Antonescu: Eu nu sunt asa incantat ca Basescu de propriul meu Guvern

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 21:59
3133 citiri
Antonescu: Eu nu sunt asa incantat ca Basescu de propriul meu Guvern
Foto: Digi 24

Crin Antonescu, co-presedinte al USL si lider al PNL, a sustinut ca nu este "asa incantat" ca Traian Basescu de Guvern, dupa ce presedintele a facut anterior cateva comentarii pozitive la adresa Executivului.

"Eu nu sunt asa incantat ca domnul Basescu de propriul meu Guvern. Asa cum domnul Basescu se preface ca ar fi incantat ... ", a spus Crin Antonescu, joi seara, la Digi24, sustinand ca presedintele pozeaza in continuare intr-un tutore al Guvernului.

"Pare un anacronism ca presedintele sa laude Guvernul, pare a fi uitat pe vremea carui Guvern e. (...) Victor Ponta nu se lasa sigur, va asigur, ademenit de laudele, dezmierdarile publice ale lui Traian Basescu", a mai spus Crin Antonescu.

De asemenea, Antonescu a precizat ca a participat la Cotroceni la ceremonia de investire a ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru ca era o actiune a Guvernului si nu a pus la indoiala legitimitatea Executivului.

In ceea ce priveste atitudinea joviala manifestata cu ocazia evenimentului, "nu poti sa nu dai mana cu un om cu care te intalnesti in aceeasi incapere", a explicat liberalul.

"Am incredere in acest Guvern, daca am o nemultumire majora o fac publica, de vreme ce nu am facut-o inseamna ca nu am o nemultumire majora. Stiu ce dificultati intampina acest Guvern", a afirmat Antonescu.

De asemenea, liberalul a precizat ca are asteptari mari de la Guvern, principalul motiv nefiind legat de anticiparea alegerilor prezidentiale, ci de faptul ca "USL este o constructie mare al carei esec ar fi ingrozitor de costisitor. Nu se va rupe usor, nimeni nu e strain de ce spun acum, nimeni nu-si ia raspunderea sa rupa asa ceva".

Afirmatiile anterioare au fost facute in contextul in care premierul, in calitate de ministru interimar al Justitiei, a propus-o pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA, in urma unei intelegeri cu Traian Basescu. In consecinta, PNL a renuntat la portofoliul Justitei.

Intrebat de posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa nu semneze decretele de numire a celor doi sefi ai principalelor Parchete, Crin Antonescu a raspuns: "Adresa este: prim-ministru al Romaniei. Nu mai este problema noastra".

Despre modificarea Constitutiei

Cat despre efortul de modificare a actualei Constitutii, Antonescu a spus ca isi doreste una "foarte democratica, foarte liberala."

"Fara a avea o republica parlementara stricto senso, adica cu presedinte ales de Parlament, pentru ca cetatenii nu vor asta, vom avea totusi un regim politic pe care l-as califica mai curand ca parlamentar", a precizat Crin Antonescu, seful comisiei de modificare a legii fundamentale.

In ceea ce priveste parteneriatul civil propus de Remus Cernea pentru cuplurile hetero si homosexuale, Crin Antonescu nu este de acord cu ideea, insa nici nu este adeptul discriminarii unei minoritati.

"Eu sunt destul de conservator, sper sa nu alimentez speculatiile legate de apropierea mea de Voiculescu. Asta nu inseamna ca isi permite cineva cand discuti revizuirea Constitutiei sa nu iei in seama niste propuneri care se fac. (...) Stiu ce inseamna o minoritate si am avut si am chiar la 70% grija pentru o minoritate."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu Guvern, #Antonescu incantat Guvern , #Traian Basescu