Crin Antonescu reactioneaza dupa ce Iohannis a refuzat sa-i promulge legea

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 14:10
4393 citiri
Crin Antonescu reactioneaza dupa ce Iohannis a refuzat sa-i promulge legea
Foto: Arhiva / B1TV

Crin Antonescu spune ca isi va prezenta in Senat punctul de vedere cu privire la reexaminarea legii prin care Avram Iancu devine erou martir, ceruta, miercuri, de presedintele Klaus Iohannis.

"Cererea de reexaminare este un atribut al presedintelui si este destul de uzuala. Nu vad nimic dramatic intr-o asemenea chestiune. Nu stiu inca pentru ce motive cere reexaminarea. E o discutie complicata. Nu sunt de acord la modul absolut. Chestiunea va fi transata in plenul Senatului si acolo voi exprima un punct de vedere", a declarat Crin Antonescu la Romania TV, relateaza stiripesurse.ro.

Iohannis retrimite la Parlament legea prin care Avram Iancu devine erou martir

In plus, senatorul PNL a subliniat faptul ca nu a fost singurul initiator al legii, iar proiectul s-a bucurat de votul parlamentarilor, care au considerat ca in acest mod poate fi readusa in memoria colectiva personalitatea lui Avram Iancu.

Legea pentru conferirea titlului de "Erou al Natiunii Romane" lui Avram Iancu, pentru viata inchinata si jertfita spre propasirea neamului romanesc, a fost adoptata de Senat, camera decizionala, in urma cu trei saptamani, cu o larga majoritate, iar ulterior a fost trimisa la presedinte, pentru promulgare.

Aberatia zilei: Avram Iancu e erou martir. Asa, si?

Expunerea de motive este laborioasa, dar legea are un singur articol: "Pentru cinstirea in mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou national al romanilor din Transilvania, cu merite exceptionale in afirmarea identitatii si a drepturilor nationale pe teritoriul stramosesc, se confera fostului conducator al revolutiei romane din 1848-1849 din Transilvania titlul onorific de Martir si Erou al Natiunii Romane".

Presedintele Iohannis a examinat legea si a decis sa o retrimita la Parlament, explicand ca o lege presupune stabilirea unui cadru normativ pentru mai multe cazuri si ca art. 100 din Constitutie "stipuleaza prerogativa exclusiva a Presedintelui Romaniei de a conferi titluri de onoare, prin decret contrasemnat de catre Prim-ministru, si nu Parlamentului, prin lege".

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Antonescu Iohannis lege Avram Iancu, #lege Avram Iancu erou martir , #senator PNL