Antonescu, despre pericolul intoarcerii la demagogia dinainte de 2004 si "natura sovietica a PSD"

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 23:40
4432 citiri
Antonescu, despre pericolul intoarcerii la demagogia dinainte de 2004 si "natura sovietica a PSD"
Foto: B1 Tv

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a avertizat fata de "pericolul intoarcerii la o situatie apropiata de ce aveam in 2004", denuntand demagogia din acea perioada. Totodata, liderul liberal a spus ca PSD este un partid "de natura sovietica".

Intrebat in legatura cu relatia de prietenie dintre familia sa si cea a premierului Victor Ponta, liderul liberal a raspuns: "Cu Victor Ponta nu a fost o relatie de familie, a fost o relatie mai mult decat dintre doi lideri politici ai doua partide nu foarte prietene politiceste".

"Dupa epoca Basescu, nu vreau sa ne intoarcem la epoca dinainte de 2004. Exista pericolul intoarcerii la o situatie apropiata de ce aveam in anul 2004.

Exista oameni care cred ca pana la sfarsitul lui 2004 era bine, nu era bine deloc. Ma refer la un tip de clientela, la un tip de demagogie. Intodeauna am avut o anumita teama: cand iesim, sa iesim in partea cealalta, nu de unde am plecat.

In momentul in care te aliezi cu PNL, am pus o speranta enorma in Victor Ponta si mi s-a parut garantia ca putem realist sa imaginam viitorul, nu intoarcerea la 2004", a declarat Crin Antonescu, luni seara, la B1 Tv.

Acesta a recunoscut ca se teme de o ruptura a USL, apreciind ca ar fi vorba despre un esec pentru cei din PNL, in fata alegatorilor.

"Exista o presiune in interiorul PSD. Eu glumesc si vorbesc de natura sovietica a acestui partid. (...) Orice mare partid vrea totul - si PNL vrea totul. Trebuie sa isi tempereze pornirile, pentru ca nu este un partid atat de mare ca PSD", a spus presedintele liberal.

Ponta, mai bun decat Nastase, Tariceanu, Boc

Intrebat daca Victor Ponta este un premier bun, Antonescu a raspuns ca este "incomparabil mai bun decat Boc" si ca nu poate fi comparat cu Tariceanu, iar fata de Adrian Nastase sunt "epoci diferite", insa "e mai bun decat amandoi (Tariceanu si Nastase - n.red.) ".

"Domnul Ponta, spre deosebire de domnul Nastase, are o misiune mult mai grea. Domnul Nastase conducea un Guvern monocolor, cu niste ministri grei. Victor Ponta conduce cu o echipa tanara, un Guvern de coalitie cu o majoritate foarte larga dar greu de tinut in echilibru.

Nu a cazut in stangism, in populism, a platit arieratele, a platit datoriile, a ajuns la 30 la suta atragerea de fonduri europene", a adaugat liderul liberal.

Senatorul PNL a subliniat ca nu ii place masura cresterii taxelor, insa taxa pe combustibil, "oricat ar fi de neplacuta, pentru ca dureroasa nu e, nu se compara cu taierea de 25 la suta din salarii".

Viitorul presedinte, de dreapta

Crin Antonescu si-a manifestat increderea ca viitorul presedinte al tarii va fi unul de dreapta, incepand cu anul 2014, adaugand ca de fapt seful statului nu trebuie sa fie de stanga sau de dreapa, pentru ca nu schimba legi si nu pune impozite.

"Ca voi fi candidat la prezidentiale, sunt covins. Si, in mare masura, masura, sunt convins ca voi fi candidatul USL", a adaugat Antonescu, care a mai afirmat ca ar fi fost mai bine ca Traian Basescu sa aiba un singur mandat de presedinte si apoi sa fie prim-ministru, "ca apoi poate ar fi facut mai multa treaba, poate era mai bun de prim-ministru".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Antonescu pericol demagogie, #Antonescu PSD natura sovietica, #Antonescu candidat prezidentiale, #Antonescu declaratii Victor Ponta, #Antonescu declaratii Traian Basescu , #Traian Basescu