Antonescu: Isarescu nu poate fi Alibaba peste cei 40 de pedelisti

Marti, 15 Februarie 2011, ora 18:05
2520 citiri
Antonescu: Isarescu nu poate fi Alibaba peste cei 40 de pedelisti
Foto: Antena 3

Liderul PNL Crin Antonescu a subliniat, marti dupa-amiaza, ca USL nu va vota niciun premier independent propus de presedintele Traian Basescu, in contextul in care seful statului are, de cateva zile, mai multe intalniri cu liderii democrat-liberali din teritoriu, pentru a discuta inlocuirea lui Emil Boc.

"USL are o pozitie foarte clara si consecventa. Avem un partid, un Guvern si un presedinte incompetenti si corupti, care nu pot sa ofere vreo solutie de guvernare a Romaniei. Ca atare, daca avem de-a face cu o criza de Guvern, mai mult sau putin fortata, USL este gata sa-si asume guvernarea. (...) Am indoieli ca presedintele se va debarasa de Emil Boc. USL nu va particpa insa la nicio forma de guvernare care sa contina PD-L. Nu vom vota niciun premier independent propus de Basescu", a declarat Antonescu intr-o conferinta de presa.

Totodata, liberalul a facut trimitere si la Constituitie, care "descrie si prescrie rolul presedintelui dincolo si deasupra jocului politic al partidelor".

"Este inacceptabil ca presedintele sa se implice atat de mult si de frecvent in activitatea interna a unui partid. In Constitutie, scrie clar ca presedintele este asezat ca un moderator si un factor de echilibru si nu are voie sa se comporte ca un partizan. (...) Basescu actioneaza fatis ca sef al PD-L, face, desface, cerceteaza si hotaraste in interiorul PD-L, ceea ce este inadmisibil.

Potrivit Constitutiei, Guvernul nu apartine partidului", a continuat Crin Antonescu.

Basescu s-a intalnit cu liderii PD-L - miza, un nou premier? - Urmareste LIVE

De asemenea, sustine seful PNL, prin incercarea de a cauta un premier care sa-l inlocuiasca pe Emil Boc, presedintele Traian Basescu recunoaste incompetenta si esecul actualului Guvern.

"Se recunoaste astfel de presedinte si partidul sau ca Boc si Guvernul pe care-l conduce au esuat din toate punctele de vedere, ca bilantul lor este catastrofal si falimentar, iar in urma acestei recunoasteri sa cauta o alta formula. Daca este adevarat ca Basescu cauta un premier prin oras, asta inseamna recunoasterea unui fapt pe care noi il spunem de multa vreme, si anume ca PD-L nu are oameni capabili sa-si asume responsabilitatea guvernarii.

Totusi, Basescu si partidul sau doresc sa se bucure in continuare de controlul banului public si al tuturor functiilor publice, dar in acelasi timp sa nu isi mai asume nicio responsabilitate. Basescu vrea un premier independent, pe numele caruia sa vina nota de plata a tuturor nenorocirilor pe care le-a produs actuala guvernare", a continuat Antonescu.

"Mugur Isarescu nu poate fi Alibaba peste cei 40 de pedelisti"

Presa a vehiculat ca seful statului ar avea o posibila lista de premieri independenti pe care ar figura economisti de marca, precum Calin Georgescu, Lucian Croitoru, Florin Georgescu, Cristian Popa, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu ori guvernatorul BNR, Mugur Iasarescu.

Liderul PNL a comentat acesta lista, subliniind ca Mugur Isarescu si-ar compromite imaginea daca ar conduce un Guvern format din membri ai PD-L.

"Dupa toata tevatura asta, doamnul Boc poate sa ramana bine mersi. In fond, s-a discutat de mai multe ori ca domnul Boc e vai de capul lui din punct de vedere politic. Daca insa schimbarea se va produce, nu sunt eu in masura sa contest lista lui Basescu si calitatea profesionala a oamenilor pomeniti acolo. Totusi, nu am cum sa-mi imaginez ca un om de talia lui Mugur Isarescu ar putea conduce un Guvern format din oamenii din PD-L si sunt aproape convins ca Mugur Isarescu, la CV-ul sau, nu-si poate compromite imaginea asociindu-se cu PD-L, nu poate fi Alibaba peste cei 40 de pedelisti", a conchis Crin Antonescu.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#Crin Antonescu premier independent, #antonescu schimbare premier emil boc , #Traian Basescu