Antonescu: Cinci ani pentru presedinte e mult, dar e posibil sa pastram aceasta varianta

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 21:19
2667 citiri
Antonescu: Cinci ani pentru presedinte e mult, dar e posibil sa pastram aceasta varianta

Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca "cinci ani i se par lungi" pentru un mandat prezidential, insa din discutiile purtate in USL e posibil sa se pastreze aceasta varianta, punctand ca la modificarea Constitutiei se va vorbi cu toate partidele si nu va fi modificata "sub stampila exclusiva a USL".

"Cinci ani mie imi par lungi, parca e mult cinci ani, pe de alta parte, revenirea la patru ani ar insemna din nou conjugarea alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale", a spus Antonescu, intrebat fiind daca sustine un mandat prezidential de cinci ani sau inclina mai mult pentru revenirea la mandatul de patru ani.

Mai mult, liberalul a explicat ca din discutiile purtate cu premierul Ponta, acesta din urma ar sustine "hotarat" un mandat de cinci ani, astfel incat sa fie separate alegerile parlamentare de cele prezidentiale, Antonescu punctand ca Traian Basescu "a gonflat in chip artificial" si s-a ridicat foarte mult alaturi de PDL, iar parerea sa este ca "probabil vor merge pe varianta cu cinci ani", care este acum in vigoare.

"Din cate am discutat cu Victor Ponta, domnia sa e foarte hotarat sa pledeze pentru cinci ani si probabil ca acest argument, sa separam alegerile parlamentare de alegerile prezidentiale, dorinta pe care si eu o am, pentru ca nu este normal, am vazut care sunt caracteristicile si gusturile noastre electorale, ale noastre ale romanilor in general, e foarte clar, vedem asta de la alegerile pentru primarii, am vazut asta si de la alegerile prezidentiale, indiferent cine a castigat, cine a pierdut, e clar ca sunt candidati care tracteaza.

Si nu este normal ca un candidat foarte valoros, hai sa va dau un exemplu, foarte valoros ca si candidat, un candidat puternic si care a tras foarte mult, Traian Basescu a gonflat, asa cum s-a vazut pana la urma in chip artificial, un partid, PDL, care a ajuns la 30%, cand el nu avea mai mult de, hai sa zic generos, un 15% pe structurile sale, pe ceea ce avea el de spus societatii. Deci probabil ca vom merge pe cinci ani", a explicat acesta.

In acest context, Antonescu a subliniat ca pana in acest moment au fost discutii doar in USL, insa acestea vor continua si cu partidele din Opozitie, concluzionand ca "nu vom avea o Constitutie modificata sub stampila exclusiva a USL".

"Dar repet, acestea sunt parerile noastre in USL, nici acestea definitivate si asumate oficial. Reamintesc ca discutia despre reforma Constitutiei, despre modificarile de tot felul, mari sau mici, importante sau mai putin importante vor fi rezultatul unui dialog larg, public nu doar parlamentar, dar in orice caz parlamentar si cu partidele politice din opozitie. Deci nu vom avea o Constitutie modificata sub stampila exclusiva a USL", a declarat Antonescu, intr-o conferinta de presa, la Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Antonescu mandat presedinte, #Antonescu modificare Constitutie , #Traian Basescu