Antonescu: Basescu are obisnuinta ca mandatele sale sa se transforme in hotarari ale CCR

Luni, 10 Iunie 2013, ora 15:41
1876 citiri
Antonescu: Basescu are obisnuinta ca mandatele sale sa se transforme in hotarari ale CCR
Foto: Digi 24

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu are "obisnuinta ca mandatele sale sa se transforme in hotarari ale Curtii Constitutionale".

Liderul liberal a comentat astfel afirmatiile de luni ale lui Traian Basescu, de la investirea celor trei noi judecatori CCR, afirmatii legate de revizuirea Constitutiei.

"Presedintele are dreptul la o opinie, inclusiv asupra Constitutiei, inclusiv asupra revizuirii, are dreptul de a si comunica public aceste opinii. A fost nepotrivit ca in aceasta ocazie sa vorbeasca despre asa ceva.

Explicatia pe care o gasesc in aceste nepotriviri este in convingerea si obisnuinta presedintelui de a da mandate Curtii Constitutionale, din obisnuinta ca mandatele sale sa se tranforme in hotarari ale Curtii", a afirmat presedintele PNL.

"In momentul de fata Constitutia Romaniei si-a pierdul rostul de a fi revizuita", a spus presedintele Basescu, adaugand ca "revizuirea actuala reprezinta un risc de blocare a statului", pentru ca se inscriu in Constitutie elemente care nu au ce cauta acolo, ci in legi.

Basescu ataca revizuirea Constitutiei: Si-a pierdut rostul, risca sa blocheze statul

Crin Antonescu a mai spus ca Curtea Constitutionala va judeca asupra proiectului de revizuire a Constitutiei si ca "nu e blocat statul cu nimic de elementele discutate pana acum si pana la capat in revizuirea Constitutiei".

Totodata, acesta a explica ca unul dintre motivele revizuirii Legii fundamentale "este sa preintampinam motivele de blocaj care au aparut in cei 10 ani de mandat ai lui Traian Basescu".

Liderul liberal a recunoscut ca nu vede ce rost are ca, atunci cand trei judecatori noi isi preiau mandatul la CCR, "sa ii spui Curtii Constitutionale ce crezi sau ce nu crezi despre un proiect ce urmeaza sa vina acolo".

Basescu, despre referendum validat cu 30%: Romanii nu au gandirea democratica necesara

Revenind la revizuirea Constitutiei, Crin Antonescu a mentionat ca Traian Basescu si Victor Ponta "n-au dreptate" atunci cand spun ca Legea fundamentala va fi "prea stufoasa".

"Domnul Basescu vorbeste dupa ureche si daca asta este permis la multi comentatori, nu prea e permis la un presedinte. Constitutia nu va fi stufoasa, nu va prezenta diferente semnificative ca volum. Vom avea o Constitutie la fel de stufoasa sau nestufoasa ca cea pe care o folosim din '91", a mai declarat presedintele PNL.

Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu au depus luni, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in calitate de viitori membri ai Curtii Constitutionale. Presedintele Traian Basescu a profitat de ocazie pentru a-si exprima nemultumirea fata de modul in care se revizuieste Constitutia.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 27 februarie, că, din informaţiile sale, nu s-a făcut nicio solicitare pentru ca şeful statului, Klaus Iohannis, să...
Șansele ca PSD și PNL să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei. Răspunsul lui Marcel Ciolacu
Șansele ca PSD și PNL să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei. Răspunsul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi-a exprimat convingerea marţi, 27 februarie, că o să fie un candidat comun PNL - PSD pentru Primăria Capitalei. Întrebat, la Palatul...
#Crin Antonescu Basescu mandate CCR, #judecatori CCR preluare mandate, #Basescu validare referendum, #Basescu CCR validare referendum , #Traian Basescu
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Poza kickk227
kickk227
rank 5
Rar am vazut penibili de nivelul asta.Bietul ignorant!