Antonescu: Suntem mult prea aproape de Nicolae Ceausescu

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 12:29
4725 citiri
Antonescu: Suntem mult prea aproape de Nicolae Ceausescu

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat in plenul Parlamentului ca nu va vorbi despre Guvernul Boc pentru ca nu obisnuieste sa se exprime de doua ori cu privire la acelasi lucru. In schimb, a tras un semnal de alarma referitor la starea democratiei in Romania, spunand ca "suntem mult prea aproape de Nicolae Ceausescu".

"Despre Guvernul dumneavoastra am vorbit la motiunea de cenzura", a spus Antonescu, si a adaugat ca nu s-a schimbat nimic de atunci, nici premierul, nici echipa, nici programul.

In schimb, Antonescu a precizat ca vrea sa vorbeasca despre pluralism, libertate si statul de drept.

"Vreau sa spun pentru ca trebuie" in tara europeana in care premierul Boc a cumparat un bici, pe care sa-l puna pe parlamentari, desi fusese trimis acolo sa spuna asta.

Antonescu a comparat situatia aceasta cu modalitatea in care Oliver Cromwell, Napoleon Bonaparte si Boris Eltin au pus tunul pe parlamentari.

Liderul PNL a criticat faptul ca afirmatia lui Boc nu a starnit nicio emotie, a fost luata in gluma.

Antonescu spune ca nu e vina lui Boc ca nimeni nu s-a sesizat, asa cum nu e nici vina lui Traian Basescu, pentru ca "traim intr-o republica prezidentiala", fara sa fi existat o modificare a Contitutiei in acest sens.

Tara are nevoie de Opozitie

Crin Antonescu a sustinut ca "nu reusim sa ne desprindem dupa 20 de ani de fantoma partidului unic", pe care si-l doreste acum Traian Basescu.

"Un singur partid serveste interesul national, un singur partid trebuie sa controleze resursele economice ale Romaniei, un singur partid trebuie sa controleze Guvenrul si Parlamentul", acuza liderul PNL.

Acesta subliniza ca toata lumea spune ca "tara are nevoie de un govern", iar nimeni nu are curajul sa spuna ca "tara are nevoie si de Opozitie", daca vrem sa mai avem democratie.

Antonescu nu crede ca cine face Opozitie greseste, nu este de acord ca partidele ramase in Opozitie sunt sortite pieirii.

Liderul liberal crede ca suntem in mare pericol sa pierdem democratia si asta nu e vina lui Traian Basescu sau a PD-L, ci a restului societatii romanesti care "nu are forta pentru a rezista si a apara lucruri pentru care acum 20 de ani au murit oameni".

Le cer scuze alegatorilor PNL

In calitate de presedinte al PNL, Antonescu le-a cerut scuze alegatorilor liberali, care au votat pentru colegii lui care au ajuns parlamentari pe programul PNL si acum au dezertat.

Antonescu si-a mai cerut scuze si pentru acei parlamentari PNL care au votat intr-un fel acum doua luni, la motiune, si acum au votat pentru aceiasi ministri si acelasi Guvern.

"Suntem mult prea aproape de Nicolae Ceausescu, de Marea Adunare Nationala, de presa omagiala", a conchis liderul PNL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antoenscu Guvern Boc vot, #Guvern Boc vot Parlament, #Antonescu Basescu atac , #stiri Crin Antonescu