Antonescu: Fara referendum, in toamna riscam revolte sociale mai violente decat in iarna

Sambata, 04 August 2012, ora 22:04
9450 citiri
Antonescu: Fara referendum, in toamna riscam revolte sociale mai violente decat in iarna
Foto: Antena3

Presedintele interimar Crin Antonescu a explicat, sambata seara, de ce parlamentarii Puterii au ales sa-l suspende pe Traian Basescu din functia de sef al statului in aceasta perioada economica dificila, aratand ca, altfel, oamenii ar fi iesit in strada in toamna mai multi si s-ar fi manifestat mai violent decat la inceputul anului.

Intrebat la Antena 3 daca, atunci cand priveste la ce e in jurul sau, nu ii vine uneori sa renunte la tot, Antonescu a spus ca are astfel de momente, insa batalia pe care o duc nu doar politicienii, ci mare parte din romani, este mult mai importanta.

"Ba da, ma inspaimanta, imi da inima ghes de multe ori sa-mi vad de treburile mele. Dar nu va pot promite una ca asta, aici sunt cateva batalii care trebuiesc duse pana la capat. (...) Unul dintre cliseele care s-au vehiculat este acela ca suntem intr-o nebunie din cauza a cativa politicieni, nebunie care n-are nimic de-a face cu viata oamenilor si la care oamenii asista asa ingroziti... li se intampla. Protestez (sic!) impotriva acestui cliseu", a spus Antonescu, la postul de televiziune citat.

Presedintele interimar a aratat ca, daca nu s-ar fi organizat referendumul, pentru ca oamenii sa poata sa se mai descarce de tensiunile negative, romanii ar fi iesit in strada.

"Acest referendum, decizia din Parlamnt au venit in opinia unei majoritati a Parlamentului ca incercare democratica de a solutiona o problema - sentimentele din ce in ce mai puternice a milioane de oameni care il detesta pe fostul presedinte mai tare decat mine sau Ponta.

Lucrurile astea gasesc un debuseu, de aia nu se ajunge la incendii, vandalizari, s.a.m.d.. Daca acest referendum nu avea loc, noi in toamna riscam sa avem revolte sociale cu alta intensitate, alta violenta decat au fost in ianuarie. La acest referendum au venit 8 milioane si jumatate de oameni, ar fi venit inca un milion si jumatate, 2 care cred eu ca sunt de partea dl. Basescu si am fi avut un referendum cu 11 milioane de oameni din 15, 16, 18, cat doriti dumneavoastra. Deci nu e batalia doar a catorva politicieni", a mai explicat Antonescu.

Basescu, un cetatean in tricou bleu care ameninta. Sa i se faca plangere penala

Antonescu a declarat ca nu este normal ca Traian Basescu, acum "un simplu cetatean in tricou bleu" care vorbeste din cand in cand "in fata unui gard" sa ameninte oficiali ai statului si demnitari alesi de romani.

"(Basescu, n.red.) e un cetatean care isi permite sa ameninte cu inchisoarea si chiar cu durata inchisorii niste autoritati de stat. Si pe ministrul de Interne, si pe chestor, a amenintat primarii cu celula de inchisoare in mod explicit. Pana la urma este vorba de un cetatean intr-un tricou bleu, aparent fara ocupatie, care, din cand in cand, iese in fata unei porti si declara aceste lucruri.

Important e ca primarii sa faca ce trebuiau demult sa faca, ministrul de Interne sa functioneze ignorand asemenea amenintari si e foarte important ca Parchetul General ori alte institutii sa inteleaga ca lucreaza sub legea statului roman si nu la comanda unui cetatean in tricou beu, aparent fara ocupatie, care din cand in cand vorbeste in fata unui gard.

Sa fie foarte clar ca nimeni care a votat nu va avea de suferit, niciun primar care face ceea ce ii cere legea nu va ajunge in celula. Aceasta iesire arata disperarea sa. Persoanele vizate ii pot face plangere penala", a mai spus Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Antonescu revolte sociale referendum, #Antonescu Basescu plangere penala , #Traian Basescu