Antonescu: E o campanie impotriva mea, eu sunt un om harnic, muncesc foarte mult

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 22:36
7634 citiri
Antonescu: E o campanie impotriva mea, eu sunt un om harnic, muncesc foarte mult
Foto:bzi.ro

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca ziarul Adevarul desfasoara, alaturi de alte ziare, o campanie impotriva lui, dupa ce in editia de vineri a publicat un material in care se arata ca lipseste extrem de mult din Senat, incepe ziua de munca la 13.00 si o termina la 17.30, dar si ca trimite masina Senatului sa-i ia fiica de la scoala.

"E o campanie impotriva mea. Da, e o campanie, e dreptul fiecarui ziar sa faca o campanie. Eu totusi citesc principalele ziare si daca n-ati remarcat-o, eu am constatat-o. E o insiruire de articole facute ca o campanie. Nu cred ca vreodata din 90 pana azi vreun politican din opozitie a fost atat de atacat zilnic de Adevarul, Romania Libera, Evenimentul Zilei", a spus Crin Antonescu intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Cum arata o zi de nemunca din viata lui Crin Antonescu.

El a evitat sa raspunda la intrebarea referitoare la faptul ca isi trimite soferul de la Senat, cu masina de la Senat, sa-i ia fiica de la scoala, considerand ca e urmarit de "securistii lui Patriciu".

"Absenta mea de la Senat nu are nicio legatura cu copilul meu, care e publicat in 4 poze".

Intrebat daca se considera un om harnic, Antonescu a spus ca da, si ca doar alegatorii il pot trage la raspundere pentru asta.

"Da, sunt un om harnic, sunt un om dedicat, care muncesc foarte mult, fac risipa de efort intr-un mod in care mi-l ponteaza doar alegatorii", a mai spus Antonescu.

El a spus ca aceasta campanie de care vorbeste e dusa inclusiv de nume mari, precum "Plesu, Cartarescu, Tismaneanu" si ca Adevarul s-a aliniat la aceasta campanie, despre care a sugerat ca ar fi organizata de altcineva, din afara trustului.

"E o aliniere la cateva tinte, poate ca e dusa din cauza altui domn, care nu e nici domnul Patriciu, nici domnul Cartianu. Nu e treaba mea cine este acest domn", a mai facut o aluzie Antonescu.

"Ce face Adevarul e alinierea la un flux dirijat de campanie catre liderii Opozitiei, care nu-i scapa domnului Traian Basescu".

L-a sunat pe Patriciu

Crin Antonescu a marturisit ca l-a sunat pe patronul trustului Adevarul, Dinu Patriciu, pentru a-l intreba in legatura cu faptul ca ziaristii acestuia il monitorizeaza.

"Care e gluma acestor zile - i-am comunicat-o domnului Patriciu - nu e suficienta monitorizarea pe bani publici a securistilor lui Basescu, se adauga si a securistilor lui Patriciu, pe bani privati", a spus Antonescu, declarandu-se insa, mai mult sau mai putin serios, ca Dinu Patriciu nu stia de acest lucru, asa cum acesta i-a si spus.

"Din cate cred si eu Dinu Patriciu e un patron de ziar care nu imixtioneaza in politica editoriala (...) Nu a reactionat intr-un mod semnificativ (n.r Dinu Patriciu). Exista oameni care se indigneaza greu, domnul Patriciu e unul dintre acestia. L-am sunat sa-i spun ca sunt convins ca nu are nicio legatura. Retineti, va rog, Dinu Patriciu nu a avut influenta care i s-a presupus in Partidul National Liberal niciodata. E o persoana respectata, eu i-am multumit intr-un congres si a fost interpretat mizerabil", a mai adaugat acesta.

El a spus ca are o relatie de "amicitie politica" cu Dinu Patriciu, dar ca acesta nu a avut niciodata o influenta foarte mare asupra PNL.

"Am raspuns de ani de zile ca nu sunt omul lui Dinu Patriciu. V-am spus ca nu numai eu, nici Calin Popescu Tariceanu nu a fost. Influenta lui a fost mininma, inca din timpul lui Tariceanu. Am o relatie si poate o s-o mai am cu Dinu Patriciu, o amicitie de idei. N-a dictat politica Partidului National Liberal. Fiind o relatie limitata, se mentine la un nivel constant. Va conduce PNL daca va dori sa faca politica si daca va fi ales presedinte sau altceva in Partidul National Liberal. Daca e vreo legatura cu aceasta campanie, nu stiu", a mai declarat Antonescu.

Pentru onoarea sotiei

Intrebat de ce e atat de suparat pe ziarul Adevarul, el a spus ca e in primul rand indignat de atacurile la adresa sotiei sale, europarlamentarul Adina Valean.

"Ma refer la chestiunea mizerabila facuta Adinei Valean, care a trimis un drept de replica decent si nu a fost respectat, nici nu i s-a trimis. Am vazut la ziare mult mai abjecte drepturi la replica de macar patru randuri", a spus acesta.

"Sunt nervos pentru ca exista foarte multa mizerie si foarte multa injustitie (...) Sa te legi de activitatea unui om, sotia mea, care e respectat, face lucruri serioase, asta ma face nervos. Slugarnicia, ipocrizia ma fac nervos", a adaugat Crin Antonescu.

Resping termenul de chiul, la Parlament nu e un serviciu

Crin Antonescu a respins termenul de chiul atunci cand moderatorul Robert Turcescu l-a intrebat "De ce chiuliti atat de mult de la Senat, care e locul dumneavoastra de munca, platit din bani publici?".

"Va repet, nu am speranta sa retineti, dar o mai spun. Calitatea de parlamentar e o demnitate publica si nu un serviciu. Consider ca de fiecare data, dupa fiecare mandat, calitatea mea publica e apreciata de cei care m-au angajat. Termenul de chiul il folositi pentru ca are o conotatie negativa, eu n-am de gand sa ma apar. Daca faceti statistici cu toti presedintii de partid, secretarii generali, vedeti ca toti lipsesc foarte mult", a mai spus Crin Antonescu.

"Formula de chiul n-am s-o accept vreodata, imi asum responsabilitatile asa cum le vor alegatorii".

Crin Antonescu are o prezenta de 1.8% la voturile din Senat, fiind in topul chiulangiilor, cu o prezenta mai mica decat cea a senatorului Catalin Voicu, aflat de mai bine de un an in inchisoare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Antonescu harnic muncesc, #Antonescu munca chiul, #Antonescu campanie Adevarul , #stiri Crin Antonescu