Antonescu: Analiza lui Basescu e corecta; PSD la prezidentiale are o problema (Video)

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 12:37
3937 citiri
Antonescu: Analiza lui Basescu e corecta; PSD la prezidentiale are o problema (Video)
Foto: ziarulalb.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca este de acord cu analiza facuta de presedintele Traian Basescu in privinta unui candidat al PSD la alegerile prezidentiale si un eventual esec, mentionand ca este o apreciere corecta.

Antonescu a fost intrebat cum vede ideea lansata de Traian Basescu de a-i da sfaturi in situatia in care intra in turul doi al alegerilor prezidentiale. "Presupun ca glumea, eu cu consilierii mai greu. Adica nu... ma descurc si singur", a replicat liderul PNL.

El a fost intrebat cum vede analiza presedintelui ca, in situatia in care PSD va avea candidat la alegerile prezidentiale, in turul doi acesta va pierde cursa, deoarece PNL ar putea fi sustinut de toate fortele de dreapta.

"Aici nu putem spune niciodata, rar putem spune niciodata in politica, dar aici cred ca e o analiza corecta. PSD singur in alegerile prezidentiale are o problema, s-a dovedit istoric. Dar nu e cazul", a mai precizat Antonescu.

Basescu, pronosticuri pentru prezidentiale: Ponta nu are sanse. Daca intra Antonescu in turul doi, il invat ce are de facut

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca PSD nu poate da seful statului daca se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi sustinut in turul doi de toata dreapta si este de preferat "unui plagiator", precizand ca personal il va invata pe liberal ce are facut.

"PSD nu poate da Romaniei presedintele, mai ales cand personajul este Victor Ponta. Dupa mine, PSD singur nu poate da presedinte iar daca se rup (partidele din USL - n.red.), PNL are o sansa in plus ca sa dea presedinte, pentru ca, cu Crin Antonescu in turul doi, si celelalte candidaturi de dreapta se vor strange in spatele lui", a spus Basescu.

El a afirmat ca, in opinia sa, USL nu se va rupe. "Daca nu sunt inteligenti, rup alianta", a spus Basescu. Intrebat cum le va fi celor din PSD cu Crin Antonescu presedinte, Basescu a raspuns: "Mai rau decat cu mine".

El a afirmat ca un "candidat plagiator" va obtine la prezidentiale mai putin decat partidul, care acum are, din informatiile sale, 35-38%. Potrivit lui Basescu, singura sansa a PSD este negocierea cu PNL, pentru o eventuala rocada, astfel incat sa poata da presedintele tarii.

Legat de varianta in care PSD candideaza la prezidentiale separat de PNL, Basescu a spus ca in spatele candidatului dreptei care intra in turul doi, inclusiv Antonescu, se vor uni toate partidele si partiduletele care sunt de dreapta.

El a mai spus ca este de preferat Crin Antonescu unui plagiator. "Sunt dispus sa-l invat ce sa faca", a spus Basescu, razand, despre candidatul Crin Antonescu ajuns in turul doi. Raspunzand unei intrebari, el a precizat totusi ca este o gluma, pentru ca nu crede ca liberalul ar fi dispus sa ii asculte sfaturile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu Traian Basescu, #Crin Antonescu Traian Basescu prezidentiale, #Ponta presedinte Crin Antonescu , #Traian Basescu