Antonescu: E corecta propunerea lui Basescu in cazul Jobbik

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 07:38
3397 citiri
Antonescu: E corecta propunerea lui Basescu in cazul Jobbik

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca este corecta propunerea formulata de seful statului pentru adoptarea unui act normativ pentru interzicerea partidului Jobbik pe teritoriul Romaniei, insa ar opta pentru un cadru general care sa reglementeze acest lucru.

Antonescu a fost intrebat cum vede propunerea presedintelui Traian Basescu pentru adoptarea unui act normativ care sa interzica prezenta Jobbik pe teritoriul Romaniei.

Basescu cere Parlamentului sa interzica extremistii maghiari pe teritoriul Romaniei

"E corect, nu as restrange un asemenea act. Nu as restrange la un anume partid, sigur ca evenimentele din mai multe ocazii, dar cel mai recent aseara ne-au aratat ca acest partid, sau oameni din acest partid, idei din acest partid ne dau tarcoale noua mai des, ne viziteaza des. Dar eu l-as da intr-un regim general, exista un tip de formatiuni politice, de idei politice care sunt interzise de Constitutia Romaniei si al carui acces ar trebui interzis in general", a declarat presedintele PNL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca cere Guvernului si Parlamentului emiterea unui act normativ prin care sa se interzica prezenta membrilor partidului Jobbik in Romania, pe care l-a catalogat drept "extremist".

"Cred ca e timpul sa punem capat actiunilor acestui partid pe teritoriul romaniei, si cer public Guvernului si Parlamentului sa se emita act normativ prin care prezenta pe teritoriul Romaniei a membrilor si liderilor acestui partid sa fie interzisa", a declarat seful statului.

Presedintele Basescu a spus ca Jobbik este un partid "extremist", care nu are responsabilitate pentru Europa unita, ci pentru interesele lui marunte. El a mai spusca in Europa se constata o crestere a ponderii partidelor extremiste.

"Daca Ungaria nu ii poate pune sub control, macar pe teritoriul Romaniei nu au ce cauta", a mai spus Traian Basescu.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
#partid Jobbik interzis Romania, #Traian Basescu Jobbik, #Crin Antonescu Jobbik , #Traian Basescu