Crin Antonescu: Guvernul Boc este chintesenta viciilor romanesti

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 12:58
2374 citiri
Crin Antonescu: Guvernul Boc este chintesenta viciilor romanesti
Foto arhiva

Parlamentarii au datoria si trebuie sa dea dovada, prin sustinerea motiunii de cenzura supusa, marti, la vot, ca sunt in stare sa vada peste capul Guvernului Boc, chintesenta viciilor romanesti, si sa dea Romaniei un nou premier si un nou presedinte, este apelul facut de presedintele PNL Crin Antonescu, totodata si initiatorul motiunii impotriva Guvernului Boc II, in plenul Parlamentului.

"Trebuie sa privim peste capul Guvernului Boc. Este imposibil sa nu putem sa vedem peste capul Guvernului Boc. Este chintesenta viciilor romanesti: 650.000 someri, 150.000 de IMM-uri in faliment, desi incasam mai putini bani, dam mai mult. Avem datoria sa schimbam Guvernul Boc", a cerut liderul PNL, de la tribuna Senatului.

Antonescu si-a inceput discursul printr-o apreciere dura: "Executivul, unul nelegitim, chiar daca da de foarte mute ori motive de ras prin atitudinea pe care o are, nu sunt motive ca atunci cand se priveste tara sa se rada". Apoi, a explicat ca votul motiunii inseamna caderea celui mai penibil Guvern al Romaniei, transmitandu-le parlamentarilor sa nu lase pentru anul viitor ceea ce pot face astazi - instaurarea un Guvern responsabil.

"Acest Guvern cade, dar vreau ca toti sa folosim acest moment pentru un nou inceput. Sa nu lasam pentru anul viitor ce putem face azi, sa nu lasam Romania prada unui Guvern incompetent. Avem datoria sa intelegem ca daca schimbam doar Guvernul Boc si nu schimbam ceva fundamental din modul de a face politica si a guverna aceasta tara, nu am facut nimic. Bocii rasar. Boc nu e unul singur. Emil Boc e produsul acestor 20 de ani de politic", a subliniat Crin Antonescu.

"Doresc sa ma adresez azi nu primului ministru. Doresc sa ma adresez dumneavostra si prin dumneavostra tarii pentru ca oricate resurse comice ne-ar oferi si discursul de azi si prestatia in ansamblu a acestui guvern nu avem, din pacate, privind spre tara, motive de ras.

Eu cred ca dincolo de faptul ca acest guvern este nelegitim politic - si asta se va dovedi azi - , dincolo de faptul ca este vadit incapnbil sa se ocvupe de serios si eficace de vreuna din problemele tarii, - si asta s-a dovedit de noua luni si s-a dovedit si mai abitir in ulitmele doua trei saptpmani - , dincolo de asta, este inacceptabil ca noi sa nu vedem peste capul guvernului Boc.

Si asta vreau sa spun astazi, ca daca astazi se intampla pentru prima data in ultimii 20 de ani de democratie romaneasca ca un guvern sa cada si guvernul va cadea, misiunea noastra este sa nu ne multumim cu asta si sa intelegem ca acest guvern nu a adus toate relele Romaniei, ca acest guvern este doar chintesenta viciilor politicii romanesti si este cel care a ridicat asta pe cea mai inalta dreapta", a declarat Antonescu.

"Guvernul Boc si PD-L sunt Guvernul si partidul cele mai lipsite de onoare din Romania ultimilor 20 de ani. Acest Guvern, care a dus la perfectiune viciile clasei politice, va cadea. Romania are nevoie, dupa ultimele luni de acrobatie ale Guvernului Basescu-Boc de un nou prim ministru, de un nou presedinte. Sa incepem sa facem de azi lucrurile pe care le vrem, pe care putem sa le facem", a continuat prezidentiabilul PNL.

Nu in ultimul rand, Antonescu a atras atentia ca ziua de marti inseamna mai mult decat demiterea Executivului: "Va rog sa nu credeti ca ceea ce incepem azi se termina cu plecarea acestui Guvern. (...) Asta vreau sa spun astazi, ca daca azi se intampla pentru prima data in ultimii 20 de ani ca un guvern sa cada, misiunea noastra este sa nu ne multumim cu asta si sa intelegem ca nu a adus toate relele Romaniei, ci este doar chintesenta viciilor politice romanesti, si este cel care le-a ridicat pe cel mai inalt grad, pe cea mai inalta treapta. Important e sa privim peste capul Guvernul Boc, sa privim inainte, intr-un viitor care poate sa inceapa cu gestul nostru de astazi".

Liberalul a continuat cu o replica adresata actualului premier: obiectivul motiunii este stoparea adoptarii Legii Pensiilor in forma prezenta, motiunea a fost anuntata inca dinainte ca Emil Boc si Guvernul pe care-l conduce sa-si asume raspunderea in fata Parlamentului pentru Legea Pensiilor.

"Aceasta motiune de cenzura este initiata de Partidul National Liberal si Uniunea Democratica a Maghiarilor din Romania. Ea nu are nicio legatura cu legea pensiilor si a fost, de altfel, cronoilogic, anuntata si initiata inainte ca domnul prim ministru sa apuce sa asume ultima dintre legile cu care crede ca va intra in istorie", a amintit liderul PNL.

Sedinta de plen reunit a Camerei Deputatilor si Senatului in care se dezbate motiunea de cenzura a inceput, marti, la Parlament, cu 30 de minute intarziere fata de ora programata, fiind prezenti 432 parlamentari.

Quarterly Report - Editia 4

Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
De ce nu se mai fac dezbateri televizate ca pe vremuri și cât de mult pot influența soarta alegerilor: ”E doar un dialog al surzilor de la distanță”
Dezbaterea electorală dintre candidați, atât la alegerile locale, cât și la cele prezidențiale, pare să fi dispărut în ultimii ani. În 2019 nu a existat o dezbatere între Viorica...
#motiune cenzura Guvern Boc, #cadeGuvernul, #vot Parlament senatori deputati , #senator PNL