Consultarile lui Antonescu, un esec - la discutii au venit doar colegii din Opozitie

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 16:36
5685 citiri
Consultarile lui Antonescu, un esec - la discutii au venit doar colegii din Opozitie
Foto: CrinAntonescu.ro

Consultarile initiate luni de presedintele PNL Crin Antonescu au fost un esec, dupa a recunoscut insusi liderul liberal, la discutii participand doar delegatii ale partidelor din Opozitie.

Marele absent a fost insa chiar presedintele PSD Victor Ponta, care l-a trimis pe Liviu Dragnea sa-l reprezinte.

Ziare.com ti-a prezentat, minut cu minut, principalele evenimente de la consultarile initiate de PNL:

16:30 - Crin Antonescu, a declarat luni ca inalnirea convocata a esuat din cauza Puterii: "Regret ca un demers sincer si serios a esuat, din lipsa de orice disponibilitate de dialog a Puterii, din faptul ca PD-L si-a constrans anexele, pe UDMR si minoritatile. Ceea ce s-a dorit o cerere de armistitiu din partea presedintelui a fost de fapt propaganda ieftina".

16:25 - "Incoerenta UDMR a facut in asa fel incat Guvernul Boc sa se numeasca Guvernul troc. Au anuntat initial ca o sa participe, dar probabil dupa ce le-a propus Emil Boc ca o sa mearga mai departe cu asumare nu au mai venit. Si cei de la minoritati au fost probabili constransi sa nu se prezinte", a precizat si liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Antonescu: Armistitiul lui Basescu, o propaganda ieftina

16:20 - Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca in cadrul discutiilor s-a stabilit ca ambii lideri ai marilor partide din Opozitie sa fie mai temperati in declaratii si sa inceteze atacurile reciproce.

Concluzia consultarilor dintre PNL si PSD: Nu ne mai atacam in public

16:15 - Dupa mai bine de doua ore, consultarile dintre liderii partidelor de Opozitie s-au incheiat.

14:45 - Conservatorii au fost reprezentanti la consultari de liderul Daniel Constantin si purtatorul de cuvant Bogdan Ciuca.

14:40 - Din partea liberalilor participa la intalnire presedintele Crin Antonescu, secretarul general Radu Stroe si liderul deputatilor Calin Popescu Tariceanu.

14:30 - O delegatie PSD a fost prezenta la intalnirea convocata de Crin Antonescu, insa a lipsit liderul PSD, Victor Ponta. Din partea social-democratilor au fost prezenti secretarul general Liviu Dragnea, liderul deputatilor Mircea Dusa si purtatorul de cuvant Radu Moldovan.

13:30 - Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni, dupa sedinta Biroului Permanent, ca reprezentantii PSD vor participa la intalnirea propusa de liderul PNL, Crin Antonescu, care este practic o noua intalnire a Opozitiei, insa ca se asteapta ca acesta sa le spuna clar daca face parte din Opozitie sau are de gand sa refaca Alianta D.A., din 2012.

"Ne intereseaza daca ce s-a intamplat au fost doar niste declaratii reciproce de dragoste si declaratii de nostalgie. Vrem sa le reamintim celor de la PNL ca Romania e condusa de Traian Basescu si cei din Arcul Puterii", a declarat Dragnea.

13:00 Daniel Constantin, liderul Partidului Conservator, a declarat ca accepta invitatia lui Crin Antonescu, si ca propunerea PC este legata de mentinerea cotei unice.

"Pot sa ajunga la un acord care sa reglementeze un plan de dezvoltare in perioada urmatoare. Partidul Conservator va fi primul va semna un acord, daca va oferi garantia ca economia va fi relansata", a spus Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa.

12:00 - Liderul PNL a anuntat cele doua teme principale dezbatute de organul de conducere al formatiunii sale. Prima a fost legata de agenda consultarilor la care a invitat celelalte partide, iar a doua, de pozitia premierului Boc in legatura cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, in ciuda deciziei Curtii Constitutionale.

Antonescu a adaugat ca PNL propune o agenda mai larga, legata de functionarea institutiilor statului, raportul Putere-Opozitie, dar si cateva chestiuni care vizeaza o durata mai lunga. In ceea ce priveste asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, Antonescu a considerat-o "abuziva si neconstitutionala".

10:50 - Crin Antonescu a declarat ca, in cazul in care discutiile vor decurge asa cum se asteapta, ar putea exista si alte intalniri, pentru un dialog cu privire la viitorul Romaniei.

In privinta relatiei cu Victor Ponta, liderul liberal a declarat: "Am trecut peste impertinente ale lui Ponta si sunt dispus in continuare sa trec".

Cine se duce la consultari?

Consultarile au avut loc incepand cu ora 14.00, la Palatul Parlamentului. Erau asteptati liderul PSD, Victor Ponta, liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, dar si reprezentantul minoritatilor din Parlament, Varujan Pambuccian, care a declarat, pentru Ziare.com, ca este posibil sa se duca, insa pentru a discuta alte probleme cu liderul PNL. UNPR nu a fost invitat de Crin Antonescu la consultari, acest partid fiind considerat de liderul liberal doar "o usa din dos" catre PD-L.

Din delegatia PSD a lipsit insa liderul PSD, Victor Ponta.

Din partea liberalilor participa presedintele Crin Antonescu, secretarul general Radu Stroe si liderul deputatilor Calin Popescu Tariceanu, iar din partea social-democratilor secretarul general Liviu Dragnea, liderul deputatilor Mircea Dusa si purtatorul de cuvant Radu Moldovan. Conservatorii sunt reprezentanti de liderul Daniel Constantin si purtatorul de cuvant Bogdan Ciuca.

Liderul PNL a spus ca a refuzat invitatia facuta de PD-L, de a participa la sedinta de Coalitie care are loc tot luni, incepand cu ora 18.00, refuzand explicit invitatiile facute de democrat-liberali pentru a participa la o guvernare impreuna cu acestia.

Insa nici in sanul Opozitiei situatia nu este mai putin tensionata, atacurile dintre PNL si PSD devenind tot mai acide in ultimele zile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu, #Antonescu consultari partide, #Antonescu invitatie partide, #consultari Antonescu , #stiri Crin Antonescu