Antonescu: Jocul UDMR, "Vin extremistii daca nu ne faceti concesii", acceptat de toti

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 20:47
2817 citiri
Antonescu: Jocul UDMR, "Vin extremistii daca nu ne faceti concesii", acceptat de toti
Foto: Realitatea TV

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, ca "dupa ce i-a facut cu ou si cu otet" si pe cei de la UDMR, Traian Basescu a stat cu reprezentantii uniunii.

Aprecierea presedintelui PNL a fost facuta in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, cand a fost intrebat de moderatoare daca nu cumva credere ca UDMR este un partid lacom.

"Eu nu vreau sa vorbesc in niciun fel, nu vreau sa fac eu opozitie, nu o sa vorbesc in numele lor. Dar nu o sa ajung ca domnul Basescu - in 2007, se urca pe obiecte inalte, pe butoaie, scene, ce gasea si ii facea cu ou si cu otet pe domnul Verestoy si pe domnul Marko.

Basescu il ironizeaza pe Tariceanu: Un surogat de Antonescu, Ponta il mangaie pe spate si-i spune "Crinut" (Video)

Le spunea ca au lasat populatia din Harghita si Covasna in saracie, dar dupa aceea, impreuna cu UDMR-ul condus de acelasi domn a facut majoritati, a tinut lumea in case la referendum, a facut impreuna tot felul de guverne.

Dupa ce in 2007 i-a facut cu ou si cu otet, ma rog, li s-au facut si dosare, nu spun ca le-a facut domnul Basescu, le-a facut cine a dat Dumnezeu, cred unele sunt inca in curs, au guvernat frumusel impreuna 4 ani. Eu nu vreau sa ajung in aceeasi situatie. Eu spun doar ca acest joc nu poate continua la nesfarsit", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu: E corecta propunerea lui Basescu in cazul Jobbik

Totodata, Crin Antonescu a mai comentat si situatia extremistilor cu care reprezentantii UDMR nu se asociaza, dar sustine ca atitudinea reprezentantilor acestei minoritati este urmatoare: "trebuie sa ne faceti noua concesii, ca daca nu le dati, vin extremistii, dar noi nu suntem extremisti". Antonescu a precizat ca "acest joc al UDMR este acceptat de toti".

Cu doar o zi in urma, presedintele Basescu a declarat ca va cere Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ prin care sa fie interzisa prezenta membrilor partidului unguresc Jobbik in Romania.

Basescu cere Parlamentului sa interzica extremistii maghiari pe teritoriul Romaniei

"Cred ca e timpul sa punem capat actiunilor acestui partid pe teritoriul romaniei, si cer public Guvernului si Parlamentului sa se emita act normativ prin care prezenta pe teritoriul Romaniei a membrilor si liderilor acestui partid sa fie interzisa", spunea, marti, Traian Basescu.

Presedintele Romaniai a spus despre Jobbik ca este un partid "extremist", si care nu militeaza pentru Europa unita, ci pentru interesele sale marunte. Totodata, Traian Basescu a declarat ca se constata o crestere a ponderii partidelor extremiste in Europa.

"Daca Ungaria nu ii poate pune sub control, macar pe teritoriul Romaniei nu au ce cauta", a adaugat liderul de la Cotroceni.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...