaverde. Boc, un caraghios

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 18:27
6286 citiri
Antonescu, onorat de venirea lui Frunzaverde. Boc, un caraghios
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu a salutat trecerea lui Sorin Frunzaverde in barca Opozitiei, declarandu-se "onorat" ca va fi coleg de partid cu un om politic "de o asemenea talie si un asemenea calibru".

"Salut decizia lui Sorin Frunzaverde ca pe un moment important pe scena politica romaneasca. Decizia sa de a parasi PDL si de a se inscrie in PNL ne bucura, ne onoreaza si ii spunem 'bun venit!'. Il asiguram ca va fi primit in PNL cu toata onoarea si colegialitatea si ca impreuna vom construi lucruri importante pe termen ceva mai lung", a declarat co-presedintele USL intr-o conferinta de presa.

Antonescu a reiterat ca Frunzaverde este binevenit in randul liberarilor. "Si vorbesc nu doar in nume personal, ci in calitate de presedinte al PNL, cunoscand pararerile celor mai multi colegi ai mei referitoare la Frunzaverde", a argumentat liderul liberal.

Frunzaverde explica demisia: Stat politienesc, ne e frica sa vorbim la telefon

"Eu am prilejul sa spun ca e nevoie de asemenea momente ale adevarului. Semnificativ nu este ca om un important a trecut dintr-un partid in altul, ci important este unul dintre putinele momente de adevar din politica romaneasca, cand un om politic are curajul sa spuna lucrurile pe care le crede, desi acestea sunt grave si pun in discutie 20 de ani de activitate politica. Cred ca Sorin Frunzaverde a fost singurul om din PDL cu o identitate credibila si asumata de dreapta", a apreciat Crin Antonescu.

Totodata, acesta a comentat si pe marginea declaratiilor facute de Frunzaverde, care a acuzat ca "Romania devenit un stat puternic centralizat si politienesc, in care iti este frica sa vorbesti la telefon".

"Mai exista ceva in declaratiile concentrate si puternice ale domnului Sorin Frunzaverde: lucruri grave despre starea de azi a Romania, despre criza statului roman, despre statul politienesc. Daca cel care era numarului doi din partidul de guvernamant spune ca aceasta guvernare nu serveste interesului public, ci vine impotriva sa, asta inseamna ca ce a zis Opozitia pana acum este adevarat, iar televiziunile care critica Puterea nu pot fi acuzate de partizanat", a mai opinat Antonescu.

Mihai Voicu: Frunzaverde va primi functia de vicepresedinte PNL la congres

Totodata, liderul PNL a subliniat ca Frunzaverde va primi functia de vicepresedinte in PNL si "daca va accepta, va fi si responsabil de relatiile internationale".

Boc, comparat cu ministru din regimul lui Saddam Hussein

Co-presedintele USL a criticat si discurul pe care l-a avut liderul PDL, Emil Boc, dupa ce Frunzaverde a anuntat ca paraseste democrat-liberalii in favoarea PNL-ului.

"Am vazut ca cineva, Cristian Tudor Popescu, cred, il compara, ii compara discursul lui Boc, cu propaganda nazista din primavara lui 1945. Ma despart in evaluare de domnul Cristian Tudor Popescu. Cei care faceau in 1945, Hitler, Goebbels si altii, propaganda nazista, au fost niste odiosi, dar nu au fost niste caraghiosi. Domnul Boc seamana cel mult cu acel ministru al propagandei lui Saddam Hussein care, aproape cu soldatii americani in spate, striga la CNN ca americanii sunt pusi pe fuga", a comentat Antonescu.

In legatura cu "predarea la PSD", Antonescu argumenteaza "PNL a intrat intr-o constructie de Uniune Nationala, pe baze paritare cu PSD, nu doar din punct de vedere aritmetic. PNL isi apara in continuare nedezmintit toate valorile, exista valori de dreapta care se regasesc in documentul de principiu fondator al USL.

Boc: Frunzaverde a tradat. USL se comporta las pentru un pumn de voturi

"Cu sau fara Frunzaverde, PNL va ramane singurul partid de dreapta din Romania, iar acuzatiile de traseism politic indreptate catre Frunzaverde nu stau in picioare", a adaugat presedintele PNL.

In finalul discuruslui, Antonescu a declarat ca USL va renunta la greva parlamentara "in momentul in care vom avea majoritate macar in una din camere".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Antonescu demisie Frunzaverde PDL, #Frunzaverde trecut PDL PNL , #senator PNL