Antonescu, de acord cu Basescu pe subiectele R. Moldova si Schengen: Pozitie corecta

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 20:35
3335 citiri
Antonescu, de acord cu Basescu pe subiectele R. Moldova si Schengen: Pozitie corecta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat de acord cu declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, joi seara, privitoare la Republica Moldova si la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Privitor la Republica Moldova, pozitii si demers corect. Privitor la Schengen si implicit la situatia statului de drept din Romania, pozitie corecta azi, dar in perfecta contradictie fata de iesirea de acum fix 48 de ore a aceluiasi presedinte", a spus liderul liberal, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Traian Basescu: Romania isi propune sa devina membru al Schengen in octombrie

Acesta a spus despre Traian Basescu ca este presedinte al unui stat "care are o relatie speciala cu Republica Moldova, presedinte al unei tari in care nu doar domnia sa ci si prim-ministrul, si alti inalti oficiali romani au angajat o pledoarie intensa pentru facilitarea drumului Republicii Moldova catre Uniunea Europeana".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca Romania isi propune sa devina membru al spatiului Schengen pana la sfarsitul anului 2014, termenul vizat fiind luna octombrie. In schimb, seful statului a afirmat ca CCR "ne-a tras piciorul de deasupra prapastiei" prin decizia privind modificarile aduse Codului Penal, si ca a actionat ca o institutie a statului de drept.

Basescu: Doamna Nuland ne-a transmis un mesaj ingrijorator. Suntem pe marginea prapastiei

Traian Basescu declarase, cu doua seri inainte, marti, ca Romania este pe marginea prapastiei si ca risca sa fie izolata mult timp, din cauza atacului la adresa statului de drept, in urma discutiilor avute cu trimisul SUA la Bucuresti, subsecretarul de stat Victoria Nuland.

Antonescu, despre "tulburarea cu totul nemaivazuta" a lui Traian Basescu

Presedintele PNL a facut o a treia observatie legata de reactia lui Traian Basescu la o intrebare pusa de reporterul Antenei 3, dupa declaratia de presa, referitoare la faptul ca fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, lucreaza pentru subsidiara Gazprom in Romania si obtine bani de la Gazprom.

"Nu m-a informat. Aceasta este o minciuna a securistului Voiculescu, care din pacate o pune in gura unui copil. Ce acte aveti, ca a luat bani de la Gazprom? Aveti un prag de decenta. Domnule ziarist, mintiti ca si patronul dvs, condamnat ca si postul dvs de propaganda.

Eu nu va contrazic ca Ioana poate avea legalizare de acte. Si cum va permiteti sa spuneti ca a luat bani de la Gazprom? Mintiti ca securistul Voiculescu. Si postul Antena 1 e cumparata de un securist si dvs imi spuneti ca nu sunteti securist", a spus Traian Basescu.

"De remarcat tulburarea cu totul nemaivazuta si reactia cu totul nepotrivita pe care a avut o resedintele la o intrebare pusa de un gazetar pe baza unei anchete jurnalistice inceputa ieri", a afirmat Crin Antonescu.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
#Crin Antonescu Republica Moldova, #Antonescu Romania aderare Schengen, #Antonescu declaratii Basescu, #Antonescu de acord Basescu , #Traian Basescu