Antonescu: Atat timp cat Basescu lasa Guvernul sa lucreze, nu-l suspendam

Joi, 24 Mai 2012, ora 17:01
3586 citiri
Antonescu: Atat timp cat Basescu lasa Guvernul sa lucreze, nu-l suspendam

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi la vila Bratienilor din comuna Stefanesti, judetul Arges, ca este de acord cu suspendarea lui Traian Basescu, dar ca liberalii isi vad de treaba cata vreme seful statului lasa Guvernul USL sa lucreze.

"Problema presedintelui si mie imi pare cum ii pare domnului presedinte Campeanu, ca cel putin dupa alegerile parlamentare, daca rezultatul va indica ca PDL va obtine un scor foarte slab, atunci poate ca presedintele ar putea examina posibilitatea demisiei.

De asemenea, este imperios necesar ca presedintele sa lase Guvernul acesta investit de Parlament sa lucreze. Cata vreme Guvernul poate lucra, noi ne vedem de treaba noastra, ne vedem de alegerile locale, incercam sa umplem fiecare zi cu ceva bun pentru oameni si la momentul alegerilor generale vom vedea. Daca imi cereti un prognostic, nu cred ca Basescu va putea trai politic in regim normal, dar acesta este doar un pronostic si ma opresc aici", a declarat presedintele liberal.

Antonescu a precizat ca USL discuta insa cu precadere "obligatiile noastre fata de cetatenii Romaniei".

"In momentul in care ne-am asumat guvernarea stiam foate bine in ce ne bagam. Nu am facut o combinatie politicianista, ne-am implicat la maximum. Seful acestui Guvern este chiar liderul PSD, presedintele PC este membru in acest cabinet, PNL a dat oamenii cei mai puternici pe care i-a avut in acest moment, deci nu este un Guvern de rezerva, de incalzire, de juniori", a adaugat Crin Antonescu.

Radu Campeanu: Va trebui sa hotaram suspendarea lui Traian Basescu

Anterior, presedintele fondator al PNL, Radu Campeanu, spusese ca USL va trebui sa ia o decizie privind suspendarea lui Traian Basescu.

"Eu am fost printre oamenii care au sustinut aceasta alianta (cu PSD - n. red.) pentru ca socoteam si socotesc ca trebuiau unite toate fortele normale ale acestei tari sa schimbam fosta putere in frunte cu seful ei cel mare. Cred ca va trebui pana la urma sa hotaram o suspendare cu toate ca, va marturisesc, poate ca presedintele ar fi putut el singur sa isi dea demisia, adica sa nu ne invite pe noi sa facem procedura de suspendare", a afirmat seniorul PNL.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...