Antonescu il acuza pe Basescu ca decredibilizeaza presa

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 13:33
2393 citiri
Antonescu il acuza pe Basescu ca decredibilizeaza presa

Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat miercuri ca presedintele Traian Basescu pune cu adevarat democratia in pericol prin comportamentul duplicitar pe care l-a avut in ultimul timp in scandalul Monicai Iacob Ridzi, iar atacul de marti seara la adresa lui Voiculescu si Vintu este de fapt o actiune de decredibilizare a presei.

"Cel care pune cu adevarat in pericol democratia este insusi Traian Basescu. Ne-a demonstrat ca nu spune adevarul pentru ca in urma cu cateva zile spunea ca este vorba caz minor si dupa aia spune ca scandalul Ridzi este cel mai urat si toxic din timpul mandatului sau", a declarat liderul PNL.

Antonescu l-a indemnat pe Basescu sa spuna cine sunt cei care au facut intelegeri de genul "Ridzi", de ce partide apartin si ce tranzactii au facut.

"El prefera sa arunce o pata ca sa se creada ca toti politicienii au facut asta. Ar trebui sa distinga intre presa, jurnalisti si eventual patronii trusturilor de presa. Imaginea negativa este clar dedicata ideii de decredibiliza presa intr-un moment in care presa a inceput sa dezvaluie lucruri care nu ii convin lui Basescu.

Daca are ceva de reglementat in raport cu Vintu sau Voiculescu sa o faca precis, nu sa implice intreaga presa romaneasca", a mai spus liderul liberalilor.

Mai mult chiar, Crin Antonescu sustine ca demisia ministrului Tineretului si Sportului a venit prea tarziu, iar Traian Basescu nu a reusit sa se delimiteze in mod explicit de acest scandal.

"Am asistat la saptamani lungi de pozitii publice in sprijinul ministrului in baza unor dovezi prezentate de presa. Nu am asistat la o decizie politica ferma cum ar fi remanierea. In al doilea rand Traian Basescu nu s-a delimitat in mod explicit nici ieri (marti n.red.) de ceea ce Ridzi a facut in calitate de ministru.

A preferat in schimb sa raspunda cu un atac la adresa presei cu nume proprii, care nu erau presa, ci eternele cele doua nume din presa: Voiculescu si Vintu. A mai lansat un atac la adresa unor oameni politici nedefiniti lasandu-se a se intelege ca e vorba de toti. Traian Basescu e duplicitar ca vorbeste de doua masuri, nu a procedat asa acum cum a procedat pe vremea guvernului liberal", a mai declarat liderul PNL.

Antonescu il condamna pe seful statului ca a tacut, desi stia ca se intampla lucruri necurate.

"Daca el stia aceste lucruri necurate trebuia sa ia masuri atunci. Ce ne-a spus ieri trebuia sa spuna public atunci. A vorbit despre faptul ca s-au facut lucruri necurate, ca s-au umbalt cu bani neinregistrati, despre un soi de complicitate intre oameni politici, candidati si trusturi de presa care s-au manifestat in campania electorala. Daca stia trebuia sa le spuna. Traian Basescu nu si-a facut datoria pe care un presedinte o are", a mai declarat acesta.

Antonescu a reiterat ideea ca ancheta in cazul Ridzi trebuie sa continue si ca trebuie cercetate toate semnalele legate de alti ministri.

"Avem nevoie si de legi mai precise si mai severe legate de campanie, finantarea campaniei si altele", a ma spus Antonescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu, #Traian Basescu, #scandal Ridzi, #decredibiliza presa , #Traian Basescu