Lenes sau nu, Antonescu nu pateste nimic (Opinii)

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 23:59
7231 citiri
Lenes sau nu, Antonescu nu pateste nimic (Opinii)
Foto: Arhiva

Cu o tenacitate care, pentru cine nu-l cunoaste, poate trece drept semn al unei personalitati harnice, Crin Antonescu insista sa-si arate carnetelul plin si buricele degetelor tocite de-atata hamaleala pe ogorul patriei. Si, ca sa spulbere orice indoiala, sustine ca acolo, in Parlamentul Romaniei, are calitatea de demnitar, nu de om care merge la serviciu.

Daca-i asa, domnule presedinte, oare de ce se tine evidenta prezentei, de ce se face pontajul? Nu mai bine renuntati la leafa, ca sa stie tot tampitul ca prestati ca sa-i fie lui mai bine pe lume, si viata mai indestulata, fara sa semnati statul de plata?

Cu el, cu tot tampitul, se va intalni Crin Antonescu inainte sa se imbaieze din nou la urne. "Sunt un om harnic, sunt un om dedicat, care muncesc foarte mult, fac risipa de efort intr-un mod pe care mi-l ponteaza doar alegatorii", i-a spus presedintele liberal lui Robert Turcescu.

Ceea ce este adevarat. Viitorul presedinte al tarii (asa arata sondajele in acest moment, nu sariti!) reprezinta tot ce are romanul mai de pret in saculetul unde-si tine visele: o ocupatie care presupune sa iei bani multi deoarece prestezi cu gura si nu trebuie sa dai socoteala nimanui. Un model de urmat.

Daca se va trezi vreun alegator sa-l intrebe cum suna faptul ca are o prezenta mai mica in Legislativ decat Catalin Voicu, senatorul arestat anul trecut, Crin Antonescu ii va explica, spre intelegerea tuturor celor care au un astfel de dubiu, ca muncile sale nu privesc doar colegiul care l-a trimis in statiune, ci intreg poporul roman. Si da-i, si lupta! Oricum, dupa ce a cucerit sefia PNL, omul a promis ca-si va asuma razboiul impotriva lui Traian Basescu. Aceasta este singura sa agenda.

Ba, sa nu gresesc, mai are ceva in minte. Pentru a preveni o eventuala frauda la viitoarele prezidentiale, Antonescu isi doreste ca introducerea buletinului de vot in urna de catre romanii din diaspora "sa fie conditionata de plata a cel putin unui impozit in tara". O restrangere al unui drept fundamental propusa de un liberal este inca un semn ca o parte din clasa politica a capiat, atata vreme cat o asemenea posibilitate este instituita de lege doar pentru persoanele debile sau alienate mintal, puse sub interdictie, si cele condamnate la restrangerea unor drepturi.

Si acest semn de intrebare asupra corectitudinii alegerilor este pus de un tip care a ajuns in Senat prin redistribuirea voturilor (a iesit al doilea in Colegiu, cu 29,80 la suta din voturi, dupa Ionut Popescu).

Oricum, destinul politic al lui Crin Antonescu nu prevede nicio cotitura groaznica pentru personalitatea domniei sale. Chiar daca de promisiunile din campania pentru parlamentare s-a ales praful.

Imi vin in minte asigurarile date de Andrei Chiliman locuitorilor sectorului 1, ca alergatorul le va sustine interesele in Parlament - taxe mai mici, parcuri, medicamente, aer nepoluat -, dar nu ma poate nimeni convinge ca in Romania s-au infiintat dezbateri in plen si comisii prin teleconferinta.

Cand au promovat votul uninominal, politicienii au asigurat electoratul ca, peste 4 ani de la momentul validarii mandatelor, vor putea sa-i sanctioneze daca nu-si vad de calendar. Va ramane o gluma buna.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu absente, #pontaj Antonescu, #Crin Antonescu parlament , #senator PNL
Comentarii
Poza shakira2van
shakira2van
rank 5
Se pare ca cineva a pus ochii pe presedintele liberal, si-l tine sub luneta...
C
Cronos
rank 3
probabil daca era harnic,inteligent si tenace nu mai ajungea presedintele USL