Toamna scenariilor buclucase (Opinii)

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 22:14
3249 citiri
Toamna scenariilor buclucase (Opinii)
Foto: greek.ruvr.ru

Dupa respingerea de catre Parlament a proiectului de exploatare a zacamintelor aurifere de la Rosia Montana si dupa diminuarea protestelor din strada, ca niste naivi ce eram, ne gandeam ca politica romaneasca isi va intoarce fata catre necazurile dascalilor si ale elevilor aflati in greva sau catre generalul Iarna care trebuie intampinat de catre autoritati cum se cuvine. Macar anul acesta. Ca de pregatirea anului economic 2014 oricum nu vorbeste nimeni.

Or tocmai acum au iesit la lumina zilei noi scenarii politice, cu cat mai explozive, cu atat mai inspaimantatoare. Autorii lor? Cam aceiasi din ultimul deceniu. Ce sorti de punere in opera au? Ei, aici e aici: astazi in Romania scenariile se fac mai putin spre a fi puse in scena, cat spre a-i desfiinta pe inamicii politici, prezumtivi puitori la cale, si pentru a mai aduna ceva voturi din spaime colective.

Regele, mosierii si exploatarea omului de catre om

Caci din spaime colective bine intretinute s-au castigat voturi deloc putine in Duminica Orbului (20 mai) 1990 pe baza unui scenariu foarte bine intocmit si instrumentat de FSN impreuna cu proaspat infiintatul SRI: cica regele vrea sa puna din nou mana pe tara si pe bogatiile ei, sa le stoarca cum vrea el. Mosierii regelui ne vor lua inapoi pamanturile date de dl Iliescu, ne vor transforma in iobagi si ne vor pune sa le lucram ca robii mosiile, iar cand le vom culege fructele, strugurii... ne vor pune botnita. Zaharia Stancu nici nu si-a inchipuit ce cariera mizerabila va face minciuna din romanul "Descult", niciun muzeu nefiind in posesia unei astfel de botnite.

Pe deasupra, regele ne va aduce pe cap si burghezia, patronii, capitalul, Malaxa, Mociornita..., imperialistii, exploatatorii... care ne vor lua uzinele si fabricile cladite din munca si sudoarea bietului popor roman ca sa ne faca pe noi iarasi sclavi in propria tarisoara... Asadar, o manipulare scoasa din arhiva temutei securitati, a carei eficacitate a fost probata in anii dinaintea expulzarii regelui Mihai, la 30 decembrie 1947.

Nimeni nu moare de rusine

Am mentionat aceste fapte deoarece mai toti autorii respectivului scenariu impreuna cu puitorii in opera sunt in viata si poate s-or rusina, ca de pedepsit se vede treaba ca in Romania nu se poate atat timp cat marii scenaristi au ocupat si ocupa functii care mai de care mai inalte. Iar minciunile nu sunt pedepsite de codul penal, ci de acela al bunelor maniere.

Veti spune ca lucrurile acestea se intampla in momentele foarte grele si complicate ale istoriei. Oare si astazi traim astfel de vremuri? Fiindca scenaristii si scenariile lor aiuritoare din nou ne tulbura existenta. Sa enuntam cateva.

Doua scenarii, ambele cu talc

Sunt dezvaluite de catre Traian Basescu in direct la TV, unul demn de lumea a patra, ca, intre timp, a treia s-a mai emancipat: astfel Dan Voiculescu, Sorin Rosca Stanescu, Victor Ponta, prim ministru al Guvernului Romaniei... si inca vreo cativa ar fi pus la cale nici mai mult, nici mai putin decat sa-l acuze pe presedinte ca a vandut Romania la Bruxelles, fiind asadar vorba de inalta tradare, ca Parlamentul sa-l demita cu 2/3 din voturi.

Al doilea: cica PSD si Ponta ar dori sa participe pe cont propriu la alegeri, dar fara liberali nu pot castiga majoritatea si presedintia, de aceea nu vor forta ruperea USL pana in 2016. Liberalii, la randul lor, mai degraba ar realiza un pol puternic de dreapta alaturi de partidul sau de suflet (iar!) PDL, caz in care presedintele l-ar ajuta pe Crin Antonescu sa castige alegerile, fiind dispus "sa-l invete ce sa faca".

Politica SF

Din pacate ultimul scenariu ar putea fi explicat doar prin alt scenariu, acela al reevalurii lui Crin Antonescu, asezat de Cotroceni pana acum in galeria unor politicieni fara substanta, fara trecut si fara viitor si, in fine, realizarea unui tandem epocal intre actualul presedinte si viitorul presedinte, ceea ce ne plaseaza intre vis avantat si SF.

Mai sunt si alte multe scenarii, dar cred ca deja v-ati plictisit. Si, cu siguranta, v-ati saturat de aproape 24 ani de o politica in care nu se intampla mai nimic, in afara de vorbe, de planuri cantemiriene "din cutite si pahara", de calcule politicianiste... ca-ti vine sa-ti iei lumea in cap, ceea ce deja se intampla cu o buna parte a concetatenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#scenarii politice alegeri democratie, #presedinte prim ministru, #reevaluare Crin Antonescu , #stiri Crin Antonescu