Antonescu: Basescu doreste sa fie premier si asta nu putem negocia

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 22:00
4577 citiri
Antonescu: Basescu doreste sa fie premier si asta nu putem negocia

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus o posibila negociere cu presedintele Traian Basescu cu privire la functia de premier pentru acesta, aratand ca seful statului doreste modelul Putin-Medvedev, care nu se poate aplica in Romania.

"Dl Basescu doreste sa fie prim-ministru si asta nu putem negocia. dl Basescu doreste sa fie liderul dreptei din Romania si asta nu o putem negocia, o poate negocia cu oricine, dar nu cu mine", a declarat Antonescu, miercuri, la RTv.

In opinia liderului liberal, Traian Basescu "propune sub o forma sau alta modelul Putin-Medvedev, care nu se poate in Romania".

El a afirmat ca nu depinde de Traian Basescu in cursa pentru prezidentiale si ca nu va negocia cu acesta in cazul in care va intra in turul doi al scrutinului.

Antonescu: Ponta va fi obligat sa aleaga intre presedintie si nimic

"Nu, nu negociez. Ca imi doresc voturile d-lui Traian Basescu cum, daca voi fi in acea situatie, imi doresc multe dintre voturile sustinatorilor si votantilor PSD, oameni impotriva carora nu am nimic, pe care i-am cunoscut in trei campanii electorale. Sustinatorii sunt sustinatori.

Personajele, samsarii de voturi, fie ei si politicieni importanti ca dl Basescu, sunt altceva si nu am ce sa negociez cu dl Basescu, nici in turul al doilea. Cu dl Basescu ar putea negocia, ceea ce nu-i vreo profetie, dl Ponta, pentru ca ar avea ce imparti", a raspuns liderul PNL, intrebat daca va negocia cu Traian Basescu pentru voturi in cazul in care va intra in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Basescu se vede premier: Pot face echipa cu oricine. E pacat de cata experienta am acumulat (Video)

Antonescu a spus ca nu-l va putea numi pe Basescu premier, pentru ca acesta nu a castigat niste alegeri, motivand ca la momentul in care a spus ca o sa-l puna prim-ministru a vorbit despre o ipoteza constitutionala, nicidecum despre vreo negociere.

"Eu nu candidez la Presedintia Romaniei ca dupa aceea sa gasesc un subcontractor, sa gasesc pe cineva, dl Basescu sau altcineva, dl Ponta. Veti vedea ca, paradoxal, dincolo de culoarea discursului, dorintele celor doi domni seamana, ca sa-i dau tara cuiva in franciza. (...) Nu, nu se poate pune problema unei discutii cu Traian Basescu sau cu altcineva sa-i dai tara pe mana ca sa o puna...'Lasa-mi tara mie pe mana', zice dl Basescu, foarte interesant pasajul acesta, 'un an, ca tu, presedinte, alte institutii plecati, ca o pun pe sine'.

Nu se pune problema. Nu se pune problema nu numai de a nu lasa tara, dar nu se pune problema cu prim-ministru dl Basescu, pentru ca dl Basescu nu are nici pe departe sustinerea politica pentru a putea pretinde asa ceva", a aratat Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni seara ca nu ar refuza functia de prim-ministru si ca in situatia in care ar fi rugat sa preia aceasta functie, ar face acest lucru "pe contract".

#Antonescu Basescu premier, #Basescu prim ministru, #Antonescu negociere Basescu , #Traian Basescu