Antonescu: Avem un guvern "decolorat si cu ochi albastri"

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 15:38
4900 citiri
Antonescu: Avem un guvern "decolorat si cu ochi albastri"
Foto: B1TV

Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal, a declarat miercuri ca Guvernul Ungureanu este al "lui Traian Basescu si al serviciilor secrete" si ca este "inacceptabil" ca seful SIE sa faca politica.

"Acest guvern nu este investit de Parlamentul Romaniei in intregul sau, este un guvern al lui Traian Basescu si al serviciilor secrete si al gastii clientelare care sprijina dominatia lui Traian Basescu", a spus Antonescu.

Antonescu a criticat membrii noului guvern, sustinand ca, desi sunt tineri, propunerea lor este o dovada de clientelism. "N-au lucrat in alta parte decat consilieri la ministri sau sefi de agentii", de unde au activat si in zona afacerilor, sustine liderul PNL.

Co-fondatorul USL a adaugat ca alternativa oferita de Uniune, aceea a alegerilor anticipate, a fost ignorata complet si nici macar nu a fost luata in calcul de presedintele Basescu.

"(...) Socotim inacceptabil ca un sef al serviciilor secrete sa fie angrenat intr-o actiune politica in cel mai inalt grad, precum formarea unui guvern", a spus Antonescu, adaugand ca Executivul nu da un raspuns la criza economica si nici la motivele pentru care oamenii au iesit in strada.

Antonescu a subliniat ca "bunul simt democratic din toate tarile lumii" arata ca serviciile secrete si armata nu fac politica.

Premierul Ungureanu si-a anuntat ministrii - Au inceput audierile in comisii

"Putem sa vorbim de un Guvern PDL-SIE sau SIE populat cu pedelisti la mana a doua, putem sa vorbim de faptul ca serviciile secrete isi construiesc majoritate parlamentara", a continuat Antonescu, sustinand ca se pot face glume pe seama faptului ca avem un guvern "decolorat si cu ochi albastri".

Uniunea Social-Liberala a anuntat ca nu va merge la votul din Parlament pentru investirea noului guvern condus de seful Mihai Razvan Ungureanu, seful Serviciului de Informatii Externe, care va avea loc joi, dupa audierea, miercuri, in comisii, a ministrilor propusi.

Ce planuri au ministrii din Cabinetul Ungureanu

Liderul PSD, Victor Ponta, a criticat la randul sau noul Executiv, sustinand ca programul de guvernare prezentat este "copy-paste dupa programul Guvernului Boc".

Premierul Emil Boc si-a depus, luni, mandatul, dupa trei saptamani de proteste ale cetatenilor, in Bucuresti si mai multe orase din tara, interimatul fiind asigurat de Catalin Predoiu.

#Crin Antonescu, #Antonescu Guvern SIE, #Antonescu Guvern Basescu , #Traian Basescu