Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Antonescu, amar: Ideea de Romania in UE se confunda cu Basescu presedinte

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 00:03
1892 citiri
Antonescu, amar: Ideea de Romania in UE se confunda cu Basescu presedinte
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca problemele pe care Romania le are vizavi de intrarea in Spatiul Schengen nu fac altceva decat sa il provoace pe Traian Basescu sa se "ratoiasca" la partenerii europeni.

"Cred ca belelele se tin lant. Acest esec are si darul nefericit de a-i infuria pe domnul Basescu si pe domnul Baconschi si se ajunge la amenintarile la adresa Croatiei si la adresa Germaniei. E un caraghioslac. Presedintele tarii vine si incepe sa se rataioasca la partenerii europeni si sa deplanga public faptul ca cei doi 'colegi', Sarkozy si Merkel, nici macar nu l-au anuntat de intentia lor", a declarat Crin Antonescu, joi seara, la Antena 3.

Potrivit acestuia, urmatorul pas al presedintelui in cazul Schengen este "sa se ratoiasca la europeni, sa arate el ce corupti sunt francezii si nu ce corupti suntem noi, iar acest lucru nu are cum sa fie bun".

Seful PNL considera ca acest esec, al neintrarii in Schengen, poate avea repercursiuni economice pentru Romania, deoarece investitorii nu vor mai fi atrasi de tara noastra.

"Aceasta palma data Romaniei afecteaza prestigiul conducatorilor, insa nu este vorba doar de prestigiul unui om, ci si de cel al tarii. Este adevarat insa ca strainilor, atunci cand vine vorba de Romania, prima imagine care le vine in minte este imaginea presedintelui sau a premierului", a continuat el.

Liderul liberal considera ca, daca Romania si-a indeplinit cele doua tinte, de a intra in NATO si UE, cea de a treia, de a intra in Schengen, nu se va indeplini, si asta din cauza actualei conduceri.

"Un lucru e clar: responsabilii politici romanesti, cu pacatele si esecurile lor, au reusit sa atinga la calendarele stabilite, cu oarecare aproximatie, doua tinte majore, si anume intrarea in NATO si UE. Cu Iliescu, cu Constantinescu, cum a fost, cum n-a fost, ideea asta a fost dusa la capat, cu un deficit de credibilitate de pe vremea lui Ceausescu. Acum, ideea de Romania in UE se confunda cu Basescu presedinte", a opinat Antonescu.

Din punctul sau de vedere, criza prin care trece Romania nu este doar economica, ci si de reprezentativitate, de prestigiu.

"Pe Basescu il doare problema cu suspendarea si ca trebuie sa incalce Constitutia si nu oricum, ci grav. (...)Pentru domnul Basescu, care 15 ani a umblat cu trandafirul in piept, azi stanga a ajuns un fel de insulta", a conchis Crin Antonescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#antonescu Schengen, #probleme Schengen Antonescu , #Traian Basescu