Antonescu, de acord cu Basescu: N-ar fi bine cu Ponta presedinte. Daca spune ca e corupt, sa sesizeze autoritatile

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 23:55
3851 citiri
Antonescu, de acord cu Basescu: N-ar fi bine cu Ponta presedinte. Daca spune ca e corupt, sa sesizeze autoritatile

Presedintele PNL Crin Antonescu s-a declarat de acord cu anumite afirmatii facute de Traian Basescu duminica seara, la Realitatea Tv. Astfel, fostul partener al lui Victor Ponta a spus ca nu ar fi un lucru bun ca seful PSD sa devina sef de stat.

Pe de alta parte, Antonescu a declarat ca, din moment ce il tot acuza pe premier de coruptie, sa sesizeze organele abilitate in vederea unei anchete care sa faca lumina in acest caz, altfel fiind acuzatii nefondate.

Basescu: Daca face presiuni pe dosare, Ponta devine coleg de camera cu Adrian Nastase

"Eu sunt de acord ca nu ar fi bine ca dl. Ponta sa devina presedinte, dar in momentul in care presedintele in exercitiu acuza in mod repetat de coruptie, cred ca ar trebui sa sesizeze autoritatile", a spus Crin Antonescu, tot la Realitatea Tv.

Liderul PNL a precizat ca, desi Traian Basescu a vrut sa para ca spune niste "adevaruri teoretice", acestea au fost "impletite cu minciuni concrete". Printre acestea a enumerat cateva.

"Domnul Ghita, ne spune dl. Basescu, este un mogul toxic - ceea ce e adevarat si din punctul meu de vedere - care a facut mari afaceri cu statul. Dar uita dl. Basescu sa ne spuna ca au fost in timpul guvernelor sale. (...)

M-au bucurat aprecierile lui Basescu la adresa lui Iohannis. Sunt de acord, asta e o teorie frumoasa, teoria inmuguririi noilor politicieni. Numai ca, in ce-l priveste pe Klaus Iohannis, iata ca e un om pe care eu l-am promovat in varful partidului, in vreme ce Basescu inmugureste clasa politica cu Elena Udrea, sustinuta de Gheorghe Stefan.

Iohannis nu vrea sa candideze la presedintie. Credibilitatea lui Basescu, cel putin in plan intern, e destul de redusa si nu pe sustinerea sa conteaza domnul Iohannis", a mai spus Antonescu.

Basescu, despre referendumul de demitere: Daca imi mobilizam electoratul, pierdeam

"Basescu recunoaste ca a pierdut referendumul, deci nu a fost lovitura de stat"

Cat despre declaratiile presedintelui cu privire la referendumul pentru demiterea sa din 2012, Antonescu a spus ca, practic, seful statului a recunoscut ca a pierdut, deci nu se pune problema unei lovituri de stat.

"Nu sunt parte si n-am fost vreodata parte a vreunei lovituri de stat si am toate sansele la presedintie. (...) Pe langa faptul ca Basescu spune aceste lucruri, arata ca am dreptate, ca nu a fost nicio lovitura de stat, ca ne aflam intr-o situatie perfect constitutionala.

Ca nu sunt de acord ca ar fi fost 60/40 (voturi impotriva lui Basescu/voturi pentru Basescu, n.red.), ci 80/20 e o alta chestiune. Insa Basescu recunoaste implicit ca nu era o lovitura de stat, ci un proces constitutional", a mai spus liderul PNL.

Cat despre furtul voturilor care ar fi comis de Gabriel Oprea in cazul in care Ponta i-ar cere-o, Antonescu a precizat ca Basescu este cel care l-a adus pe liderul UNPR la varful politicii.

"Eu nu-mi permit sa fac aprecieri asupra atitudinii lui Oprea. Dar ce uita iar sa spuna dl. Basescu, care l-a catalogat pe Oprea lacheu al lui Ponta, e ca Oprea nu exista la varful politicii romanesti pana nu l-a adus domnia sa. Ca prin Oprea Basescu a ridicat traseismul politic la un alt nivel, la nivelul la care se schimba si se sfideaza majoritati votate de cetateni", a conchis Antonescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Crin Antonescu Basescu Ponta presedinte, #Antonescu Basescu Ponta coruptie , #Traian Basescu