Antonescu ii raspunde lui Basescu: De ce nu a fost lovitura de stat in vara lui 2012 (Video)

Joi, 03 Iulie 2014, ora 15:36
3978 citiri
Antonescu ii raspunde lui Basescu: De ce nu a fost lovitura de stat in vara lui 2012 (Video)

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu i-a raspuns joi presedintelui Traian Basescu, afirmand ca acesta "se rafuieste cu toata lumea" si ca nu a existat nicio lovitura de stat in vara anului 2012, adaugand totodata ca nu va exista o colaborare a PDL si PNL cu Partidul Miscarea Populara.

"Basescu se rafuieste cu toata lumea. Nu inteleg de ce a inceput rafuiala cu PDL si PNL. Nu am inteles, dar nu m-a surprins. Aceasta a fost 10 ani povestea trista cu dl Basescu.

Nu cred ca asocierile, discutiile intre partide politice pot sa fie considerate ca afectand statul de drept. Nu cred ca pentru presedinte implicarea ultrapartizana in politica este binevenita", a declarat Crin Antonescu, dupa ce, anterior, Traian Basescu a criticat fuziunea PDL cu PNL, despre care a spus ca nu s-a dezis de niciuna dintre cele doua suspendari ale sale.

Fostul presedinte liberal a explicat si de ce nu considera ca in vara anului 2012 a existat o lovitura de stat.

"N-a existat nicio lovitura de stat in anul 2012. Si ce s-a intamplat in vara anului 2012 a fost mult mai mult decat ce a incercat dl Basescu sa spuna astazi.

Daca ar fi fost o lovitura de stat, nu s-ar fi respectat toate regulile constitutionale, parlamentare si democratice care sunt in vigoare, privitoare la procesul suspendarii, la desfasurarea referendumului de demitere. Nu cred ca PNL trebuie sa prezinte scuze, nici nu cred ca interpretarea data de Traian Basescu e corecta si democratica", a spus Crin Antonescu.

Acesta a negat o colaborare cu Partidul Miscarea Populara a viitoarei formatiuni de dreapta, dupa fuziunea PDL cu PNL.

"Cred ca interventia dl Basescu are menirea de a lamuri pe cei care duc o propaganda mincinoasa pe Antena 3 si pe Romania Tv. Interventia domnului Basescu e binevenita, ca stabileste adevarul. Nu exista un mai mare adversar al lui Basescu decat aceasta constructie", a subliniat senatorul PNL.

De asemenea, intrebat daca este posibila o fuziune intre PNL si Forta Civica, Crin Antonescu a raspuns: "Nu stiu. Nu am elemente in plus, probabil ca dl presedinte Iohannis va va informa si ne va informa si pe noi".

Basescu: In 2012, dupa suspendare, langa mine au fost oportunisti. Azi sunt in mizeria compromisului

Presedintele Traian Basescu a lansat, joi, un atac la reprezentantii PDL, care sunt in discutii pentru realizarea unei fuziuni cu PNL.

"Eu am facut compromisuri, dar nu atat de mizerabile, nu atat de neconditionate. Cum sa faci fuziune cu PNL, sa-i preiei si numele, iar maine PNL va fi acelasi partid, care s-a demonstrat la declaratia neconstitutionala prin care mi se cerea demisia, desi nu aveam niciun motiv, iar cel ce le daduse motivul inca nu era judecat.

(...) Imediat ce s-au anuntat exit-poll-urile, s-a anuntat si predarea PDL catre PNL, un partid care nu s-a dezis nici de suspendarea din 2007, nici de cea din 2012", a afirmat seful statului.

Citeste si:
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, cel care l-a susținut pe liderul AUR George Simion la alegerile europarlamentare din 2019, și-a schimbat opinia despre acesta. Chirica a declarat...
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la...
Sursa: Ziare.com