Antonescu: In acest moment nu se mai pune problema suspendarii lui Basescu

Autor: Ana Ilie
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 20:32
4431 citiri
Antonescu: In acest moment nu se mai pune problema suspendarii lui Basescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca presedintele Traian Basescu a cedat in fata USL in chestiunea investirii ministrului desemnat al Culturii, Puiu Hasotti, drept urmare nu va initia deocamdata procedura de suspendare a sefului statului.

"Am spus de dimineata ca asta se va intampla si e normal. Nu-mi ramane decat sa constat ca in momentul in care Traian Basescu are in fata lui oameni hotarati si care nu sunt usor de intimidat, amenintati, stie care este drumul corect si stie sa citeasca corect si Constitutia. Este intrutorul regretabil ca face incercari, dar poate e un episod de bun augur, integelem cu totii, nu-si mai poate face de cap, trebuie sa actioneze ca un presedinte responsabil. Cat se va intampla asta va exista respect intre insitutii", a spus Antonescu, intr-o interventie la Antena3.

Antonescu a continuat spunand ca luni, la ora 19.00, presedintele trebuie sa il investeasca pe Hasotti, altfel se repune problema suspendarii: "Daca luni la 19.00 presedintele nu il investeste pe Hasotti fara sa invoce un motiv cu adevarat real, incepem procedura de suspendare. Presedintele a dat inapoi si nu se pune in acest moment problema".

Antonescu a continuat sa explice de a avut iesirea "foarte prompta si destul de dura pentru a transmite un mesaj presedintelui ca nu merge cu lucruri de-astea". "Scopul meu nu este sa-l umilesc, sa-l provoc pe presedinte. Eu i-am spus inca o data ca nu merge asa. Ma bucur foarte mult si salut foarte intens faptul ca Victor Ponta a avut o pozitie ferma si nu a cedat la santajul presedintelui. In ce ma priveste presedintele a incercat unele lucruri si nu a obtinut nimic de la mine. De calomnii si campanii de denigrare am parte de cel putin doi ani zi de zi, ziar de ziar din panoplia prezidentiala, televiziune de televiziune".

In ceea ce priveste amenintarea cu suspendarea daca presedintele incearca sa mearga la Bruxelles la Consiliul European, Antonescu a reluat-o si pe aceasta.

"Am spus-o limede, stim cu acte in regula cine trebuie sa reprezinte Romania la Consiliu, e Victor Ponta si cei doi ministri, si nu cred ca presedintele va proceda altfel decat a procedat azi. Probabil ca in preajma summitului vom asista la un comunicat sau o iesire publica in care ne va explica de ce nu se duce acolo. Cred ca-si inchipuie toata lumea ca si Victor Ponta si eu si Parlamentul nu se mai pot lasa calcate (sic!) in picioare ca pe vremea lui Boc. Daca misiunea data de parlament premierului Ponta va fi impoiedicata de presedintele Romaniei, atunci putem sa discutam din nou de suspendare", a incheiat Antonescu.

Traian Basescu a acceptat, vineri, propunerea transmisa de Guvernul USL, ca Puiu Hasotti sa preia Ministerul Culturii, a anuntat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei.

Potrivit acestuia, Traian Basescu a apreciat ca liberalul a depus la Guvern declaratia pe propria raspundere ca lucrarile sale stiintifice nu sunt plagiate.

Decizia presedintelui vine la doua zile dupa ce seful statului i-a solicitat lui Puiu Hasotti sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu si-a plagiat nicio lucrare stiintifica mentionata in CV.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...