Antonescu ataca PSD: Romania nu iese din criza cu "vechile povesti socialiste" (Video)

Luni, 24 Mai 2010, ora 14:10
3001 citiri
Antonescu ataca PSD: Romania nu iese din criza cu "vechile povesti socialiste" (Video)

Presedintele PNL Crin Antonescu se arata neincrezator in masurile economice propuse de PSD, opinand ca Romania nu va iesi din criza "cu vechile povesti socialiste" si spune ca social-democratii promit mereu ca vor lua de la bogati sa dea la saraci, dar nu au apucat niciodata sa se tina de cuvant.

Antonescu a sustinut la Antena 3 ca PNL va vota motiunea de cenzura "pentru ca acest Guvern trebuie sa cada", dar nu va sustine niciodata un Guvern in al carui program apare cresterea vreunui impozit sau a vreunei taxe, a TVA si a cotei unice.

Intrebat daca acest lucru inseamna ca PNL si PSD nu s-au inteles ce vor pune in loc daca Executivul cade, Antonescu a raspuns afirmativ. "Nu ne-am inteles si nu ne intelegem. In Romania trebuie sa avem un nivel de fiscalitate scazut, asa cum e acum in cel mai rau caz, pentru ca Romania trebuie sa isi revina economic, iar economic, noi nu ne revenim cu aceste vechi povesti socialiste", a spus el.

"Inca o data eu pun o problema. De 20 de ani auzim aceasta poveste de la dl Iliescu, de la alti domni, de la dl Ponta mai nou: << sa luam de la bogati si sa dam la saraci >>. De cate ori au fost la guvernare acesti oameni, au luat de la bogati - cat erau ei de bogati - dar n-au mai apucat partea a doua niciodata - sa dea la saraci", a spus presedintele PNL.

El s-a aratat ingrijorat ca dupa guvernarea catastrofala a PD-L, Romania ar putea sa se confrunte "cu un val de stangism care sa omoare si ceea ce s-a infiripat in acesti ani in domeniul economic, in domeniul clasei mijlocii".

Presedintele liberal a mai afirmat ca pensiile si salariile nu au crescut niciodata pe timpul guvernarilor PSD si i-a indemnat pe pesedisti sa vina mai degraba cu masuri de relansare decat de protectie sociala.

"Niciodata sub guvernari socialiste in Romania, nu s-au marit pensiile - s-au marit intr-o guvernare liberala. Niciodata nu s-au marit semnificativ salariile unor categorii de bugetari, sa zicem profesori - s-au marit prima data in vremea lui Andrei Marga, intr-o guvernare CDR, in conditii foarte grele. Niciodata bunastarea si prosperitatea n-au fost create si redistribuite in favoarea celor defavorizati de catre guverne socialiste", a spus Antonescu.

"Astept de la PSD, de la dl Ponta si de la oamenii din conducerea PSD, pe care ii respect si pe care ii simpatizez personal, daca vor sa construiasca o stanga cu adevarat europeana, sa lase povestile astea deoparte si sa vada intr-adevar cum reusim sa cream miscare economica si clasa mijlocie in aceasta tara, pentru a se putea ocupa apoi de categoriile defavorizate", i-a sfatuit Antonescu pe pesedisti.

PD-L asuma in mod fals, ca niste impostori, o identitate de dreapta

Liberalul spune insa ca din punct de vedere economic, PNL nu se simte apropiat nici de PD-L, deoarece democrat-liberalii nu sunt preocupati decat sa-si satisfaca propria clientela politica si nu au nimic de-a face cu masuri de dreapta.

"PD-L asuma in mod fals, ca niste impostori, o identitate de dreapta. PD-L guverneaza pentru clientela sa. Aceasta nu este o guvernare de dreapta. PD-L distribuie resursele publice doar pe canale adminstrative, birocratice, care sunt speculate de clientela sa. Si asta nu e guvernare de dreapta. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca PD-L, presedintele Basescu, premierul Boc, recurg mai mereu la un discurs populist, care nu e nici de dreapta, nici de stanga", a continuat el.

Crin Antonescu a insistat din nou asupra necesitatii unui guvern de tehnocrati, opinand ca PSD si PNL s-ar putea intelege asupra acestui aspect.

Probabil Guvernul nu va cadea

"In aceste imprejurari, nu poate fi vorba de un Guvern politic care sa-i succeada lui Boc, pentru ca e o majoritate in Parlament, pentru ca exista aceste formule de contradictie cu PSD... E vorba de un Guvern de tehnicieni si e vorba intr-un viitor cat mai apropiat de organizarea unor alegeri anticipate. (...) Eu spun ca in acest moment trebuie un Guvern de tehnicieni, asupra caruia sa convenim - si eu cred ca si noi si PSD putem conveni - care sa opereze masurile posibile care sa nu afecteze pensionarii si bugetarii si care sa tina in frau situatia economica a tarii", a spus liderul PNL.

Antonescu nu da insa prea multe sanse de reusita unei asemenea formule. "Fac rar pronosticuri de genul acesta, dar trebuie sa spun ca, probabil, Guvernul nu va cadea. Traian Basescu, in ciuda pozitiilor publice - nu de partidele de opozitie, ci de sindicate, de o parte din patronate chiar, de omul de pe strada - si-a facut socotelile, a fost ajutat si a vazut ca de o reactie puternica in acest moment nu are a se teme. Cel putin deocamdata. Si atunci, va merge inainte pe acest Guvern", a aratat presedintele liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Crin Antonescu PSD, #Crin Antonescu motiune cenzura, #cadere Guvern Crin Antonescu , #stiri Crin Antonescu