Antonescu: De Paste, imi propun sa privesc cu drag un pedist. Nu mi-e usor

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 22:37
1729 citiri
Antonescu: De Paste, imi propun sa privesc cu drag un pedist. Nu mi-e usor

"Eu, de ceva vreme incoace, in fiecare an de Paste, sub influenta mesajului pascal, imi propun sa privesc cu drag un pedist. Imi aleg asa, in fiecare an, nu mi-e usor, din motive care nu scapa nimanui. Si iata ca acum, discutand aceasta motiune, nimerindu-ma pe aici, la inceputul Saptamanii Luminate, am zis de ce nu dumneavoastra, un pedist orisicat mai proaspat, ceva mai putin vinovat de toate relele pe care le stim, un pedist ingenuu, evident dotat cu o agerime care nu e raspandita nici in PD, nici in alta parte.

Am urmarit prezentarea dvs ca si cum n-ati fi fost un pedist. Exercitiul meu nu a putut ajunge la bun sfarsit din cateva motive", si-a inceput Antonescu discursul, adresandu-se ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

Astfel, liderul PNL a continuat enumerand nemultumirile pe care le are asupra felului in care este gestionat in prezent domeniul Educatiei. Antonescu a ironizat discursul ministrului Educatiei, care ar contine "pasaje frumoase, pure, ca la inceputul lumii, in care ne simtim toti tineri". "Eu (...) nu mai pot sa am aceasta veselie ca la inceput de lume, cand totul incepe ca si cum n-ar fi existat nimic", a comentat el, adaugand ca nu poate sa nu-si aminteasca faptul ca, de 20 de ani, educatia este "poligon, terenul de tinta favorit al demagogiei".

"Nicaieri mitologia reformei nu a inflorit mai puternic decat in domeniul Educatiei", a adaugat senatorul PNL. El a precizat ca are "un junghi de neincredere", o "crispare" cand aude de o noua reforma. "Mi-e greu, domnule ministru, sa cred in discursul dvs despre educatie, despre reforma. Stiti de ce? Pentru ca l-am auzit pe distinsul dvs sef, Emil Boc, cu nici jumatate de an in urma cand vorbea la fel de entuziast, de hotarat, de intransigent fata de cei care se opun reformei in educatie.

Domnul prim-ministru atunci si prim-ministru acum vorbea despre o alta lege cu acelasi entuziasm, cu aceeasi convingere, incat mi-e greu azi sa iau in serios acest demers. Fac insa efortul, fara sa fie nevoie sa iau Rudotel", a afirmat liberalul, referindu-se la remarca senatorului PDL Mihail Hardau.

Crin Antonescu i-a cerut lui Funeriu sa aiba curajul sa recunoasca faptul ca face politica in domeniul invatamantului, dar sa nu arondeze ideea de reforma si de educatie unui singur partid.

"Am plecat, va las cu dansii, cat ii mai suportati! Va multumesc pentru rabdare, numai dvs puteati sa fiti atat de prietenosi in Saptamana Luminata!", a incheiat Antonescu, intrerupt de voci din sala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Crin Antonescu motiune Educatie, #Crin Antonescu Funeriu, #Antonescu pedist drag Paste , #stiri Crin Antonescu