Antonescu: M-a sunat Boc personal sa ma invite la sedinta Coalitiei

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 16:30
3781 citiri
Antonescu: M-a sunat Boc personal sa ma invite la sedinta Coalitiei

Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat vineri seara ca a fost sunat de premierul Emil Boc pentru ca liberalii sa participe la sedinta de Coalitie, insa spune ca a refuzat.

Liderul liberal a explicat ca PNL nu va participa la sedinta, deoarece nu face parte si nu va face parte din coalitia de guvernare condusa de PD-L.

"Noi am lansat o invitatie tuturor partidelor parlamentare, celelalte partide au raspuns. PD-L a respins indirect si ne-a invitat pe noi luni dimineata la o sedinta a Coalitiei. M-a sunat si pesonal, i-am explicat ca nu e cazul venim noi sa discutam cu Coalitia, pentru ca noi nu facem parte din Coalitia de guvernare", a declarat Crin Antonescu, contactat telefonic de Realitatea TV.

Antonescu nu se arata extrem de optimist in ceea ce priveste rezultatul discutiilor de luni, cu partidele politice, insa sustine ca dialogul este necesar si declara ca acesta ar putea fi primul pas in normalizarea relatiilor dintre Opozitie si Putere.

Antonescu: PD-L se exclude singur de la o colaborare cu PNL

Crin Antonescu a explicat ca, atunci cand a spus ca nu exclude colaborarea cu PD-L, a spus, de fapt, ca ar fi dispus sa colaboreze cu un alt partid democrat-liberal, care nu este subordonat lui Traian Basescu.

Boc: Lui Antonescu poate ii vine o judecata mai rationala, pe masura ce trece timpul

"Cand am spus ca nu exclud colaborarea cu PD-L, ci PD-L se autoexclude, m-am referit la perspectiva unui PD-L care sa arate altfel, sa conduca altfel, sa aiba o conducere care nu este subordonata lui Traian Basescu. Doamna Elena Udrea poate sta linistita, nu doresc sa impart beneficiile si castigurile guvernarii cu ei", a spus Crin Antonescu.

Nu cred ca Basescu va promulga Legea Educatiei, daca Boc isi asuma raspunderea

Crin Antonescu a adaugat ca, in opinia sa, presedintele Basescu este constient ca decizia Curtii Constitutionale in privinta Legii educatiei nu poate fi incalcata, si de aceea a reactionat nervos la aflarea verdictului.

"E un semn de nervozitate dat de presedinte, pentru ca stie ca decizia Curtii nu poate fi incalcata, nu cred ca presedintele va incalca decizia Curtii Constitutionale", a declarat Crin Antonescu, la Antena 3.

Liderul PNL a precizat ca, in opinia sa, atitudinea premierului Emil Boc cu privire la decizia Curtii Constitutionale, care a sustinut ca asumarea raspunderii Guvernului nu se justifica, este "de necrezut", in conditiile in care acesta este profesor de drept constitutional.

"Daca premierul va persista in asa ceva, trebuie sa cerem demisia premierului foarte ferm, inca o data, si trebuie sa ne adresam presedintelui sa nu promulge o asemenea lege. Promulgarea ar insemna situarea presedintelui in afara Constitutiei", a declarat Antonescu.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Comentarii
Boc Emil
rank 5
Eram sub dus si m-a sunat Sefu…Eu tocmai fredonam Miu-miu-miu-miu-miu-miu! Pusi, pusi, pusi, UDMR! Toata ziua i-am facut declaratii de iubire lui Morko Belo…