Antonescu, de acord cu Basescu pe subiectele R. Moldova si Schengen: Pozitie corecta

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 20:35
3288 citiri
Antonescu, de acord cu Basescu pe subiectele R. Moldova si Schengen: Pozitie corecta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat de acord cu declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, joi seara, privitoare la Republica Moldova si la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Privitor la Republica Moldova, pozitii si demers corect. Privitor la Schengen si implicit la situatia statului de drept din Romania, pozitie corecta azi, dar in perfecta contradictie fata de iesirea de acum fix 48 de ore a aceluiasi presedinte", a spus liderul liberal, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Traian Basescu: Romania isi propune sa devina membru al Schengen in octombrie

Acesta a spus despre Traian Basescu ca este presedinte al unui stat "care are o relatie speciala cu Republica Moldova, presedinte al unei tari in care nu doar domnia sa ci si prim-ministrul, si alti inalti oficiali romani au angajat o pledoarie intensa pentru facilitarea drumului Republicii Moldova catre Uniunea Europeana".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca Romania isi propune sa devina membru al spatiului Schengen pana la sfarsitul anului 2014, termenul vizat fiind luna octombrie. In schimb, seful statului a afirmat ca CCR "ne-a tras piciorul de deasupra prapastiei" prin decizia privind modificarile aduse Codului Penal, si ca a actionat ca o institutie a statului de drept.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

Traian Basescu declarase, cu doua seri inainte, marti, ca Romania este pe marginea prapastiei si ca risca sa fie izolata mult timp, din cauza atacului la adresa statului de drept, in urma discutiilor avute cu trimisul SUA la Bucuresti, subsecretarul de stat Victoria Nuland.

Antonescu, despre "tulburarea cu totul nemaivazuta" a lui Traian Basescu

Presedintele PNL a facut o a treia observatie legata de reactia lui Traian Basescu la o intrebare pusa de reporterul Antenei 3, dupa declaratia de presa, referitoare la faptul ca fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, lucreaza pentru subsidiara Gazprom in Romania si obtine bani de la Gazprom.

"Nu m-a informat. Aceasta este o minciuna a securistului Voiculescu, care din pacate o pune in gura unui copil. Ce acte aveti, ca a luat bani de la Gazprom? Aveti un prag de decenta. Domnule ziarist, mintiti ca si patronul dvs, condamnat ca si postul dvs de propaganda.

Eu nu va contrazic ca Ioana poate avea legalizare de acte. Si cum va permiteti sa spuneti ca a luat bani de la Gazprom? Mintiti ca securistul Voiculescu. Si postul Antena 1 e cumparata de un securist si dvs imi spuneti ca nu sunteti securist", a spus Traian Basescu.

"De remarcat tulburarea cu totul nemaivazuta si reactia cu totul nepotrivita pe care a avut o resedintele la o intrebare pusa de un gazetar pe baza unei anchete jurnalistice inceputa ieri", a afirmat Crin Antonescu.

Citește și:
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Circ în Parlament: aleșii, la un pas să se ia la bătaie când discutau despre majorarea salariilor. George Simion a stins lumina în sală
Parlamentarii din Comisia de Muncă s-au certat marți, 27 septembrie, și mai aveau puțin și se luau la bătaie în timp ce se discuta despre mărirea salariilor primarilor, viceprimarilor și...
USR și Forța Dreptei depun moțiune împotriva ministrului Educației după acuzațiile de plagiat: ”Face școala de rușine”
USR și Forța Dreptei depun moțiune împotriva ministrului Educației după acuzațiile de plagiat: ”Face școala de rușine”
Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a anunţat, marţi, în plen, că USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Cîmpeanu, se numeşte ”România...