Crin Antonescu, in topul absentilor la vot in Parlament realizat de IPP

Joi, 08 Iulie 2010, ora 19:33
1577 citiri
Crin Antonescu, in topul absentilor la vot in Parlament realizat de IPP
Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu este parlamentarul care figureaza cu cea mai redusa prezenta la sesiunile de vot final, conform datelor centralizate de catre Institutul pentru Politici Publice, acesta participand doar la trei voturi finale.

IPP a prezentat, joi, bilantul activitatii parlamentare in sesiunea care tocmai s-a incheiat, una din concluziile studiului fiind aceea ca prezenta deputatilor si senatorilor in ultima sesiune s-a imbunatatit, concluzie bazata pe voturile finale electronice afisate pe site-urile Camerei Deputatilor si Senatului.

La Senat, singurul care a bifat in integralitate sedintele de vot final a fost pedelistul Gheorghe David, urmat la 2-5 procente de catre Dumitru Oprea, Ion Ruset si Toader Mocanu.

"Pe ultimul loc, pentru ca deja este o traditie si trebuie sa pastreze acest trofeu, Crin Antonescu care a participat doar la trei voturi. Nici nu cred ca trebuia sa mai spun cine e, ar fi si pacat sa vina cineva pe aceasta pozitie. Faptul ca este in sala si discuta pe holuri asta nu inseamna ca isi face una din principalele indatoriri pe care le are", a declarat Adrian Moraru, director adjunct al IPP.

Alti trei senatori care au concurat pentru pozitia lui Antonescu sunt Catalin Voicu (aflat de cateva luni in arest - n.r.), Ioan Ghise si Dan Voiculescu, toti cu prezente sub 2%. In cazul lui Voicu, procentajul de 1,51% a fost calculat din numarul voturilor electronice care a fost dat pana la arestarea sa, astfel incat aceasta nu a afectat prea mult activitatea parlamentara a senatorului PSD.

Nu au excelat cu prezenta nici liderii de grup ai PSD si independentilor, Ion Toma si Liviu Campanu. Primul a depasit cu putin 40%, in timp ce Campanu a participat la 9,48% din sesiunile de vot final. De altfel, senatorii nu si-au imbunatatit prezenta fata de sesiunea anterioara, IPP precizand ca situatiile in care comisiile permanente se suprapun peste lucrarile plenului sunt mai frecvente la Senat.

Ponta, o prezenta de 35,4%

La Camera Deputatilor sunt patru deputati care au inregistrat o prezenta de 100%: Iustin Cionca-Arghir, Cristian Petrescu, Cosmin Mihai Popescu si Iulian Vladu, toti de la PD-L.

La polul opus, se regaseste chiar un membru al Biroului Permanent, chestorul Nicolae Banicioiu, cu o prezenta de 16,54%, procentaj inscris si in dreptul unul alt pesedist, Bogdan Niculescu-Duvaz.. Insa cei mai chiulangii dintre deputati sunt Robert Negoita-10,08% si Doru Frunzulica-3,10%.

Doi dintre liderii de grup au o prezenta de mai putin de jumatate: Viorel Hrebenciuc-40,83% si Varujan Pambuccian-39,53%. Nici prezenta presedintelui PSD, Victor Ponta nu este una stralucita, de 35,4%. "Prezenta medie la Camera Deputatilor a cunoscut sesiunea asta o crestere de 78%, fata de prima sesiune din 2009 cand a fost de 66% si a doua sesiune de anul trecut, sesiune electorala cand a fost de circa 50%", a spus Moraru. Acesta a precizat ca la calculul absentelor nu au fost luati in calcul ministrii care, conform Regulamentului, sunt scutiti de prezenta la lucrari, dar nici deputatul Monica Iacob-Ridzi care este in concediu de maternitate.

Institutul pentru Politici Publice a decis sa acorde diplome de onoare celor cinci parlamentari care au avut prezenta integrala, unul dintre ei, deputatul Cristian Petrescu fiind prezent la conferinta de presa sa-si ridice diploma.

Adrian Moraru a propus ca solutie de remediere a problemei prezentei la lucrarile Parlamentului introducerea unei prevederi similare celei din Legea administratiei publice locale, unde se stipuleaza ca un consilier local care absenteaza nemotivat la trei sedinte consecutive isi pierde mandatul.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#Crin Antonescu prezenta Parlament, #Antonescu prezenta vot, #Antonescu activitate senat , #senator PNL
Comentarii
Poza DECEBALUS
DECEBALUS
rank 5
crinul puturos cu miros petrolifer chiulangiu si derbedeu! nimic nou!