Amenintarea PNL: Daca PSD preia metehnele regimului Basescu, atunci...

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 15:11
3149 citiri
Amenintarea PNL: Daca PSD preia metehnele regimului Basescu, atunci...
Foto: Arhiva

Cristina Pocora, purtatorul de cuvant al PNL, a avertizat ca, daca PSD preia aceleasi practici politice ca ale "regimului Basescu", atunci va gasi in formatiunea liberala un oponent.

Pocora a raspuns, intr-un comunicat de presa remis Mediafax, acuzatiilor potrivit carora Crin Antonescu ia in calcul o asociere cu Traian Basescu, mentionand ca nu PNL a semnat um pact de coabitare cu seful statului.

"Propaganda ultimelor zile vorbeste de o asociere a lui Crin Antonescu si PNL cu Traian Basescu. In aceasta situatie, ma vad nevoita sa reamintesc ca PNL a actionat intotdeauna orientandu-se spre respectarea unor principii, nu spre a-si gasi un loc la masa puterii. Nu PNL a intrat la guvernare cu Emil Boc si PDL si nu PNL a facut pact de coabitare cu Traian Basescu", se precizeaza in documentul semnat de Pocora.

Antonescu: PSD nu mai are timp sa se prefaca

Ea a subliniat ca PNL a intrat in USL pentru a inlatura metodele presedintelui de a acapara puterea, dar ca partidul va deveni un adversar al PSD daca social-democratii incearca sa il inlature pe seful statului "de la anumite parghii doar pentru a incerca sa le preia".

"PNL a intrat in USL pentru a inlatura un regim si metodele lui de a acapara puterea, si nu pentru a face dupa alegeri un simplu transfer de influenta. Cand Traian Basescu incearca sa-si subordoneze institutii, atunci Traian Basescu este adversarul PNL. Cand PSD vrea sa-l inlature pe Traian Basescu de la anumite parghii doar pentru a incerca sa le preia, atunci PSD se pune in pozitia de a fi adversarul PNL. Pentru o scurta aducere aminte, invoc trocul numirii sefilor de parchete, pe care PNL l-a denuntat de la bun inceput", a continuat reprezentantul liberalilor.

Pocora a mentionat ca daca PSD preia "metehnele regimului Basescu", atunci PNL se va impotrivi, asa cum trebuie sa o faca orice partid care apara democratia.

"In masura in care PSD preia metodele si metehnele regimului Basescu si incearca sa le continue in favoarea sa, atunci ne vom concentra pe oprirea prin mijloace democratice a PSD-ului cu aceeasi forta cu care o facem si impotriva lui Traian Basescu. Aceasta este misiunea oricarui partid care apara democratia (...).

Daca PSD preia tipul abuziv de a face politica al regimului Basescu, atunci preia si opozitia PNL la genul acesta de metode care, din ce vedem in ultimele saptamani, s-au accentuat exponential din partea PSD", a incheiat aceasta.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Crin Antonescu Traian Basescu, #PSD regim Basescu, #PNL adversar PSD, #PNL adversar PSD Basescu , #Traian Basescu